Trzeba jednak powiedziec ze same walki to nic w porownaniu z tym co trzeba bylo przejsc zeby do nich dotrzec.W Macaco Gold Team jest naprawde mocna ekipa ktora tez sie szykowala do Jungle Fight i Brazylian Super Fight,submssion,box,muay-thay,vale-tudo-nasza codziennosc.Naprawde dobrzy i wymagajacy nauczyciele oraz sparingpartnerzy.Dodatkiem byla silownia i treningi aerobowe.
Coz dotrwalismy i 19 Manolo wystartowal w Brazylian Super Fight.Niestety nie widzialem tego i nie bede w tej chwili opisywal tej gali,poczekamy na relacje De Zoo.
Ja natomiast 19 musialem stawic sie w odleglej dzelnicy Sao Paulo(1.5h samochodem) na wadze i takiej mini konferencji.Turniej Vale Tudo w ktorym walczylem byl turniejem 1 kat.wagowej od 76kg do 86kg. Moglo zostac zgloszonych tylko 8 zawodnikow(3 walki zeby wygrac turniej)przep-isy czytelne 10min. walki bez punktow 5min dogrywka w stojce wszystko wolno kolana i lokcie takze, parter wszystko tylko nie w glowe(organizowal to trener Muay-Thay) w razie przestoju na ziemi podnosili.
Zeby miec wage musialem sie poglodzic ale coz-warto.Z Macaco Gold Team startowal jeszcze jeden zawodnik-Rato(super koles)
Na wadze pokazal mi goscia o ktorym mowiedzial good fighter-Muay-Thay,wygladal dosc groznie,mialem przeczucie ze nasze drogi sie skrzyzuja.
Na drugi dzien ruszylismy w boj w moim narozniku Cipao,Romano,Napao-Manolo i Macaco dopiero wracali z Porto Alegre.Wcale sie nie zdziwilem ze zawodnik o ktorym mowil mi Rato walczy ze mna pierwsza walke.
Duzo dymu glosna muzyka i niemila publicznosc to pamietam z wyjscia.
Walki zbyt duzo nie pamietam,wkrotce bedzie kaseta-otrzymalem low-kicka sprowadzilem na ziemie-trzyma mnie w gardzie,wymiana cisow,lokci,pare ciosow kolanami i pietami, proba przetoczenia,znow gora low-kick i ciosy zwarcie blokuje jego kolana i znow na ziemi w gardzie,podobne rozdanie lecz po raz 3 dostaje w parterze cios w glowe sedzia na protesty Napao daje przeciwnikowi zolta kartke, jesli tak zakonczy sie walka-wygralem.Znowu gora facet daje ostro,znowu wjazd w nogi-on sie broni ja ciagne do konca to jest Vale TUDO,konczy sie ring,sa tylko 3 liny,przelatujemy przez nie i ladujem na parkiecie(nie bylo wokol ringu maty)spadlismy z wysokosci okolo 1.5 m ja uderzylem prawa strona twarzy on nie widzialem,pekl mi luk(4 szwy) facet K.O duze zamieszanie sedziowie lekarze itd. 8 sekund do konca walki mowie ze moge walczyc dalej wchodze na ring mojego przeciwnika zbieraja tez jest na ringu,lekarz oglada nie pozwala walczyc,wszyscy cos mowia tylko ze po prtugalsku 8O oglaszaja wynik-remis
![:cry:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/cry.gif)
Dziekuje wszystkim za gorace wsparcie SMS-owe i nie tylko,mysle ze wstydu nikomu nie przynieslismy.Dzieki za trzymanie kciokow za Manola i za mnie.
Do zobaczenia w Polsce(w koncu)
Bagi
Born To Fight