Pytanie do wielbicieli mieczy, kusari-gama, naginata itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do bujek w barach - lej z mieczem niz z pistoletem
I mysle ze wpojenie pewnych podstaw tej sztuki walki bardziej z naciskiem na etyke i sposob zachowania niz faktyczna walke nie spowoduje iz powstanie panstwo militarne... bo zeby powstalo panstwo militarne niewystarczy nauczyc ludzi walczyc.... przeciez mamy demokracje... a nauka podstaw walki mieczem byla by traktowana jak przedmiot typu wf...
Zupelnie nierozumiem czemu jestes az tak przeciwny temu rozwiazaniu, uwazam ze dzieki wpojeniu pewnyh zasad dziciakom otrzymamy znacznie powaznieszych obywateli w panstwie... i moze politycy by byli lepsi...
Napisano Ponad rok temu
Obowiązkowe nauczanie walki mieczem spowoduje że dostana oni odpwoiednie wykrztałcenie bojowe
Ja tu nie mowie o wprowadzeniu w szkole pelnej nauki bojowej i zanienienie normalnych szkol na szkoly wojskowe!!!! PODSTAWY, tylko i wylacznie... naturalnie jesli ktos bedzie chcial kontynuowac to moze sobie potem cwiczyc w jakims dojo, ale to inna bajka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
LOLJakos wprowadzenie sprtu do szkol nie spowodowalo powstania panstwa sportowego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Syn pyta ojca:
- Tato, co to jest POLITYKA?
Ojciec odpowiada:
- Zobacz, ja przynoszę pieniądze do domu, więc jestem KAPITALISTĄ, Twoja mama rządzi tymi pieniędzmi, więc jest RZĄDEM, dziadek uważa, żeby wszystko było na swoim miejscu, więc jest ZWIĄZKIEM ZAWODOWYM, nasz pokojówka jest KLASĄ ROBOTNICZĄ, a wszyscy mamy jeden cel, aby się Tobie lepiej wiodło! Ty jesteś LUDEM, a Twój młodszy brat, który leży jeszcze w pieluchach jest PRZYSZŁOŚCIĄ! Zrozumiałeś synku?
Chłopiec zastanawia się i mówi, że musi się z tym wszystkim jeszcze przespać. W nocy budzi chłopca płacz młodszego brata, który narobił w pieluchy i drze się wniebogłosy. A, że chłopiec nie wiedział co ma zrobić, poszedł do pokoju rodziców. W pokoju była tylko mama, ale spała tak mocno, że nie mógł jej dobudzić, więc poszedł do pokoju pokojówki, gdzie akurat zabawiał się z nią ojciec, a dziadek podglądał ich przez okno. Wszyscy byli tak sobą zajęci, że nie zauważyli, że chłopiec jest w pokoju. Malec postanowił więc, że pójdzie spać i o wszystkim zapomni. Rano ojciec pyta go:
- Synku, możesz mi powiedzieć własnymi słowami co to jest POLITYKA
- TAK! - odpowiada syn. - KAPITALIZM wykorzystuje KLASĘ ROBOTNICZĄ, ZWIĄZKI ZAWODOWE się temu przyglądają, podczas gdy RZĄD śpi, LUD jest całkowicie ignorowany, a PRZYSZŁOŚĆ leży w gównie! TO JEST POLITYKA!
Napisano Ponad rok temu
a jak juz sypiemy kawalami to ostatnio zachaczylem o takie kawaly o ZSSR:
Aresztowano szeregowca milicji, który chodził po ulicy i krzyczał : "Szef bezpieki jest głupi". Otrzymał łączny wyrok 12 lat więzienia. Dwa lata za obrazę majestatu i dziesięć za zdradę tajemnicy państwowej.
Rozmowa Stalina z Rooseveltem:
R: U nas jest demokracja: każdy może wyjść na ulicę i powiedzieć, że Roosevelt to idiota.
S: U nas też jest demokracja: też każdy może wyjść na ulicę i powiedzieć, że Roosevelt to idiota.
Napisano Ponad rok temu
tia.. a i tak najdroższą zabawką jest kobieta :wink:
a swoją drogą to ciekawe jakie motywy mają panie trenujące z bronią?
Nauczyc sie panowac nad cialem.
Nauczyc sie czegos, co jest piekne.
Nauczyc sie spokoju.
Nie wiem, co jeszcze. Moze pozniej sie zastanowie.
Napisano Ponad rok temu
jak nie wiesz to nie trenuj :-)Po co ja trenuję Iaido?
wiemy i nie powiemy :-)) albo powiemy .. bo tak!Ael czy wiemy dlaczego
BTW a jak masz stosunek do iaido ,ze to sztuka zabijania to moze pora wytrzeźwiec?
Napisano Ponad rok temu
jak nie wiesz to nie trenuj :-)Po co ja trenuję Iaido?
wiemy i nie powiemy :-) ) albo powiemy .. bo tak!Ael czy wiemy dlaczego
BTW a jak masz stosunek do iaido ,ze to sztuka zabijania to moze pora wytrzeźwiec?
Nic nie rozumiem. To chyba nie do mnie jest odpowiedz jednak.
O, Aiki, jest napisane, ze piszesz z Dublina. A ja siedze teraz w Belfascie. Na szczescie juz niedlugo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do End
- Ponad rok temu
-
Kenjitsu?
- Ponad rok temu
-
W sam raz na niepogodę :)
- Ponad rok temu