Nasiona tykwy (W-wa)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pytam sie powaznie
i przypomnialo mi sie...jaka linka powinna sluzyc jakostruna do berimbau?jaka grubosc (ew sprezystosc jesli konieczne)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tak sie wlasnie zatanawialem czy nie dopisac ze to ze z opony to wiem i chcialem wlasnie dokladne dane ale nei moglem wyedytowac posta:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze ci pies do doniczki nasikal? 8O
nie wiem czy umiesz czytac wiec powiem wprost:NIE SADZILEM TEGO JESZCZE I JAK N ARAZIE NIE SADZE BO NIE MA ODPOWIEDNICH WARUKQW.
BTW:nie mam pas 8)
Napisano Ponad rok temu
gdzie w wawei kupie nasiona tykwy (adres - jak ktos nei zna to cicho!)
jaki teoretycznie powinien wymagania spelniac drut do beri (grubosc,sprezystosc,material- co do odpowiedzi jak wyzej..)
Napisano Ponad rok temu
P.S Lol, ale sie wymadrzam.
P.S2 Rozwaz rowniez kupno gotowego berimbaua w sklepie z berimbauami lub w biedronce.
Napisano Ponad rok temu
W tym roku wychodowałem cos co miało być cabasa.. Faktycznie wyrosło troche owocow, z czego dwa moge chyba nazwac Viola 8) Nie jestem pewien czy wybralem odpowiedni gatunek rosliny ale mysle, ze moge byc zadowolony. Wpadnij na warsztaty do Gdyni to ci dam troche nasion.
Jeśli natomiast chodzi o strune do berimbau to jedynym znanym mi zrodlem "surowca" jest opona. Troche pracy a sukces gwarantowany. Po wyciągnięciu druta oczysc go z przylegającej gumy i bedzie git.
Uwazaj na producenta.. rózne firmy uzywaja róznych drutow. nie prubój kroić Michelin.. za to w 100 % moge ci polecic Debice.
Mysle ze jesli zglosisz sie do jakiegos punktu wulanizacji to dadza ci bez problemow jakas zniszczaona na maxa opone. Powodzenia !
P.s. Zapraszamy na Warsztaty !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyżby szydera ?Wow co za specjalista
Moja roslinka nazywa sie "Cucurbita pepo" Wydaje mi sie jednak że najwłasciwszy gatunek to "Lagenaria vulgaris" , której nie mogłem znależc w sklepie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Estońska Federacja Capoeira - brzmi trochę śmiesznie
- Ponad rok temu
-
Ile płacisz za treningi????????
- Ponad rok temu
-
Zdjecia z ostatnich warsztatów i batizados AdG
- Ponad rok temu