Druga połowa będzie zapewne na międzynarodowym huzarze, czy jak to się zwie. Aha, to tydzień wcześniej...Co to ja chcialem ? Turniej Bad Boy Cup niedlugo bedzie zorganizowany w Poznaniu. O ile sie orientuje zjedzie sie polowa europy. Tyle odnosnie ze "kiedys" beda "wspolne" zawody. :wink:
HUZAR CUP - Open Submission Tournament
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Druga połowa będzie zapewne na międzynarodowym huzarze, czy jak to się zwie
HUZARZE ???
Chyba BJJ Polska w godle ma skrzydla husarii o ile sie nie myle ???
Husaria a Huzaria to dwie rozne formacje wojskowe
no chyba ze tego nie wiedza - albo ktos sie historii nie uczyl
Ja wiem ze Wegier-Polak dwa bratanki ale zeby az do tego stopnia
Napisano Ponad rok temu
Turniej nazywa się Huzar Cup, nie ja to wymyślałem. Dałbym linka, ale po ostatnim banie mam stresa i się boję. Ale fotkę chyba można, co? Proszę mnie za to nie wyrzucać, jakby co, dobra?HUZARZE ???
Napisano Ponad rok temu
Miales bana ??? nic o tym nie wiedzialem nawet 8O
Napisano Ponad rok temu
A dałem odnośnik do jakiegoś durnego forum i zanim się obejrzałem musiałem słać petycje i błagać o litość....Miales bana ??? nic o tym nie wiedzialem nawet 8O
Napisano Ponad rok temu
HUZARZE ???
Nie wiedzą niestety :-( Ale co tu się dziwić, jak nawet projektowaną uzbrojoną wersję śmigłowca Sokół też nazwano Huzar...
Można jedynie dalej cierpliwie tłumaczyć:
H U Z A R - członek formacji kawaleryjskiej pochodzenia węgierskiego popularnej w Cesarstwie Austro-Węgierskim i niektórych innych krajach, zwłaszcza od okresu wojen napoleońskich, w Polsce niespotykanej,
H U S A R Z - członek polskiej Husarii, najlepszej ciężkiej kawalerii w historii świata.
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiedzą niestety :-( Ale co tu się dziwić, jak nawet projektowaną uzbrojoną wersję śmigłowca Sokół też nazwano Huzar...
No fakt przypominam sobie ze nasi spece od zbrojeniowki tez cos takiego wymyslili
Dzieki
Martius
Napisano Ponad rok temu
HUZARZE ???
H U Z A R - członek formacji kawaleryjskiej pochodzenia węgierskiego popularnej w Cesarstwie Austro-Węgierskim i niektórych innych krajach, zwłaszcza od okresu wojen napoleońskich, w Polsce niespotykanej,
H U S A R Z - członek polskiej Husarii, najlepszej ciężkiej kawalerii w historii świata.
Wosiu
huzar żołnierz lekkiej jazdy, pierwotnie węg. (XV w.), a potem (od XVII w.) i in. armii europ., zazw. strojnie odziany z węgierska: wysokie czako (a. bermyca), szamerowany dolman, zarzucona nań szamerowana kurtka (mentyk), cyfrowane spodnie.
Ciekawa jest też etymologia słow HUZAR - może oto chodzi?:
Etym. - węg. huszár 'pierw. rozbójnik; huzar' z serb. husar, gusar 'pirat'
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiecie może od ilu lat można jechać na te zawody?
O ile pamietam to standardowo jest tak iz osoba niepelnoletnia musi okazac organizatorowi zgode swoich prawnych opiekunow (rodzicow) na to ze mozesz brac udzial w takich zawodach.
Ale czy w praktyce Ciebie o to spytaja ? Praktyka pokazuja ze raczej na tych zawodach nie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dodatek "walki w klatce"
- Ponad rok temu
-
Mata leo terroryście!
- Ponad rok temu
-
Do chlopakow z Raciborza!
- Ponad rok temu