krav maga dla laika
Napisano Ponad rok temu
kumpel z klasy ktory raczej nie ma pojecia o SW wie jedynie co to karate i kmaga
mowi ze chce sie na kmage zapisac jak sie go pytam "dlaczego akurat na krav maga" odpowiedz: "Slyszalem ze fajne i skuteczne i wogole najlepsze to" pogadalem z nim chwile i wyszlo na to ze raczej otym systemie nie ma zielonego pojecia
gosc na chama sie chce na kravke zapisac nawet sie prubuje sam uczyc z gazet czy z czegos tam
poprostu smieszne :|
czy krav maga juz ma taka popularnosc?? az taki marketing
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
gosc chce sobie ksiazke o krav maga kupic
Napisano Ponad rok temu
Osobiście nic nie mam do Kravki, ale uważam że tego systemu powinny uczyć się osoby mające pewne pojęcie o MA...Kravka jest fajną rzeczą jako dopełnienie , jeśli ma sie już jakieś podstawy - - > tak przynajmniej moim zdaniem da się z tego systemu najwięcej wyciągnąć...
Też mam podobną sytuacje, dwóch kolesi ode mnie ze szkoły ubzdurało sobie że zaczną na Kravke chodzić, byli na 2 treningach i jak przyszli na VietVoDao, to zaczeli się maksymalnie kozaczyć i takie tam...a chyba nie muszę tłumaczyć co z takimi leszczami się robi
I tu wychodzi kolejna kwestia...nastawienie takiego kolesia na sam trening i na to co chce osiągnąć przez trenowanie...
Pogadaj z qmplem, może się jeszcze zdecyduje na szydełkowanie
Napisano Ponad rok temu
jesli bym mu powiedzial ze szydelkowanie jest lepsze od kravki i przez to bedzie silny nikt mu nic nie zrobi i ze to jest skuteczne to by sie tym zajol
on chce potrenowac chwile kravke zeby potem kozaczyc w szkole itp ...
Napisano Ponad rok temu
on zapewne należy do osób typu "ciepły naleśnik w twardej oprawce " czyli , pochodzi przez 2-3 tygodnie na kravke (zreszta na co innego by pochodził to tez by tak było), dostanie wycisk (a może nawet lekki wpierdol), i odpadnie z w.w. przyczyn (albo kondycyjnie,albo się poprostu zrazi)...Potem naturalnie będzie gadał że chodził na KM ale mu się nie podoba bo coś tam :twisted: ....
tak jest np. u mnie z 70% ludzi, odpadają kondycyjnie ( 30-40 min ostrej rozgrzewki nie zawsze każdemu pasuje, potem trening i zajebisa ścieżka zdrowia :wink: )
więc się nie przejmuj....takich leszczy jest mnóstwo..
Napisano Ponad rok temu
Jednak pojedyńcze elementy np. elementy samoobrony można z kimś poćwiczyć.
Ja samoobronę ćwiczyłem z kumplem przy użyciu m.in tępej kosy własnie z ksiązki. Były tam podcięcia, rzuty, zbicia, przechwyty itp. Wiele z tego powtórzyło sie później na różnego rodzajach teningów i obozachm, ku naszej uciesze szło nam nieźle. Było to kilka lat temu a do dziś z tych kilkunastu technik moze 3-4 pamiętamy całkiem dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Shostack: moim zdaniem tez sie tak skonczy tylko zaczym sie skonczy wkur** on tylko kilka osob i troche pokozaczy
Napisano Ponad rok temu
Niestety, nie da się nauczyć skutecznej samooborony, bądź MA z książek, naturalnie, są techniki które da się zastosować i są one przejrzyście opisane ale jest to mniejszość ...
Napisano Ponad rok temu
ze szkoleniowek mozna (filmy szkoleniowe) jasne ale nie z ksiazek i za gazet
to juz jest debilstwo
a i jeszcze do tego takie ksiazki sa w miare drogie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do nauki z ksiązki, no cóż jeśli nie ma nic innego pod ręką, natomiast jest to świetny dodatek gdy się aktywnie trenuje, wzbogaca wiedzę.
Napisano Ponad rok temu
aktualizuje: chwalil sie dzisiaj swoja zakupiona ksiazka
A jaką?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
goscie mysla ze jak pocwiczy cokolwiek 2 miesiace to masta
to jest poprostu glopie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale kazdy ma prawo trenowac inaczej trenerzy by na chleb nie mieli
Ehhh- jasne. Ale mnie nieco wkurwia wielu jednostrzałowców trenujących "morderczy combat sił specjalnych!!!", "tajną broń", "techniki które są śmiertelne w skutkach" etc.
Nikt chłopaczkom nie uświadomił, że to tylko narzędzie i to nienadzwyczajne.
Napisano Ponad rok temu
unas na plakacie KM napisali "Najskuteczniejsza forma obrony , Izraelska szutka walki uzywana przez siły specialne" ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ceny
- Ponad rok temu
-
Combat 56
- Ponad rok temu
-
Przewaga technik...
- Ponad rok temu
-
Czy warto ćwiczyć Kravkę jako samodzielną dyscyplinę ?
- Ponad rok temu
-
Krav maga na poczatek??
- Ponad rok temu
-
krav maga bytom
- Ponad rok temu
-
KM i nuda treningów
- Ponad rok temu
-
Pencak Silat - ktoś coś wie?