Mity i prawda o Taekwon-Do
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ze tdk to ćwiczą kobiety, żeby mieć ładne nogi jak wyjdą w miniówce, a nie osoby starające się o ocenę celującą.
Możę pan wuefista zadarł kiedyś z jakimś tekłondoką, ale tamten zamiast jak mężczyzna walczyć na pięści sprzedał jakieś potężne kopnięcie na twarz :-) .
Napisano Ponad rok temu
z kąd taka opinia ? - z 24 -letniego doświadczenia jako zaodnika i jako trenera - pełny kontakt na zawodach ITF był bardzo dawno temu
natomiast to co obserwujemy teraz nie ma nic wspólnego z siłą.
Napisano Ponad rok temu
pisalem to w kontekscie nie znajomosci TKD i opierania opinii np na tych zawodach ktore wymienilem (a wiele osob ma tylko taka stycznosc z TKD i potem sa takie opinie). nie pisalem tylko o walce w tkaim wydaniu jak widzimy na zawodach w TV i nie tylko o walce taekwondoka vs taekwondoka... ale nawet i na tych nie raz widzi sie jak ktos lezy i wstac nie moze...panie moro - a którzy to seniorzy potrafią p...........ć bo nie mogę sobie przypomnieć - to że zawodnicy się przewracają to fakt ale nie jest to wynik morderczego trafienia - TKD w wydaniu sportowym to farsa
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
nie miałem okazji - obserwować zawodów innych federacji TKD i o tym się nie wypowiadam
No to już zapraszam na MP młodzików i juniorów PUT na wiosnę w Świdniku. Będzie okazja popatrzeć i pogadać
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Dobra: ja potrafie przy... olic i cwicze tkd.
Ty się nie liczysz. U Ciebie to na pewno jest zły wpły bjj :-)
Napisano Ponad rok temu
N:Ostnio sie juz nie siluje. Staram sie byc jak woda
M:Chyba w 95kg beczce
Co do tego czy teklondocy umia, czy nie umia przy...olic to zalezy jak ...
siadzie komu. A umie nawet aikidoka (mit? ).
To glupie. Kazdy umie prz..., nawet jak nie cwiczy.
Pozdrawiam
Niedziel
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja naprawdę znam takich, co cytuję - przyp...lić potrafią. Może dlatego, że nie przypominam sobie, aby na zawodach np. Polskiej Unii Taekwondo kogoś karano za zbyt silny kontakt - stąd też nieraz zawodnik pada po strzale i ma problemy z pozbieraniem się...
Gizmo (P.B.)
O przepraszam - na MP w Działdowie w 1999 roku jedyny raz w życiu w walce light-contact otrzymałem ostrzeżenie za zbyt silny kontakt (strzał z ręki)
Napisano Ponad rok temu
Chyba tylko w wlace WTF, bo w innych federacjach...
A w formach...
Napisano Ponad rok temu
O przepraszam - na MP w Działdowie w 1999 roku jedyny raz w życiu w walce light-contact otrzymałem ostrzeżenie za zbyt silny kontakt (strzał z ręki)
Trzebaby tam tablicę pamiątkową z tej okazji wbudować, chyba, że sędzia to przez pomyłkę wynikłą z przyzwyczajeń z innej federacji uczynił...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Trzebaby tam tablicę pamiątkową z tej okazji wbudować, chyba, że sędzia to przez pomyłkę wynikłą z przyzwyczajeń z innej federacji uczynił...
Gizmo
Ależ nie, sędzią był Marek "Bzyku" Sosiński z Orientu Częstochowa, poprzednia federacja - Polski Związek Bokserski
Napisano Ponad rok temu
No to super! Zapraszam na sparing atrapą. Było już wielu (gość po 5 latach TKD również) którzy dostali kilkanaście cięć nożem na brzuch, szyję - zanim zdążyli mrugnąć okiem Sam kopię i uderzam dość szybko - ale jeśli mowa o ATAKU to nic nie da Twoja szybkość!!!
Jak mowa o szantażu to OK! (jakaś szansa jest).Na marginesie polecam: Paul Vunak - "Filipino Knife Fighting"...
Koniec OT.
ta taśma Vunaka to starota, na rynku nie ma zbyt wiele dobrego ale spróbuj znaleźć Leo T. Gaje "tactical awareness" czy coś podobnego w tytule (taka dla policji, nie pamietam)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gimnastyka
- Ponad rok temu
-
tkd in krk
- Ponad rok temu
-
kup...poom
- Ponad rok temu