Rękojeści Emersona.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tak samo jak w MACH-1.
Natomiast w BlackHawk Knife jest na odwrót.
Podobnie jak w SpecWar
Stąd moje pytanie - które noże lepiej leżą w łapie i są wygodniejsze. Piter napisał, że SpecWar bardzo dobrze się układa w dłoni i jest równie wygodny, ale chciałbym też zapytać posiadaczy dwóch pierwszych noży o ich odczucia.
P.S jak by ktoś chciał to podaje specyfikacje BlackHawk Knife :
Overall Length 9.275 in.
Blade Length 4.100 in. 8O
Handle Length 5.400 in.
Blade Thickness 0.125 in.
Handle Thickness 0.525 in.
Hardness 57-59 RC
Handles Black G-10
Liners 6AL 4V Titanium
Blade 154 CM Premium Blade Steel
Coating Black Teflon
Cena 220$ na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
P.S 2 Żeby nie było nieporozumień: w dziedzinie noży jestem czystym teoretykiem. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Podobne odczucia mielem trzymajac w reku Cpecwar.
Moj obraz nozy Emmersona to mocne i niezawodne produkty kosztem przyjemnosci ich trzymania. Niby dobrze leza w rece, ale przyjemnosci i wygody nie ma za grosz.
Na pewno wielu sie ze mna nie zgodzi, ale wez pod uwage ze mozesz miec gust "trzymacki" podobny do mojego. Lepiej znajdz sposob na potrzymanie powyzszych nozy albo chocby jednego z nich zanim zamowisz..
Napisano Ponad rok temu
CQC7 leży w reku zdecydowanie gorzej jak np. CRKT M1 Lightfoota, ale w kieszeni zapomina sie o jego istnieniu..no i w ogóle mi sie podoba :wink:
a tak w ogóle to nie potrafię byc obiektywny jak o swoich nożach piszę
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zdecydowanie gorzej w czesto (dla mnie w naturalny sposob "ukladajacym sie") uchwycie floretowym, tu wole np. AFCK.
Generalnie zauwazylem, ze mam ciagoty, moze nie tyle do wrzecionowatych, to by byla przesada - ale waskich rekojesci. Dlatego ciekawy jestem nozy typu Hallo3. (Stridery to sadze, ze raczej nie dla mnie).
Moze to wynika m.in. z tego, ze ja mam niewielka lape i te wszystkie "ergonomiczne" wyciecia, jakos milimetry, bo milimetry, ale mijaja sie z moja dlonia...
Reasumujac - na noz "zycia" jeszcze czekam.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Hi hi hi hi.....też tak kiedy myślałem :wink:będzie to mój pierwszy i ostatni nóż (no chyba że zgubie lub zniszcze) więc nie chciałbym później żałować.
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Wiesz ja mam dopiero 18 lat, nie pracuję nie mam też stypendium. Od grubo ponad roku zbieram i jak narazie nie uzbierałem na wymażonego tacticala Erniego. Chyba, że 1100 zl wystarczy, ale wątpie.Hi hi hi hi.....też tak kiedy myślałem :wink:
Pozdrawiam serdecznie
A nawet gdybym zarabiał to i tak mam już na oku duże wydatki, więc na jednej maszynce się skończy (chociarz może kiedyś..... :-) ). Czekam na kolejne opinie a za dotychczasowe WIELKIE dzieki Wypije za wsze zdrowie "komandosa" w sobote :drinking:
Napisano Ponad rok temu
1. cena - fakt ze jest to 'limited edition' tlumaczy raczej chec zdobycia kasy niz czegos co mozna nazwac wyzszym pod wzgledem jakosciowym produkt...
2. jakosc - wlasnie, jakosc...zamienilem pare zdan z osobami ktore zetknely sie z tym nozem m.in z Seikenem - cholera boje sie kupowac cos co raz ze jest cholernie drogie, dwa ze kontrola jakosci emersonow zeszla na psy, moze jak juz padlo pojecie CQC-10 to ktos jeszcze sie wypowie?
Co sie dzieje z tymi emersonami - zauwazylem ze to raczej statystyczna jakosc produktow jest w tym wypadku wazniejsza niz jakas rekoijesc, do ktorej przeciez przyzwyczaic sie mozna......
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chciałbym napisać parę słów bo swego czasu miałem podobne dylematy..i znalazłem rozwiązanie.
Tym rozwiązaniem został Emerson SOCFK (Special Operations Combat Folding Knife) w wersji spear point, partial serrated, z polerowanymi okładzinami z G10.
A w nim wszystko co najlepsze w Emersonie:
- wave z Commandera
- ostrze z CQC7
- rękojeśc z Specwara
(no i piwo mozna wavem otworzyć )
a cena też chyba do przyjęcia 139,99 USD na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
zdjęcie PiterM.
a skąd wiem , bo go mam noszę i używam i czekam na wersję z 4 calowym ostrzem Super SOCFK.
Pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Co do ceny tego noza to wydaje sie byc mylaca bo podobno trzeba przelewac kase przez western union a to sie wiaze z dodatkowymi, wcale niemalymi oplatami....extreme outfitters, posiadajacy wylacznosc na sprzedaz tego produktu, nie akceptuje europejskich kart.
Z ciekawosci - ile bedzie kosztowal badz juz kosztuje jesli jest na rynku blackhawk? czuje ze ponizej 200usd to mozna zapomniec....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a że 3,4 cala...zupełnie wystarcza..
Pozdrowienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aktualizacja strony BlaDE bROTHERS
- Ponad rok temu
-
Nowy Mini SOCOM Elite