Zmiana pozycji w boksie?, plusy?, minusy?
Napisano Ponad rok temu
Jakie to da plusy?, a jakie minusy?!
Mam też parę opinii ludzi z klubu i trenerów, ale chce się też od Was czegoś dowiedzieć?! lubię słuchać wszystkich i wyciągać własne przemyślenia, opinie, sugestie.
Nadmienię iż, od zawsze miałem problem z pozycją (choć zawsze wybierałem normalną-regular) już w Kicku się zastanawiałem jak stać np. bardzo łatwo kopie mi się lewą nogą, na Snow Boardzie jest mi w zasadzie obojętne którą nogę mam z przodu, w piłkę gram obu nożnie (z lekką przewagą prawej nogi), test na popchnięcie i wykroki wypada w zasadzie po połowie, jestem praworęczny, choć np. słoiki wolę odkręcać lewą ręką jak również wykręcać szmatę (prawa tylko trzyma) na siłowni raz jedna ręka jest silniejsza raz druga!
Proszę o opinie i sugestie
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2) Dobrze walczyć w obu pozycjach -to daje przewagę i często powoduje zaskoczenie.
3) Czy techniki lepiej wychodzą? Jak ktoś się przyzwyczai - to może i tak.
Natomiast niektóre kombinacje - haki, sierpy - bywa że idą lepiej...
Truizmy cholera :wink:
4)
na siłowni raz jedna ręka jest silniejsza raz druga
A to jest dziwne!
5) Ja używam obu pozycji. Dawniej: w ogóle na specyficznych sparingach TKD z wejściami np. yop-chagi używa się zmian, slide'y itp. -i tam obie strony są potrzebne...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z jednej strony walcze z lewej, ale latwiej mi jest w prawej, wydaje sie naturalniejsza. Za malolata jak jezdzilem za rolkach, to mnie pytali czy jestem leworeczny, bo ponoc odwrotnie nogi dawalem. Cwicz obydwie, pomysl o sytuacji jaka masz teraz, jak ci sie cos stanie w czasie walki w jedna reke to druga tez zabijasz.
Ja usiebie zauwazylem ze przez ta sprawe z lapami w czasie walki ustawiam sie zbyt frontalnie. Bede musial cos z tym zrobic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podoba mi się to coraz bardziej
Napisano Ponad rok temu
Juz ktorys rok, chyba 4' ty.
Troche to niewygodne, ale ciekawe za to :-)
Napisano Ponad rok temu
A jak się Tobie pisze lewą ręką?!
Napisano Ponad rok temu
Lewa reka jest do innych rzeczy ( bez skojarzen brzydkich ! ).
Generalnie nie robie tego regularnie. To lepiej " laczy kanaly mozgowe " niz jakbys to robil czly czas, no chyba ze naprawde profesjonalnie i czesto ( czytalem kiedys taki artykul i tak tam pisalo ).
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gołota vs Nix (fotki)
- Ponad rok temu
-
kickboxing czy kravmaga?
- Ponad rok temu
-
Szukam Boksu we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
Gołota - Nix -dzisiaj!!
- Ponad rok temu
-
O polskich bokserach w swiatowym boksie- news
- Ponad rok temu
-
czy jest MUAY THAI, lub thai-box we wrocławiu ?
- Ponad rok temu
-
Saleta w Lublinie
- Ponad rok temu
-
niedlugo gołota
- Ponad rok temu
-
Boks vs. Kickboks - porównanie
- Ponad rok temu
-
Videoclip - House-Gala Obrehausen 28.06.03