Kolano oj boli
Napisano Ponad rok temu
Co jest grane?.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bierznia, trafka to dobre miejsca.
Idz do ortopedy. Kup obowie do biegania.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A obuwie do biegania mam. I wiecie co?.. zauważyłem ostatnio, że wystąpienie bólu bardzo zależy od... techniki biegania. Tzn jak zmieniłem sposób stawiania kroków, to kontuzja znacznie mniej daje o sobie znać, a czasem jest w ogóle nie odczuwalna. 8O
Napisano Ponad rok temu
Nie mozna "rzucac" nogami.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ale odkąd zacząłem regularnie biegać nagle jakby nawaliły "zawiaski" w kolanie. W czasie biegu po ok. 1-2 km strrrasznie zaczyna boleć przy zginaniu i jak szybko nie przestanę to potem przez tydzień mam problem nawet przy normalnym chodzeniu. I co ciekawe cały czas żadnych problemów z kolanem podczas treningu karate.... 8O
Co jest grane?.....
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Problem pojawił się u mnie dawno, nie da się tego do końca wyleczyć, są okresy poprawy, a czasem ciężko się chodzi.
Nogi trza oszczędzać i tyle. Jak? NIE KOPAC W POWIETRZE, Unikać treningu z obciążeniami na nogach, NIE ŁACZYC TRENINGOW! Tyle.
Napisano Ponad rok temu
Ale co dziwne, problem ten nie daje o sobie znać podczas intensywnego wysiłku innego rodzaju, np. gry w squosza albo treningu MA (do którego również wróciłem)
Napisano Ponad rok temu
Mi po treningach TKD problemy z kolanami "wylazły" na wakacjach (2000 r.): intensywne pływanie etc.
Napisano Ponad rok temu
A naciagasz sie , czy biegasz te 4 km na sucho - przyznaj no mi sie :wink: .
Rozgrzewaj kolana przed bieganiem, idz do ortopedy on da ci zestaw cwiczen.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
chyba jednak odwiedzę tego medyka (jak czas pozwoli)
anyway, thnx wszystkim za rady! :-) pozdr! :wink:
Napisano Ponad rok temu
combat, a co masz z kolanami? napisz cos wiecej?
Ano mam problem, jak wielu wielu trenujących których znam... (te bandaże elastyczne to nie zakładają sobie dla picu, o nie)
Np. w 2000'
kolana na wakacjach w czasie pływania "napieprzały" jak cholera, po kilku dniach dopiero przestały. To opisałem wyżej.
Generalnie teraz mam problem z lewym kolanem.
Jak dużo pokopię w tygodniu, pobiegam - to się zjawiają problemy. Ostatnio na trasie rowerowej (ok. 50 km) kolano zaczęło boleć no i od trzech tygodni kuruję. W międzyczasie były góry - pochodziłem, przestało boleć, przestawałem chodzić - zaczynało itp. Nic strasznie poważnego - jak da się chodzić - nie jest źle. Obecnie nie przeciążam, nie przesadzam - będzie dobrze. Tak to jest ze stawami - stają się podatne na kontuzje w przyszłości.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hm, nie ukrywam ze czesto kopie w powietrze, ale na kolana nie narzekam. :?
A poczekaj z 5-6 lat - pogadamy...
Napisano Ponad rok temu
popieram przedmowce... doczekasz sie
Tak samo wszyscy UTWARDZAJACY (muay-thai, karate i inni)
Poświęciłem temu osobny rozdział na WWW - bo dzisiaj jeden trener karate walił smętne gadki "że trzeba utwardzać piszczele, że to potrzebne, że na ulicy nie chodzi się w ochraniaczach"" etc.
BREDNIE - a do tego efekty nie od razu - ale po latach - przykre - zachęcam do lektury tego tekstu([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) i archiwum (hasło utwardzanie - w tekście skorzystałem m.in. z wypowiedzi KP - bo krótko i trafnie - i sądzę to samo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm no coz, jakby sila rzeczy jestem zmuszony kopac w powietrze, nie tylko w worek, bo nie wyobrazam sobie treningu na ktorym przyjabyl pelen kop na twarz. Inni pewnie tez nie.
Nie rozumiem Cię. A od czego są:
- tarcze,
- worki (w czym problem),
- większe gruszki,
- ochraniacze na stopy i garda przeciwnika?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ZNISZCZONA SKÓRA NA STOPACH
- Ponad rok temu
-
(trach!) - k..wa moj kark !
- Ponad rok temu
-
Jak zawiesić worek treningowy?
- Ponad rok temu
-
Pływanie
- Ponad rok temu
-
Mam na chacie ławeczkę...
- Ponad rok temu
-
Maście przeciwbólowe, przeciwzapalne - czas wchłaniania.
- Ponad rok temu
-
Tribulus terrestris.
- Ponad rok temu
-
Polska - Szwecja
- Ponad rok temu
-
Siad plotkarski a kolana.
- Ponad rok temu
-
jakie zapotrzebowanie