Microtech UltraTech-6 "Tactical"
Napisano Ponad rok temu
Czasami zastanawiam sie nad kupnem tego typu noza, ale trzy rzeczy mnie odstraszaja: pierwsza: cena, druga: ze jak nabede juz taki noz np. Hallo-3 to przeciez nie bede dorabial klipa, ktory mi sie wydaje bezwzglednie konieczny, trzecie: wyobrazmy, ze zdecydowalem sie na UltraTech-6 "Tactical (brawo! ma klip). Dalem sporo pieniedzy. Pierwsze co bym zrobil, to zaraz, chociazby przy pomocy kawalka plastra i kolka od karabinczyka, dodalbym sobie otwor na palec. Smiesznie wygladalby noz za kilkaset $ z takim - nawet nie na poziomie rzemieslniczym -patenten.
Czwarte (poza konkursowe): dlaczego te noze nie maja chocby minimum gardy?
K_P
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze, roznica w czasie odpalenia tego noza NIE MA ZADNEGO ZNACZENIA. W wypadku niespodziewanego ataku i tak nie zdazysz, zas jesli udalo Ci sie zareagowac i np. zwiekszyc dystans, to masz mnostwo czasu.
Sprezynowy kerambit ? A po co ? Przeciez nie do tego ma sluzyc ? Zaden z tych nozy nie nadaje sie do walki jako takiej, masz go wyjac, otworzyc, zadaz szybkie pchniecie (albo tyle, ile Ci wejdzie) i szybko oddalic sie z miejsca wydarzenia. Do tego nie jest Ci potrzebne ani kolko na palec, ani garda.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ale... UT odpala się szybko i instynktownie PO TRENINGU. Podobnie jak Balisong te noze wymagają nauki techniki, ale jak już poczujesz o co chodzi, to wierz mi, że jest szybki. Jeżeli wolisz przycisk, to HALO3 pod pachą na szelkach i masz nóż mały do noszenia, szybki, w "szybkim" miejscu i niewidoczny pod kurtką czy marynarką. Jeżeli chcesz szybki D/A OTF to polecam Makorę. Ma wewnątrz dwie równoległe sprężyny (UT6 ma jedną) i podwyższony przycisk. To już Formuła-1. Ja już spokojnie robię dwa cykle wysunięcia / schowania ostrza w sekundę, a można i szybciej! To już chyba szybko, nie? po wyjęciu kciuk sam ląduje na przycisku, a po wysunięciu nieźle się na nim opiera. Oczywiście możesz taką Makorą przywalić bez rozkładania tymi tzw. glassbreaker'ami... zaręczam, że niechciałbyś nimi oberwać.
Napisano Ponad rok temu
Kolko wcale nie jest wynalazkiem nowym, tyle, ze jego pierwsze zastosowanie bylo czysto utylitarne, lepszy uchwyt przy obrobce zwierzyny, lepsza precyzja.
Potem ktos stwierdzil, ze to moze byc dobre, zeby nie bylo latwo noza zabrac na ulicy ...
Tylko, ze dla mnie zastosowanie kerambita jest dwuznaczne. Bo nadaje sie on przede wszystkim, do walki z NIEUZBROJONYMI przeciwnikami, ot, zeby w zwarciu kontroli nie stracic. Natomiast przeciwko komus z nozem, czy nawet teleskopem ...
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co ty myslisz, ze ja bede z kosa szedl na przeciwnikow uzbrojonych w ostrza, czy palki? Zartujesz? Maja mnie pociac na plasterki? Tylko do nieubrojonych... :wink:
Juz konczac zarty. Czasami zdarza sie jednak trzech nieuzbrojonych, ktorzy nie przyszli prosic na wesele.
K_P
PS. War, wyslalem Ci kiedys e-mail, dotyczacy Emerson Specwar, ktory masz na "skladzie". Jakbys znalazl chwie wolnego i odpowiedzial, to byloby niezle.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Ma klipa, jak najbardziej (trochę go widać na ostatniej fotce, noszisz go tip-down). A otwierasz go "z flippera", jak np. Boa - więc po co kołek albo dziura? Flipperkiem to błyskPiterM, fajny sprzecik, ale nie ma kolka, dziury do otwierania, a i klipa. :roll:
K_P
Napisano Ponad rok temu
tak tylko z ciekawości pytam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomocy!jak przekonac rodzicow...:(
- Ponad rok temu
-
Benchmade balisong
- Ponad rok temu
-
Bob Dozier
- Ponad rok temu
-
Sayoc Kali
- Ponad rok temu
-
Microtech wg projektu Boba Terzuoli
- Ponad rok temu
-
GRUPA TRENINGOWA KALIS ILUSTRISIMO!
- Ponad rok temu
-
Ostatnia "Polityka" - art. "Sprezentuj sobie
- Ponad rok temu
-
Kershaw 1680 Steven Seagal
- Ponad rok temu
-
ciekawy patent - push dagger i sztylet w jednym...
- Ponad rok temu
-
Strider SMF
- Ponad rok temu