Strider raz jeszcze
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanie dotyczące trzech modeli noży Stridera:
Strider WP CP
Strider PH
Strider MT - 10 Sniper
Chciałbym się dowiedzieć rzeczy typu:
z jakiej są stali
jaka jest cena ( nie chodzi mi o SRP bo ją znam )
wszystkie możliwe informacje na temat Strider WP CP ponieważ nie znalazłem nic oprócz fotki
Czy Strider MT - 10 Sniper to tylko odmiana Strider MT czy zupełnie inny model ( są podobne )
P.S. Mam fajne fotki tych noży ale jestem laikiem w sprawach komputerowych i nie potrafie wrzucić ich na forum, był bym wdzięczny jeśli napisałby mi ktoś jak to zrobić. Może być na priv : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrowienia
Black
Pomyśl dwa razy - tnij raz
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
podziękowania dla ID
Napisano Ponad rok temu
Oto linki do zdjęć tych noży:
podziękowania dla ID
jestem ld - Ld ;P
Napisano Ponad rok temu
Nieduży, ale słodziutki (czy to możliwe?)Striderek. Robia go z ATS-34, BG-42 lub S30V (najczęściej). Dobry, podręczny nożyk. Mam go w wersji Warncliff i noszę najczęściej jako nóż na wszelkie wypady wędrowne przypiętego na lewym ramieniu na plecaku. Szybko dostępne ostre i mocne ostrze. I nie za ciężkie jak na Stridera. Generalnie każdy jest nieco inny, to taki Strider robiony poniekąd "dla zabawy". Często robi je sam Mick albo Duane w wolnych chwilach. Przydatny!
Strider PH
Obustronny gwódź z ATS-34 (nie syszałem o innej stali w tym modelu) działający na zasadzie wwal w cel aż po rękojeść z całej siły.
Strider USMS (zwany też "MT Sniper")
Nóż na bazie MT-10 ze stali S30V. Chłopaki ze Stridera pogadali z doskonałym snajperem, weteranem z Wietnamu, jaki nóż bylby idealny dla snajperów z Marines (masa, łatwość noszenia, skradania się z nim, możliwosć walki, przygotowywania posiłków podczas wielodniowej zasiadki na cel itp.). Ostatecznie zdecydowano, iż doskonaym narzędziem byłby MT-10 z klingą skróconą do 5 cali. Nóż ten jest teraz wręczany jako wyróżnienie dla najlepszych adeptów szkoleń snajperskich dla USMS, a wersja komercyjna znajduje wielu nabywców w kręgach militarnych i cywilnych. Fajny nozyk, nie przeczę
stridery w USA sprzedawane są tylko w cenie SRP. Za mało ich jest aby było innaczej... to ręczna robota jak by nie było! A ceny u nas... cóż, u nas w sklepach tego raczej nie zobaczysz na półce. W Niemczech i Austrii bywają, ale dwa razy SRP to norma, a raczej minimum.jaka jest cena ( nie chodzi mi o SRP bo ją znam )
Napisano Ponad rok temu
MT to moj ulubiony Strider , a ten pomniejszony Sniper wyglada tez apetycznie i chyba go trzeba bedzie wciagnac na liste zakupow , oczywiscie w S30V.
Mawkinney , byl w tym roku gosciem specjalnym na Blade i promowal wlasnie ten noz.Jezeli facet z potwiedzona ponad setka ludzi "na rozkladzie" podpisuje swoim nazwiskiem noz , to chyba jest on cos warty ( noz oczywiscie , bo Chuck juz tego nie musi udowadniac)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy mógłbym prosić o jakieś zdjęcia tych noży lub działające linki.
Byłbym zobowiązany.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za informacje, ale mam jeszcze dwa pytania:
Czym dokładnie ruznią się Stridery WP i CP.
Co to jest Tad Gear.
Dzięki raz jeszcze pozdrawiam
black
pomyśl dwa razy-tnij raz[/list]
Napisano Ponad rok temu
parę zdjęć...
Napisano Ponad rok temu
a skad wziac z netu Snipera z S30V? Masz jakas fotke jak on wyglada w G10? I czy wogole wyglada?
jest na bladeart i wlasnie chyba sobie zamowie. Sniper w G-10 n? , nic o tym nie slyszalem.
Kenijro ciagle szukasz noza ?
Czym dokładnie ruznią się Stridery WP i CP.
Co to jest Tad Gear
WP , to generalnie ten sam rozmiar ale kompletnie rozne ksztaly glowni.
Mam gdzies zdjecie calej rodziny , poszukam jak wroce do domu.
Tad Gear , to jeden z najlepiej dzialjacyh sklepow nozowo -survivalowo- extremalno - gagetowych z mnostwem wlasnych kolaboracji ze znanymi producentami nozy a jednoczesnie web site z ktorej zamiesciles zdjecia Striderow
Napisano Ponad rok temu
Tylko teraz czy ktos na ochotnika pomoze mi zrobic pochwe z Kydexu z techlokiem?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tu ze zawoeiniem czegokolwiek z kydexu nie ma problemu , jak w Polsce , to chyba tylko Piter pomoze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..please!.... poklon
..no nie bądź wiśnia.... nie daj się prosić....
chociaż w dwóch słowach...
pozdr,
Napisano Ponad rok temu
Tyle ze i tak ja zdejmiesz jak co do czego
Napisano Ponad rok temu
OKi, postaram się wieczorkiem przepis tu zapodać. w dwóch słowach nie ma sensu.Piter... A JAK SIĘ "ROBI KYDEXY" ???!!! 8O
..please!.... poklon
..no nie bądź wiśnia.... nie daj się prosić....
chociaż w dwóch słowach...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bagnet do AK47
- Ponad rok temu
-
Wielkie Brawo Dla Pitera
- Ponad rok temu
-
Sebenza ATS34
- Ponad rok temu
-
Nóż-trenerzy bądż osoby zajmujące się treningiem(śląsk)
- Ponad rok temu
-
Panowie Nożownicy ...
- Ponad rok temu
-
Antyczna Sebenza
- Ponad rok temu
-
Ciekawe, egzotyczne noze
- Ponad rok temu
-
Microtech - nadchodzace nowosci...
- Ponad rok temu
-
MT LCC ... waga ?
- Ponad rok temu
-
MT Amphibian a MOD Hornet na EDC (manualne)
- Ponad rok temu