Benchmade Monochrome 10300 a Camillus Cuda EDC
Napisano Ponad rok temu
Z katalogu 2002 i 2003 wyczytalem nastepujace dane (w obu katalogach sa one identyczne):
- MODELS 550 & 551 GRIPTILIAN AXIS [...] Handle Thickness 0.64" (1.63cm)
- MODELS 555 & 556 MINI-GRIPTILIAN AXIS [...] Handle Thickness 0.51" (1.30cm)
W tym miejscu pragne serdecznie podziekowac pracownikom firmy Atert za podarowanie mi katalogow, ktore czesto w pracy przegladam i w ten sposob czas mija mi duzo przyjemniej poklon
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie. Powinienem był nie publikować informacji, których sam nie sprawdziłem.
Jutro jest święto. W poniedziałek osobiście sprawdzę i będę się kajał przed wami.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Mithr
PS Naprawdę świetny nożyk...
Napisano Ponad rok temu
Pzodr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Kajać się nie trzeba. Tylko sprostować poproszę i upewnić mnie co do poprawnej poprawności nowych cyferek od Jacu$'ia. Na zmierzenie i podanie poprawnych danych jest sporo czasu, bo dopiero zaczynam zbierać pieniążki i mocno jestem już zakręcony co do modelu jaki chcę kupić.
Jedynym rozwiązaniem gwarantujacym brak tych rosterek byłaby "6" w dużego lotka podczas kumulacji i niech bozia broni innego ziomka przed pomysłami typu takie same, trafne cyferki podczas tego losowania .
Kupiłbym sobie pudełko różnych Sebenz, kilka MicroTech'ów i napewno ze 2 duże i 4 różnokolorowe małe Griptiliany. Część dla siebie, część na prezenty . A może Chris Reeve zrobiłby mi Sebenze z głownią Sheepsfoot z S30V ? ... Już kończę, bo tak mogę do rana
A jak Cuda się trzyma łapy ? Stal wygląda na zmatowioną ...
Ale czy rekojeść EDC daje tak pewny chwyt jak agresywnie teksturowane Zytele i ich modyfikacje ?
No i fajnie, że taka cienka
Czy aby nie za cienka ?
Czy minimalizując tą gruboś do 8 mm nóż zachował zdolność miłego leżenia w ręce rozmiaru 8 ? Będę czuł pracujać bez i w rękawiczce ?
Coraz bardziej zaczynam się do tego nożyka przekonywać.
Jako dodatek do duuużego Amphibiana i nożyk EDC do wyjmowania przy ludziach co kilka minut, to chyba ma wystarczająco łagodny design i sporo mocy ... a i niedroga jest skubaniutka .
Zawsze można odsprzedać jakbym znowu nie trafił ...
Pozdrawialski
Napisano Ponad rok temu
stal jest zmatowiona, trzyma się łapy świetnie z racji na kształt, i z różnych źródeł wiadomo, że niezależnie od rozmiaru dłoni. Przez to, że rękojeść z metalu, to ciężka i leży mocno w dłoni, nie wypadnie, dobrze się pracuje trzymając nawet nie za całą rękojeść.
W kwestii tekstury, to oczywiście nie ma nic wspólnego z jakąkolwiek agresją... g-10? no skąd, nawet Zytel broń Boże, to zupełnie nie ta filozofia. Edc, nie? Przyjazny dla kieszeni, gładziutki... Ale otwory w rękojeści znakomicie poprawiają chwyt i nóż naprawdę jest jak przylepiony, nawet na mokro.
Aby nie za cienka... Na wytrzymałość - z pewnością dość. Leży naprawdę dobrze, no mnie się inc nie męczy... Jest jeszcze klips, przyjazny dłoni, pogrubiający rękojeść.
W rękawiczce nie próbowałem. Zależy jakiej... Narciarskie bym nie ryzykował... To mały nóż.
No i 154 cm...
Pozdr
Mithr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade A.D. 2004
- Ponad rok temu
-
Twój ulubiony rozmiar noża o stałym ostrzu to:
- Ponad rok temu
-
problem z Benchmade 824S Mini Ascent II
- Ponad rok temu
-
Custom - co to takiego
- Ponad rok temu
-
Nożowy High-End
- Ponad rok temu
-
Co bys kupił mając do wydania 300USD?
- Ponad rok temu
-
Autoryzowany lub nie, ale zawsze dealer...
- Ponad rok temu
-
Spojrzenie na BM TSEK
- Ponad rok temu
-
Buck Protege - porażki ciąg dalszy
- Ponad rok temu
-
Po co nam autoryzowani sprzedawcy...
- Ponad rok temu