Ale OTF!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Jeeezu, ale trafiłem na Microtecha przypadkiem...
Tu jest adres, nie umiem inaczej...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Piter, proszę, napisz coś o Nim!
Niesamowicie mi się podoba, jest po prostu piękny!
Jestem sobie właśnie na etapie "teoretycznych poszukiwań" OTFa dla siebie, spojrzałem i mi trochę dech zaparło, bo właśnie takiego szukałem...
Ufff, ochłonąć. Może ma ktoś dokładne dane, np. wymiary?
Pozdr!
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
powyzej znalazlem filmik automatow microtech, choc chyba nie ten model akura... polecam.
Napisano Ponad rok temu
Może ma ktoś dokładne dane, np. wymiary?
Prawdopodobnie po rozlozeniu ponad 10.5 cala (ktos gdzies tak napisal).
Ponizej zamieszczam zdjecie porownawcze CFO2 i UT6 dla zobrazowania wielkosci CFO2 (to ten wiekszy oczywiscie).
Napisano Ponad rok temu
Miałem w ręku UT, ależ to się teraz przy Nim wydaje maleństwo!
BTW witam łodzianina....
A najlepiej by tak oba, nie..? :roll:
Zrobił się ze mnie potworny Microholik, przez Pitera rzecz jasna...
Może coś opowie o tym...
Cóż, czas pracować i zbierać.
Pozdrawiam serdecznie
Mithr
PS Ma ktoś może jeszcze jakieś zdjątka..?
M
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW witam łodzianina....
Ja tez witam wszystkich z calego swiata
A tak na marginesie to "za moich czasow" Lodz slynela z wlokiennictwa a teraz
to mamy tu samych platnerzy i autoryzowanych dealerow BM i MT.
Az strach pomyslec co bedzie za jakies 20 lat. Moje dzieci pewnie beda
autoryzowanymi dealerami zakladow Lucznik (Glauberyt is the best!)
Ps.
To bylo tak w ramach podtrzymania tematu zanim Piter znajdzie wolny czas.
Napisano Ponad rok temu
Rozmawiałem z Piterem w sprawie powtórnego spotkania "nożowników z Łodzi" i moze cos wkrótce......
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
znaczy, skąd wziąć pieniądze... :roll:
Bo kosztuje przeszło 500$... To dagger logo, dotykany przez samego Tony'ego... oj...
Ostrze ma zdaje się 4,6 cala, a cały 10,5!!! 8O
Naprawdę, jak dla mnie łączy wszystko co najlepsze w OTFie.
Poczekamy, zobaczymy...
Ale to limitowana seria, 100szt...
Pozdr
{napalony}
Mithr
Napisano Ponad rok temu
Cholera ja was chyba nigdy nie zrozumiem... Na serio dalibyscie ponad 2000 zł, za to tylko, że ten nóż jest w wersji limitowanej i robiony (chyba) przez Tonego Cośtam? Ja bym tyle nie dał, nawet za noż robiony przez Pana Boga. Ale to ja - może gdybym się woził BMW 760Li na balety a za miasto Hummer'em to bym pomyślał... I od razu pytanie - czy jest jakakolwiek różnica w jakości i wykonaniu takich noży i tych puszczonych na taśmie? Kiedyś kłociłem się z Seikenem na ten temat - on mowił o stylu, a ja o jakości i wyszło z tego tyle, że rożnicy raczej nie ma zbyt dużej. Ja też z niecierpliwościa czekam na Super SOCFK ale najpierw musi wejść na taśmę... a to pewnie potrwa (widzieliści to bydle :shocked!: ).Bo kosztuje przeszło 500$... To dagger logo, dotykany przez samego Tony'ego... oj...
Aha i jeszcze jedna kwestia trochę OT - jak sprawuje się nóż automatyczny MT (np. Amphibian) w lesie. Nie zdażyło się wam nigdy wypuścic go na ziemię, piasek albo inny syf? Jak się wtedy sprawował?
Może to pytanie wyda się wam maniakom super-nano technologi dziwne, ale wynika z mojego zboczenia w kierunku rzeczy niezawodnych w każdych warunkach. Bo wydaje mi się, że częściej nóż wypada wam z kieszeni na plaży, niż używacie go do rozbijania krawęznika przed domem (test UT-6 z deską i młotkiem ).
Napisano Ponad rok temu
Nas nie trzeba rozumiec, nas trzeba leczyc , a dla nas lekiem jest kolejne dzieło Tony'egoCholera ja was chyba nigdy nie zrozumiem...
Chyba podstawowa roznica to taka ze noz jest w pewnym stopniu wykonywany recznie, poza tym masz świadomosc ze takich nozy jest tylko sto, no i kwestia kolekcjonerska, taki CFO Tactcial za pare lat moze byc wiecej wart niz BMW i Hummi :wink: (mam taka nadzieje)I od razu pytanie - czy jest jakakolwiek różnica w jakości i wykonaniu takich noży i tych puszczonych na taśmie?
Napisano Ponad rok temu
No i dla takich zupełnych maniaków różnica jest oczywiście zauważalna, a przynajmniej imaginowana - nóż chodzi po prostu perfekcyjnie w każdym mikronie, jak sądzę...
Tak więc miej dla nas nieco zrozumienia! Nikt Cię przecież nie namawia do podobnych zakupów.
Z drugiej strony dla mnie to nie jest jakiś przymus, żeby była limitowana seria. Nie jeżdżę niczym, ew. mercedesem sprzed 27 lat kasę zbieram długo i wydaję na noże w 90 %...
No i jak znam życie, jeśli CFO2, to i tak nie będzie to w końcu, jak zbiorę, DaggerL. I nie będę z tego powodu nieszczęśliwy.
Pozdrawiam
Mithrandir
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Z nożem na panią minister
- Ponad rok temu
-
Extrema Ratio
- Ponad rok temu
-