Kosntrukcja systemow otwierajacych w nozach auto
Napisano Ponad rok temu
Gdzie moge znalezc cokolwiek (najlepiej rysunki konstrukcyjne) n/t systemow otwierajacych w nozach automatycznych?
Tzn. chodzi mi po prostu o to jak dokladnie wygladaja flaki nozy automatycznych rowniez OTF.
Ciekaw jestem tez jak rozwiazany jest speed safe w Kershaw boa.
mam nadzieje ze moja ciekawosc nie przekroczyla granic rozsadku i ktos podesle mi jakies www, na ktorych moglby o tym poczytac..
Pozdrawiam
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
ale trudno szukać...
Napisano Ponad rok temu
Ciekaw jestem tez jak rozwiazany jest speed safe w Kershaw boa.
KKamiLL
Witam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Krótki opis SpeedSafe ze strony Kershaw
Nie wiem jak "powinno" byc z zywotnoscia , ale ja w swoim Avalanche
"zajechalem" SpeedSafe" w miesiac.Pękł ten żółty "drucik"
Napisano Ponad rok temu
To jest mój pierwszy "poważny" nóż , a "miodność" otwierania jest tak wielka , ze praktycznie nie rozstawalem sie z nim i KLIKAŁEM
Lekko licząc wykonałem okolo 15000( piętnascie tysiecy ) KLIKÓW
Kiedys Piter pisal o maniakalnym klikaniu w czasie ogladania filmu.
Ja rozszerzylem te opcje ( zauroczenie nowym nozem )
Napisano Ponad rok temu
Napisz email... podeślę ci nowy bo mam je akurat. A jak się obawiasz torx'ów to podeślij tego drania to go jeszcze naostrzymy...Nie wiem jak "powinno" byc z zywotnoscia , ale ja w swoim Avalanche "zajechalem" SpeedSafe w miesiac.Pękł ten żółty "drucik"
KKamiLL... poszukam fotek wieczorkiem w domu. Coś tam mam na pewno...
Napisano Ponad rok temu
Napisz email... podeślę ci nowy bo mam je akurat.
Mail poszedl
Z góry wielkie dzieki
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi po prostu o to jak dokladnie wygladaja flaki nozy automatycznych rowniez OTF.
Obawiam się, że może być z tym kłopot. Budowa takiego mechanizmu to zawsze w pewnym sensie tajemnica firmy.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Napisz email... podeślę ci nowy bo mam je akurat. A jak się obawiasz torx'ów to podeślij tego drania to go jeszcze naostrzymy...
a propo Piter, gdzie kupic, albo jakiej marki, dobre wkretaki torx ? orientujesz sie moze ? Chcialem kupic tego toola od benchmade ale na bladeforums odradzali bo to podobno niezbyt dobra konstrukcja... i sory za offtopik.
Napisano Ponad rok temu
Śmiem twierdzić, że konstrukcja jest całkiem niezła. Niestety nasze stawki celne + VAT + transport ( no i oczywiście krwawi importerzy :-)sprawiają, że Blue Box kosztuje zdecydowanie zbyt drogo jak na nasze warunki.
Znajdują się jednak chętni i na niego. Co prawda nie z "naszej" branży, bo są to ostatnio ludzie z serwisów telefonów komórkowych
Ot, taka ciekawostka
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam, ze sie wcinam ale tak sobie mysle - chcesz z Gliwic przyjezdzac do Lodzi po wkretaki?a propo Piter, gdzie kupic, albo jakiej marki, dobre wkretaki torx ?
Na rogu Przybyszewskiego i Łęczyckiej jest taki sklep, gdzie dostaniesz dobre wkretaki TORX. Po cenie zorientujesz sie, ktore sa dobre. Poza tym jak wezmiesz w reke i pomacasz to tez chyba poznasz.
Jesli masz jakiegos kumpla zajmujacego sie elektronika (naprawa) to tez zdradzi Ci, gdzie kupuje takie rzeczy.
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL... poszukam fotek wieczorkiem w domu. Coś tam mam na pewno...
Bede wdzieczny bo zainteresowal mnie ten temat
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
rzepraszam, ze sie wcinam ale tak sobie mysle - chcesz z Gliwic przyjezdzac do Lodzi po wkretaki?
Na rogu Przybyszewskiego i Łęczyckiej jest taki sklep, gdzie dostaniesz dobre wkretaki TORX. Po cenie zorientujesz sie, ktore sa dobre. Poza tym jak wezmiesz w reke i pomacasz to tez chyba poznasz.
Jesli masz jakiegos kumpla zajmujacego sie elektronika (naprawa) to tez zdradzi Ci, gdzie kupuje takie rzeczy.
nie mialem zamiaru przyjezdzac do Lodzi - oczywiscie. Po prostu pytalem o jakas sprawdzona marke, bo we wkretakach nie siedze... A elektronikiem to ja sam jestem, aczkolwiek juz "niepraktykujacym"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą autor fotografii nie odważył się rozkładać samego mechanizmu. I słusznie, ja też bym się nie odważył.
Roberto, jeśli znalazłeś to na jakiejś stronie w necie i są tam jeszcze inne fotki zdemontowanych noży, to poprosze o link.
Tatoine
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
WOW!!!
- Ponad rok temu
-
Cold Steel SRK czy Recon Tanto?
- Ponad rok temu
-
meyerco
- Ponad rok temu
-
ciekawostka z allegro
- Ponad rok temu
-
Co nosicie??
- Ponad rok temu
-
Nie zakochalem sie ale lubie (Mission story)
- Ponad rok temu
-
Dobry marketing
- Ponad rok temu
-
time ? set time please ........... TIME !!!
- Ponad rok temu
-
Fred Perrin Tactical Spike
- Ponad rok temu
-
Panowie i panie... zakochałem się (MadDog content)
- Ponad rok temu