i nosisz metalowe ???metalowe i z łańcuchem
jakie macie nunchaka
Napisano Ponad rok temu
zeby powiesic na scianie, chwalic sie gosciom i popisywac przed laskami :wink:Powiedz mi po co by mi było jakbym nie nosił ???
Napisano Ponad rok temu
no tak tez moznazeby powiesic na scianie, chwalic sie gosciom i popisywac przed laskami :wink:Powiedz mi po co by mi było jakbym nie nosił ???
mi sie wydaje ze metalowe jest za wolne i a ciezkie ale jak kto woli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piszcie, piszcie
czarne, drewniane ze stalowymi łożyskami i łańcuchem (made in Taiwan)
bezszmerowe i strasznie szybkie
ludzie apel do początkujących nie używajcie wyrobów nunchakopodobnych z pianki czy gąbki (chyba że do pokazów albo sparringu
:wink: ) - i tak się niczego nie nauczycie a po przeskoczeniu na drewniane albo boże nie daj metalowe czeka was seria bolesnych i trudno gojących się rozczarowań
no to na ra
Napisano Ponad rok temu
Owszem, metalowe jest wolne w porównaniu z drewnianym. Ale można się przyzwyczaić.A to że ciężkie to jest dla mnie zaleta.Gwarantuje za to dużą siłe udeżenia.Już się do niego przyzwyczaiłem i na pewno nie zamienie na drewniane.
no i dużo większą bezwładność niż lżejsze drewniane - a w walce to i tak gościowi nie robi aż takiej rożnicy czy dostanie z siłą 300kg/cm czy 350kg/cm
i tak jest dead a szybkość i manewrowość nunchaka to jego podstawowa zaleta
ty się może przyzwyczaisz ale czy przeciwnik zaczeka dłużej żebyś go trzepnąl wolniejszą bronią :wink:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fakt cwiczenie lekką atrapa to poracha całkowita
chyba lepiej zeby łeb bolał na poczatkun nauki niz nagle potem jak sie zwykłe złapie w ręce ...... a mnie bolał na początku oj bolał - raz to nawet gwiazdy obaczyłem .....
Napisano Ponad rok temu
Miał takie mój trener i było rewelacyjne. Niestety wtedy nie umiałem ocenić jeszcze walorów użytkowych. Oczywiście poza noszeniem bo w tym przypadku super.
Ogólnie: 3 segmentowe pałki, łańcuch, wszystko w dwupozycyjnej kaburce... miodzio...
Napisano Ponad rok temu
i miały stosunkowo duża masę niż pozostałe co powodowało że było cholernie zaszybkie..... (zasada ruch po okręgu wynikająca z odległosci środka masy od osi obrotu ) ..........
Napisano Ponad rok temu
PS
Względy prawne z przyczyn oczywistych pomijam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam czarne, z jakiegoś twardego drewna. Na łańcuchu i z łozyskami. Środkowe oczko w łańcuchu zastąpiłem małym karabińczykiem, tak że moge je w ciągu sekundy rozdzielić na dwie palki i w sekunde spowrotem połączyc w cep . A co najdziwniejsze - takie rozwiązanie polecił mi komendant policji 8) . "Polska kraj, dziwna kraj..."
Heh praktyka czyni mistrza, także w omijaniu przepisów, możesz więc komus wpier... a póxniej rozłozyć sprzęt na czynniki pierwsze i nie mieć obaw o zatrzymanie, sam zastosowałbym podobne rozwiązanie, gdybym zaposiadał nunchaku
Napisano Ponad rok temu
(...) możesz więc komus wpier... a później rozłozyć sprzęt na czynniki pierwsze i nie mieć obaw o zatrzymanie (...)
No niezupełnie w tym celu stosuję ten sposób . Parę razy miałem taką sytuację, że jadąc rowerkiem na trenig zatrzymywała mnie policja (uwzięli się na mnie chyba :? ), w sprawie czy rower nie kradziony i takie tam, a przy okazji: skąd jedziesz?, dokąd jedziesz?, a co masz w plecaku?, i inne ... No i żeby się na paragrafy nie załapać to sobie noszę teraz oddzielnie dwie pałki .
Napisano Ponad rok temu
Na sznureczkach, okucia tylko przy sznureczkach, robione na zamówienie, ośmiokątne.
Napisano Ponad rok temu
(...) możesz więc komus wpier... a później rozłozyć sprzęt na czynniki pierwsze i nie mieć obaw o zatrzymanie (...)
No niezupełnie w tym celu stosuję ten sposób . Parę razy miałem taką sytuację, że jadąc rowerkiem na trenig zatrzymywała mnie policja (uwzięli się na mnie chyba :? ), w sprawie czy rower nie kradziony i takie tam, a przy okazji: skąd jedziesz?, dokąd jedziesz?, a co masz w plecaku?,
Własnie jak to jest przy zatrzymaniu zastanawiam się bo czasami mam ochotę nosic młócke ze soba w plecaku, ale troszke sie obawiam o konfiskatę mienia, w przypadku takiego przypadku . Ktos kompetentny może się wypowiedzieć ???
Napisano Ponad rok temu
2. Spróbuj złożyć wniosek o zezwolenie na posiadanie nunnchaku. Będzie dobrze jeśli Ciebie wyśmieją.[/url]
Napisano Ponad rok temu
Wcześniej miałem 2 pary zwykłych nie lakierowanyh, robionyh ze sztyla, ale je sprzedałem bo zakupie tych czarnych.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Staż Iaido Czerwionka ?
- Ponad rok temu
-
Kto cwiczy iaido w Trojmiescie?
- Ponad rok temu
-
Kobudo
- Ponad rok temu
-
kama
- Ponad rok temu
-
legalność treningów???
- Ponad rok temu
-
nunchaku
- Ponad rok temu
-
Broń czarnoprochowa
- Ponad rok temu
-
Walka bronia w Katowicach lub Gliwicach
- Ponad rok temu
-
Do nunchakowców i wszystkich innych zaint.
- Ponad rok temu
-
sklep internetowy
- Ponad rok temu