Aktualizacja strony BlaDE bROTHERS
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cwiara
Napisano Ponad rok temu
wiem ze to kupa roboty, ale przydalyby sie polskie znaki w tekstach, w koncu to polska strona....
no i czekam na wiecej informacji.... mam nadzieje ze bedzie ich przybywac....
Napisano Ponad rok temu
ale przydalyby sie polskie znaki w tekstach, w koncu to polska strona....
Brak ogonków ma podłoże historyczne, na Chris, Syrin i Seiken musieliby na angielskich, rosyjskich czy niemieckich Windows dogrywać polskie fonty i klawiaturę i kombinować . Taka tradycja
Napisano Ponad rok temu
quote]
owszem... ale to wymagalo by przeedytowania wszystkich tekstow przyslanych do mnie, sciagnietych z gorinkan forum....
a na to juz niestety nie mam czasu
Napisano Ponad rok temu
moje uwagi zrzucmy wiec na karb zboczenia zawodowego
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze troche pracy zostalo - ale juz zapraszam...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Cwiara
Fajnie, ale coś ze stylami nie tak. Na Mozilli (właściwie Firebird) linki do fotek się nie wyróżniają (Opera 6 tak samo) - wyglądają tak samo jak tekst.
Sprawdzałem pobieżnie, ale zwróć na to uwagę.
BTW Może poprawię uaktualnię swój artykulik., to Ci podeślę
Napisano Ponad rok temu
Fajnie, ale coś ze stylami nie tak. Na Mozilli (właściwie Firebird) linki do fotek się nie wyróżniają (Opera 6 tak samo) - wyglądają tak samo jak tekst.
Sprawdzałem pobieżnie, ale zwróć na to uwagę.
BTW Może poprawię uaktualnię swój artykulik., to Ci podeślę
Jak mowilem to werja beta
tam jeszcze troche pracy jest... nie wyrozniaja sie linki, jest balaganiarski kod, brakuje kilku malych graficzek, doformatowac trzeba style i teksty ustawic _blank do linkow zewnetrznych...
i jeszcze pare pewnie
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
ojj... fakt. Te linki to rzeźnia. Stare dobre podkreślenie jednak działa chyba najlepiej
Pozdrówka,
AdamD
to akurat dalo sie szybko poprawic
Napisano Ponad rok temu
Marchew
Napisano Ponad rok temu
Ok kilka uwag odemnie:
- Zmieni pierwsze litery opcji w menu na wielkie litery ... i dodaj miedzy danymi opcjami 2 albo 3 spacje ...
- Chyba lepiej by wygladala stronka jak by byla wysrodkowana ....
- Albo dodaj obramowki tabeli (oczywiscie w css), albo zrob nieregularne krawedzie loga ... mozesz zrobic wystajaca rekojesc noza i po jej ksztaltach zakonczyc jeden bok loga albo inne takie bajerki ...
- W logu na nozu jest nalozony jakis rozblysk (flare albo inne takie). Jest ona chyba nalozona na noz a nie pod niego ... Jezeli natomiast jest nalozona pod niego to zle ustawiles przezroczystosc lub nakladanie warstw ... bo sprawia niemile wrazenie ... Pozatym na rekojesci chamsko widac zcieta krawedz flary ... i mocne zazolcenie ...
- miedzy "walce" a "nozem" w logu powinna byc spacja ... Aha i zmienil bym czcionke na jakas inna ta wyglada strasznie "sterylnie" i "biurowo".
- Tam gdzie pisze nazwa aktualnego dzialu (na glownej jest to "Mapa") zrobiles ramke ... znaczy sie rowna prostokatna obramowke ... Zmazal bym z dwa boki i zrobil niedokonczone do konca ... "urywane" na koncu linie ...
- Przejscie miedzy kolorami w logu (znaczy sie miedzy bialym a blekitnym) moglbys zrobic jakos nieregularnie, albo np: biegnace po rysie (tak jak masz przeciecie kolo noza po prawej to wlasnie po czyms takim ... troche postrzepionym albo cos). Mozesz rowniez wykorzystac ta linie na slowie "Witamy".
- Rozowa kreska mnie osobiscie troche drazni, ale moze dlatego, ze nie lubie rozowego Z drugiej strony nawet on tam pasuje
Ok to na tyle narzekania ... ogolnie jest fajnie ... szybko sie wczytuje, tekst jest czytelny i ogolne wrazenie fajne ... Gratuluje!
Aha te uwagi wyzej to tylko moja opinia i nie koniecznie musi ona byc najlepszym wyjsciem ... Trudno cos stwierdzic jak sie nie posiedzi przy grafice i stronce i samemu nie pokombinuje ... Te rzeczy po prostu wpadly mi w oko i mysle, ze mogly by byc zmienione (nie koniecznie na to co proponuje)
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
- Zmieni pierwsze litery opcji w menu na wielkie litery ... i dodaj miedzy danymi opcjami 2 albo 3 spacje ...
spacje - masz racje - litery - zoabaczymy - osobiscie wole jednolite, i raczej male - w kazdym razie trzeba zrobic porzadek
- Chyba lepiej by wygladala stronka jak by byla wysrodkowana ....
e.. nie wiem...
wtedy trzeba by os dodac.. jeszcze ... nie lubie wysrodkowanych moze
- Albo dodaj obramowki tabeli (oczywiscie w css), albo zrob nieregularne krawedzie loga ...
no i tu masz racje..
jeszcze wedlug mnie przydalby sie jakis bacground poza tabela - ale tomusze cos ladnego i delitaknego znalesc
mozesz zrobic wystajaca rekojesc noza i po jej ksztaltach zakonczyc jeden bok loga albo inne takie bajerki ...
e... nie kapuje...
ogolnie to nad logiem trzeba popracowac...
- W logu na nozu jest nalozony jakis rozblysk (flare albo inne takie). Jest ona chyba nalozona na noz a nie pod niego ... Jezeli natomiast jest nalozona pod niego to zle ustawiles przezroczystosc lub nakladanie warstw ... bo sprawia niemile wrazenie ... Pozatym na rekojesci chamsko widac zcieta krawedz flary ... i mocne zazolcenie ...
a to dluzsza historia... projekt powstal ponad rok temu, ale... wruch sformatowal mi dysk..
to posklecalem odtwarzaac projekt ze screenow (np nie zlalzlem foty noza z 1 projektu - a byl on duzo lepszy)
a jak juz chcialem skladac... to okazalo sie ze jakos przycialem ten odtworzony sklad "cropem" do rozmiaru 2 x 3 pixele i tak zapisalem...
na razie 3 raz nie mam czasu tego odtwarzac...
- miedzy "walce" a "nozem" w logu powinna byc spacja ...
nie
to taki trik designerski...
Aha i zmienil bym czcionke na jakas inna ta wyglada strasznie "sterylnie" i "biurowo".
a tu moze masz racje ... pomysle nad tym
- Tam gdzie pisze nazwa aktualnego dzialu (na glownej jest to "Mapa") zrobiles ramke ... znaczy sie rowna prostokatna obramowke ... Zmazal bym z dwa boki i zrobil niedokonczone do konca ... "urywane" na koncu linie ...
do przemyslenia...
- Przejscie miedzy kolorami w logu (znaczy sie miedzy bialym a blekitnym) moglbys zrobic jakos nieregularnie, albo np: biegnace po rysie (tak jak masz przeciecie kolo noza po prawej to wlasnie po czyms takim ... troche postrzepionym albo cos).
aha... ale cos takiego "scalajacego" cala strone planuje jak pokombinuje z tlem i dodatkowymi ozdobnikami...
na razie mam ful robotas.. :?
Mozesz rowniez wykorzystac ta linie na slowie "Witamy".
- Rozowa kreska mnie osobiscie troche drazni, ale moze dlatego, ze nie lubie rozowego Z drugiej strony nawet on tam pasuje
no wlasnie.. musze ja zmienic na czerwona... tez pasuje
Ok to na tyle narzekania ... ogolnie jest fajnie ... szybko sie wczytuje, tekst jest czytelny i ogolne wrazenie fajne ... Gratuluje!
i prosta w aktualizacji - co wazne jak sie nie ma czasu robic czegos poza praca...
Aha te uwagi wyzej to tylko moja opinia i nie koniecznie musi ona byc najlepszym wyjsciem ... Trudno cos stwierdzic jak sie nie posiedzi przy grafice i stronce i samemu nie pokombinuje ... Te rzeczy po prostu wpadly mi w oko i mysle, ze mogly by byc zmienione (nie koniecznie na to co proponuje)
z drugiej strony jak sie samemu siedzi to sie wlasnych bledow nie widzi...
dzieki za uwagi i zapraszam do reguralego odwiedzania
Pozdrawiam.[/quote]
Napisano Ponad rok temu
dzieki za uwagi i zapraszam do reguralego odwiedzania
Pozdrawiam.
Kącik kolekcjonera prze link na górnej belce ma dwa razy więcej artykułów, niż kącik kolekcjonera w prawej kolumnie na stronie głównej. Być może inne działy też tak mają
Napisano Ponad rok temu
Kącik kolekcjonera prze link na górnej belce ma dwa razy więcej artykułów, niż kącik kolekcjonera w prawej kolumnie na stronie głównej. Być może inne działy też tak mają
Tak bylo niedawno - byly podlaczone linki z galeri...
teraz juz jest ok
Napisano Ponad rok temu
o, specjalista sie znalazl... no to podyskutujemy :twisted:
[/quote]
A wiec podyskutujmy
[quote name=Cwiara"]
spacje - masz racje - litery - zoabaczymy - osobiscie wole jednolite, i raczej male - w kazdym razie trzeba zrobic porzadek
[/quote]
hehe to zmien pierwsza litere w opcji "Mapa" na mala jak lubisz jednolite i male literki Pozatym po nawiasie (w srodku niego) dajesz w jednym miejscu spacje w drugim juz nie aha i na koncu slowa przed zamykajacym nawiasem tez nie dajesz spacji
[quote name="budo_Cwiara"]
e.. nie wiem...
wtedy trzeba by os dodac.. jeszcze ... nie lubie wysrodkowanych moze[/quote]
hmm co dodac ? Moim zdaniem jak bys zrobil obramowania w css to by wszystko wygladalo calkiem niezle wysrodkowane i nic nie musial bys dodawac Ale jak kto woli tak tez moze byc niezle ...
no i tu masz racje..
jeszcze wedlug mnie przydalby sie jakis bacground poza tabela - ale tomusze cos ladnego i delitaknego znalesc
[/quote]
Tlo mozesz zrobic powiedzmy z lini ulozonych rownolegle do siebie czarnych na "Zabrudzonym bialym" tle albo inne takie ... nie mecza oczu i fajnie wygladaja ... Pozatym nie zajma duzo kb
e... nie kapuje...
ogolnie to nad logiem trzeba popracowac...
[/quote]
Chodzilo mi o to by logo nie konczylo sie prosta linia ... Bo to strasznie szablonowo wyglada ... wystajaca z loga rekojest nozyka lub zakonczenie po jakims nieregularnym ksztalcie wyglada duzo lepiej ... Oczywiscie jak by sie w to bawic trzeba by zmienic troche polozenie obiektow w logu Wiec troche roboty by z tym bylo ...
a to dluzsza historia... projekt powstal ponad rok temu, ale... wruch sformatowal mi dysk..
to posklecalem odtwarzaac projekt ze screenow (np nie zlalzlem foty noza z 1 projektu - a byl on duzo lepszy)
a jak juz chcialem skladac... to okazalo sie ze jakos przycialem ten odtworzony sklad "cropem" do rozmiaru 2 x 3 pixele i tak zapisalem...
na razie 3 raz nie mam czasu tego odtwarzac...
[/quote]
spoko po prostu w przyszlosci przydalo by sie to zmienic troche
[quote]
nie
to taki trik designerski...
[/quote]
hehe jak kto woli
Pozdrawiam [/quote]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-