Skocz do zawartości

Zdjęcie

Aktualizacja strony BlaDE bROTHERS

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

budo_cwiara
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Aktualizacja strony BlaDE bROTHERS
Jeszcze troche pracy zostalo - ale juz zapraszam...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Cwiara
  • 0

budo_nix
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 621 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Aktualizacja strony BlaDE bROTHERS
grafika, jak grafika, nie mnie oceniac..
wiem ze to kupa roboty, ale przydalyby sie polskie znaki w tekstach, w koncu to polska strona....
no i czekam na wiecej informacji.... mam nadzieje ze bedzie ich przybywac....
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ale przydalyby sie polskie znaki w tekstach, w koncu to polska strona....

Brak ogonków ma podłoże historyczne, na Chris, Syrin i Seiken musieliby na angielskich, rosyjskich czy niemieckich Windows dogrywać polskie fonty i klawiaturę i kombinować . Taka tradycja
  • 0

budo_cwiara
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote name="NiX"], ale przydalyby sie polskie znaki w tekstach, w koncu to polska strona....
quote]

owszem... ale to wymagalo by przeedytowania wszystkich tekstow przyslanych do mnie, sciagnietych z gorinkan forum....

a na to juz niestety nie mam czasu :(
  • 0

budo_nix
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 621 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

coz.. mnie to specjalnie nie przeszkadza, w koncu tu tez piszemy z reguly bez fontow... a skoro jest to wrecz tradycja, to niech zostanie :)
moje uwagi zrzucmy wiec na karb zboczenia zawodowego :)
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeszcze troche pracy zostalo - ale juz zapraszam...

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Cwiara

Fajnie, ale coś ze stylami nie tak. Na Mozilli (właściwie Firebird) linki do fotek się nie wyróżniają (Opera 6 tak samo) - wyglądają tak samo jak tekst.
Sprawdzałem pobieżnie, ale zwróć na to uwagę.

BTW Może poprawię uaktualnię swój artykulik., to Ci podeślę
  • 0

budo_cwiara
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Fajnie, ale coś ze stylami nie tak. Na Mozilli (właściwie Firebird) linki do fotek się nie wyróżniają (Opera 6 tak samo) - wyglądają tak samo jak tekst.
Sprawdzałem pobieżnie, ale zwróć na to uwagę.

BTW Może poprawię uaktualnię swój artykulik., to Ci podeślę

Jak mowilem to werja beta :)
tam jeszcze troche pracy jest... nie wyrozniaja sie linki, jest balaganiarski kod, brakuje kilku malych graficzek, doformatowac trzeba style i teksty ustawic _blank do linkow zewnetrznych...

i jeszcze pare pewnie
  • 0

budo_adamd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3411 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ojj... fakt. Te linki to rzeźnia. Stare dobre podkreślenie jednak działa chyba najlepiej ;)

Pozdrówka,
AdamD
  • 0

budo_cwiara
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ojj... fakt. Te linki to rzeźnia. Stare dobre podkreślenie jednak działa chyba najlepiej ;)

Pozdrówka,
AdamD

to akurat dalo sie szybko poprawic :)
  • 0

budo_marchew
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 749 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Z mojej strony jedna uwaga, ktos sie pomylil i przy najechaniu na opis noza 'Polskowski' pojawia sie plik 'polkowski.html' ale tak naprawde to jest to artykul o JKD Bruce'a Lee (ten sam ktory znajduje sie na stronie).

Marchew
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam.

Ok kilka uwag odemnie:
- Zmieni pierwsze litery opcji w menu na wielkie litery ... i dodaj miedzy danymi opcjami 2 albo 3 spacje ...
- Chyba lepiej by wygladala stronka jak by byla wysrodkowana ....
- Albo dodaj obramowki tabeli (oczywiscie w css), albo zrob nieregularne krawedzie loga ... mozesz zrobic wystajaca rekojesc noza i po jej ksztaltach zakonczyc jeden bok loga albo inne takie bajerki ...
- W logu na nozu jest nalozony jakis rozblysk (flare albo inne takie). Jest ona chyba nalozona na noz a nie pod niego ... Jezeli natomiast jest nalozona pod niego to zle ustawiles przezroczystosc lub nakladanie warstw ... bo sprawia niemile wrazenie ... Pozatym na rekojesci chamsko widac zcieta krawedz flary ... i mocne zazolcenie ...
- miedzy "walce" a "nozem" w logu powinna byc spacja ... :] Aha i zmienil bym czcionke na jakas inna ta wyglada strasznie "sterylnie" i "biurowo". :)
- Tam gdzie pisze nazwa aktualnego dzialu (na glownej jest to "Mapa") zrobiles ramke ... znaczy sie rowna prostokatna obramowke ... Zmazal bym z dwa boki i zrobil niedokonczone do konca ... "urywane" na koncu linie ...
- Przejscie miedzy kolorami w logu (znaczy sie miedzy bialym a blekitnym) moglbys zrobic jakos nieregularnie, albo np: biegnace po rysie (tak jak masz przeciecie kolo noza po prawej to wlasnie po czyms takim ... troche postrzepionym albo cos). Mozesz rowniez wykorzystac ta linie na slowie "Witamy".
- Rozowa kreska mnie osobiscie troche drazni, ale moze dlatego, ze nie lubie rozowego :] Z drugiej strony nawet on tam pasuje :]

Ok to na tyle narzekania ... ogolnie jest fajnie ... szybko sie wczytuje, tekst jest czytelny i ogolne wrazenie fajne ... Gratuluje! ;)

Aha te uwagi wyzej to tylko moja opinia i nie koniecznie musi ona byc najlepszym wyjsciem ... Trudno cos stwierdzic jak sie nie posiedzi przy grafice i stronce i samemu nie pokombinuje ... Te rzeczy po prostu wpadly mi w oko i mysle, ze mogly by byc zmienione (nie koniecznie na to co proponuje) :]

Pozdrawiam.
  • 0

budo_cwiara
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

o, specjalista sie znalazl... no to podyskutujemy :evil: :twisted:
- Zmieni pierwsze litery opcji w menu na wielkie litery ... i dodaj miedzy danymi opcjami 2 albo 3 spacje ...

spacje - masz racje - litery - zoabaczymy - osobiscie wole jednolite, i raczej male - w kazdym razie trzeba zrobic porzadek

- Chyba lepiej by wygladala stronka jak by byla wysrodkowana ....

e.. nie wiem...
wtedy trzeba by os dodac.. jeszcze ... nie lubie wysrodkowanych moze

- Albo dodaj obramowki tabeli (oczywiscie w css), albo zrob nieregularne krawedzie loga ...

no i tu masz racje.. :)
jeszcze wedlug mnie przydalby sie jakis bacground poza tabela - ale tomusze cos ladnego i delitaknego znalesc

mozesz zrobic wystajaca rekojesc noza i po jej ksztaltach zakonczyc jeden bok loga albo inne takie bajerki ...

e... nie kapuje...
ogolnie to nad logiem trzeba popracowac...

- W logu na nozu jest nalozony jakis rozblysk (flare albo inne takie). Jest ona chyba nalozona na noz a nie pod niego ... Jezeli natomiast jest nalozona pod niego to zle ustawiles przezroczystosc lub nakladanie warstw ... bo sprawia niemile wrazenie ... Pozatym na rekojesci chamsko widac zcieta krawedz flary ... i mocne zazolcenie ...

a to dluzsza historia... projekt powstal ponad rok temu, ale... wruch sformatowal mi dysk..

to posklecalem odtwarzaac projekt ze screenow (np nie zlalzlem foty noza z 1 projektu - a byl on duzo lepszy)
a jak juz chcialem skladac... to okazalo sie ze jakos przycialem ten odtworzony sklad "cropem" do rozmiaru 2 x 3 pixele i tak zapisalem... :evil: :X

na razie 3 raz nie mam czasu tego odtwarzac...

- miedzy "walce" a "nozem" w logu powinna byc spacja ... :]

nie :)
to taki trik designerski... ;)

Aha i zmienil bym czcionke na jakas inna ta wyglada strasznie "sterylnie" i "biurowo". :)

a tu moze masz racje ... pomysle nad tym

- Tam gdzie pisze nazwa aktualnego dzialu (na glownej jest to "Mapa") zrobiles ramke ... znaczy sie rowna prostokatna obramowke ... Zmazal bym z dwa boki i zrobil niedokonczone do konca ... "urywane" na koncu linie ...

do przemyslenia...

- Przejscie miedzy kolorami w logu (znaczy sie miedzy bialym a blekitnym) moglbys zrobic jakos nieregularnie, albo np: biegnace po rysie (tak jak masz przeciecie kolo noza po prawej to wlasnie po czyms takim ... troche postrzepionym albo cos).

aha... ale cos takiego "scalajacego" cala strone planuje jak pokombinuje z tlem i dodatkowymi ozdobnikami...
na razie mam ful robotas.. :?

Mozesz rowniez wykorzystac ta linie na slowie "Witamy".
:?:

- Rozowa kreska mnie osobiscie troche drazni, ale moze dlatego, ze nie lubie rozowego :] Z drugiej strony nawet on tam pasuje :]

no wlasnie.. musze ja zmienic na czerwona... :) tez pasuje

Ok to na tyle narzekania ... ogolnie jest fajnie ... szybko sie wczytuje, tekst jest czytelny i ogolne wrazenie fajne ... Gratuluje! ;)

i prosta w aktualizacji - co wazne jak sie nie ma czasu robic czegos poza praca...

Aha te uwagi wyzej to tylko moja opinia i nie koniecznie musi ona byc najlepszym wyjsciem ... Trudno cos stwierdzic jak sie nie posiedzi przy grafice i stronce i samemu nie pokombinuje ... Te rzeczy po prostu wpadly mi w oko i mysle, ze mogly by byc zmienione (nie koniecznie na to co proponuje) :]

z drugiej strony jak sie samemu siedzi to sie wlasnych bledow nie widzi...:(

dzieki za uwagi i zapraszam do reguralego odwiedzania :)
Pozdrawiam.[/quote]
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

dzieki za uwagi i zapraszam do reguralego odwiedzania :)
Pozdrawiam.

Kącik kolekcjonera prze link na górnej belce ma dwa razy więcej artykułów, niż kącik kolekcjonera w prawej kolumnie na stronie głównej. Być może inne działy też tak mają
  • 0

budo_cwiara
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 66 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kącik kolekcjonera prze link na górnej belce ma dwa razy więcej artykułów, niż kącik kolekcjonera w prawej kolumnie na stronie głównej. Być może inne działy też tak mają

Tak bylo niedawno - byly podlaczone linki z galeri...
teraz juz jest ok
  • 0

budo_gubrin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1323 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote name="budo_Cwiara"]
o, specjalista sie znalazl... no to podyskutujemy :evil: :twisted:
[/quote]

A wiec podyskutujmy ;)

[quote name=Cwiara"]
spacje - masz racje - litery - zoabaczymy - osobiscie wole jednolite, i raczej male - w kazdym razie trzeba zrobic porzadek
[/quote]

hehe to zmien pierwsza litere w opcji "Mapa" na mala jak lubisz jednolite i male literki ;) Pozatym po nawiasie (w srodku niego) dajesz w jednym miejscu spacje w drugim juz nie :] aha i na koncu slowa przed zamykajacym nawiasem tez nie dajesz spacji :]

e.. nie wiem...
wtedy trzeba by os dodac.. jeszcze ... nie lubie wysrodkowanych moze[/quote]

hmm co dodac ? Moim zdaniem jak bys zrobil obramowania w css to by wszystko wygladalo calkiem niezle wysrodkowane i nic nie musial bys dodawac :] Ale jak kto woli tak tez moze byc niezle ... :]

no i tu masz racje..
jeszcze wedlug mnie przydalby sie jakis bacground poza tabela - ale tomusze cos ladnego i delitaknego znalesc
[/quote]

Tlo mozesz zrobic powiedzmy z lini ulozonych rownolegle do siebie czarnych na "Zabrudzonym bialym" tle albo inne takie ... nie mecza oczu i fajnie wygladaja ... Pozatym nie zajma duzo kb :)

e... nie kapuje...
ogolnie to nad logiem trzeba popracowac...
[/quote]

Chodzilo mi o to by logo nie konczylo sie prosta linia ... Bo to strasznie szablonowo wyglada ... wystajaca z loga rekojest nozyka lub zakonczenie po jakims nieregularnym ksztalcie wyglada duzo lepiej ... Oczywiscie jak by sie w to bawic trzeba by zmienic troche polozenie obiektow w logu :] Wiec troche roboty by z tym bylo ...

a to dluzsza historia... projekt powstal ponad rok temu, ale... wruch sformatowal mi dysk..

to posklecalem odtwarzaac projekt ze screenow (np nie zlalzlem foty noza z 1 projektu - a byl on duzo lepszy)
a jak juz chcialem skladac... to okazalo sie ze jakos przycialem ten odtworzony sklad "cropem" do rozmiaru 2 x 3 pixele i tak zapisalem...

na razie 3 raz nie mam czasu tego odtwarzac...
[/quote]

spoko po prostu w przyszlosci przydalo by sie to zmienic troche ;)

[quote]
nie
to taki trik designerski...
[/quote]

hehe jak kto woli :]

Pozdrawiam :) [/quote]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024