do szpecow kulania sie!!pomocy
Napisano Ponad rok temu
od niedawna mamy na treningach sparingi w parterze (cwicze przekrojowke).No i idzie mi to nawet fajnie bo najbradziej lubie parter.
A wiec do sprawy mamy na sali kolesia
wielki
120kg
technika rowna zero
spiety przy walce i walczy czysto na sile
no i chamskie numery tzn wykrecanie palcow u rak i stop i nie pozwoli zeby przegral (ale i tak do udusilem ale tylko raz
i teraz do pytania
jak z takimi walczyc??
od razu do gardy na otwartej/zamknietej czy dosiad,trzymanie no i jakie przetoczenia??
czekam na jak najjjjszybsze odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Polecam przetoczenia, najlepiej z motylej gardy. Sam poleci taki jest duzy.
Napisano Ponad rok temu
Jak ci zacznie wykreacc pojedyncze palce, to przypadkiem uderz
go w twarz lokciem, albo kolankiem w jajka. Moze to nie rozwiaze
problemu, ale po paru razach go troche przychamuje,
poza tym da ci troche zatysfakcji :wink: .
Jaka garda? Lepiej zamknieta, bo jak "silacz" bedzie chcial ja rozerwac, a tak jak mowisz techniki ma 0 to da ci noge na taktarowa, a jesli go zalozysz szybko i profesjonalnie to nawet nie zdazy sie zorientowac co sie stalo, a juz bedzie klepal.
Watpie czy uda ci sie dojsc do dosiadu, bo jesli tak to bedzie to najlepsze, bo wyciagasz co chcesz, jesli masz dosc sily na to.
Pozdraiwam i szacuneczek
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak możesz to dosiad Ale nie sądze żebyś moogł ot tak sobie dosiąść 120kg -> chyba że śpijak z takimi walczyc??
od razu do gardy na otwartej/zamknietej czy dosiad,trzymanie no i jakie przetoczenia??
czekam na jak najjjjszybsze odpowiedzi
Możesz próbować gardy i z niej przetaczać, wkręcać się na plecy (co dosyć wychodzi przy dużej różnicy masy gdy przeciwnik cię nie dopilnuje). Techniki kończące z gardy przy takiej różnicy masy raczej planowane nie wyjdą. Planowane -> np. wybiore sobie rączke skręce bioderka przełoże nóżke i wyciągne balache. Zamiast wykonywać technike i zdradzać co będziesz robil poczekaj, pobroń się i jak przeciwnik zrobi bląd "uderzasz" z techniką.
Napisano Ponad rok temu
poprobuje te wszytskie rzeczy na treningu!
tak przy okazji to waze teraz tak ok 87kg.
jedyne co on umie to silowo zrobic pseudo duszenie kolnierzem ale robi to do bani :-) pocwicze troszke i pokombinuje.
3majcie sie i zycze udanych treningow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
przeciągnij mu jakąś dzwignie
Myslisz ty co piszesz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niedosc ze to ty bedziesz na gorze to jeszcze mu troche oddechu zabierzesz(uwaz bo jak zacznie kopiowac to ci zebra polamie )
Napisano Ponad rok temu
Nemjon a moze tobie ktos powinien cos przeciagnac ? Niepowazny jestes czlowieku ? Zastanow ty sie chociaz troszeczke.
Jest maly problem. Widzisz, osoby ktore w sposob brutalny postepuja ze swoimi partnerami w czasie zwyklych cwiczen na ogol nie zdaja sobie w pelni sprawy z tego... co wlasciwie czynia.
Nie zakladam aby ktos krzywdzil ludzi z czystej zlosliwosci czy satysfakcji.
Uswiadomienie im tego iz zadaje bol i powoduje kontuzje jest pomocne.
Oczywiscie sprawa otwarta w jaki sposob taka osobe uswiadomic. Czasami slowa nie docieraja....
Napisano Ponad rok temu
Jest maly problem. Widzisz, osoby ktore w sposob brutalny postepuja ze swoimi partnerami w czasie zwyklych cwiczen na ogol nie zdaja sobie w pelni sprawy z tego... co wlasciwie czynia.
Nie zakladam aby ktos krzywdzil ludzi z czystej zlosliwosci czy satysfakcji.
Uswiadomienie im tego iz zadaje bol i powoduje kontuzje jest pomocne.
Oczywiscie sprawa otwarta w jaki sposob taka osobe uswiadomic. Czasami slowa nie docieraja....
A tu hast to na jakim swiecie zyjesz?
Ze sie siluje w parterze to znaczy ze mam mu wylamac lokiec, zlbo dusic az splynie??
Pozdrawiam
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
A tu hast to na jakim swiecie zyjesz?
Ze sie siluje w parterze to znaczy ze mam mu wylamac lokiec, zlbo dusic az splynie??
Pozdrawiam
Niedziel
Widac nierozumiemy sie w tej kwesti. Jak mi gosc wybitnie wykazuje ze nie sama technika chce wygrac ale roznymi sztuczkami, dwa jezeli jego wyraznym zamiarem nie jest poddanie mnie ale skuteczne pozbawienie mnie zdrowia znakiem tego taki czlowiek moze nie w pelni zdawac sobie sprawe z tego co czyni (zlosliwosc wykluczam).
Niedziel aby byla jasnosc. Co ty robisz ze swoim kolega i czy chcecie sobie nogi czy rece polamac to wasza rzecz. Ja zwyczajnie nie toleruje takich zachowan i na ogol konczy sie to na upomnieniu i juz jest spokoj.
Zdaje sie iz nie mowilem nic o lamaniu nikomu tylko o slownym upomnieniu. Za porywczy jestes .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Trening BJJ a kregoslup
- Ponad rok temu
-
Nowy adres strony berserkerów
- Ponad rok temu
-
SAMBO ?!?
- Ponad rok temu
-
Pytanie do Animka
- Ponad rok temu
-
Chwyt z przodu i uwolnienie
- Ponad rok temu
-
Miedzynarodowe Mistrzostwa Niemiec BJJ i SW
- Ponad rok temu
-
BJJ w Poznaniu, gdzie najlepiej rozpoczac?
- Ponad rok temu
-
odnowione OnTheMat
- Ponad rok temu
-
Sztanga
- Ponad rok temu
-
Nic śmiesznego
- Ponad rok temu