MASTERS OF DEFENSE AFTK...
Napisano Ponad rok temu
Zdjęcie takie sobie, ale ręce drżą mi nadal :wink: Świat stał się jakby piekniejszy, zaś mój portfel wyraźnie luźniejszy. Ale co tam!
Design: Specifically designed to meet the rigorous requirements of US Military Special Operations Forces.
Handles: Milled hardened 6061-T6 Aluminum
Blade: 154cm high carbon stainless steel alloy, 60 Rockwell Hardness! Cryogenically hardened for complete molecular conversion and absolute dimensional stability. Ambidextrious milled thumb studs. Blood groove both sides.
Handle Finish: Military Spec Hardcoat. Black Anodized
Blade Finish: Ultra hard Stealth matte black Boron Carbide
Pocket/Belt Clip: Through hardened 301 Stainless steel, matte finish
Overall Length: 7.8" when closed -----Blade Length: 3.4"
Blade Thickness: 148 thousandths
Locking Liner: 17-4 Stainless steel, 76 thousandths, sustains over 100 lbs of reverse force.
Tak, tak. Wiem - samemu niedawno pisałem o nim. Ale z kim mam się podzielić swoją radością, jak nie z Wami?
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ujdzie w tłoku...
:wink:
Oj, oj! Sam nie wiem, czy Twoje słowa to profanacja, czy prowokacja :wink:
DarkLord: nie miałem dziś zbyt dłużo czasu, aby go dokładnie sfotografować, po musiałem pożyczyć koledze aparat do zrobienia kilku zdjęć jego motocykla. Dokładne fotki postaram się zamieścić w weekend, a teraz reszta dzisiejszych obrazków. Specjalnie dla Ciebie :-)
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Sam wole jednak Hornet, wiec sie nie pobijemy..
Napisano Ponad rok temu
Przykro mi, ale dla mnie najlepszy z MODów...
Więc uważaj Tatoine!
A pokażesz..??!!
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
A pokażesz..??!!:)Mithr
Mithr! No wiesz takie propozycje, publicznie?!
he, he, he
Pewnie, że pokażę (nóż oczywiście). Zapraszam w czwartek na Miedzianą, uzgodnijmy na priva godzinę. Przygotuj się na małą niespodziankę...
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Przeciez ten nóż nazywa się "Advanced TACTICAL Folding Knife" i służyć ma włąśnie do tego, co jego nazwa oznacza.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi sie, że MOD jako konstruktorzy ultra militarnych noży świadomie unikają długich ostrzy. Weź np. pod uwagę znacznie większego CQD Mark-I, który przy długości całkowitej 9,5" ma ostrze "zaledwie" 3'75 (ale za to jakie szerokie!).
Zresztą ostrze żadnego z folderów MOD nie przekracza 4", a akurat na nożach tactical znają się oni jak nikt inny na świecie.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Gratuluje zkaupu Tatooine, niech Ci sluzy na dlugie lata. Mam jednak pytanie odnosnie tych wkladek windwalk (mam nadzieje, ze nie przekrecilem nazwy) czy to to jest trwale i nie wykruszy sie/wypadnie/zetrze z uplywem czasu ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem, nie ma silnych. To papier scierny ale uderza to właśnie, że się za cholere nie wykrusza..
Ale i ja czekam na opinię fachowca.
Pozdr
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Sam o tym myslalem ale do mojej 9-tki pasuje jak ulal tylko noz Gerlacha do warzyw wiec nie bede robil trzody :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jednak pytanie odnosnie tych wkladek windwalk (mam nadzieje, ze nie przekrecilem nazwy) czy to to jest trwale i nie wykruszy sie/wypadnie/zetrze z uplywem czasu ?
Hmm, odpowem Ci za kilka (-naście?) lat
tatoine
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A zrobie sobie balisonga - pomocy !!
- Ponad rok temu
-
po co Wam te noze?
- Ponad rok temu
-