Przeprosiny.
W artykule na temat noża, który zamieściłem w ostatnim numerze Nei Jia, korzystałem w części dotyczącej Tanto z artykułu pana Adama Przechszty. Nie zamieściłem niestety źródła informacji. Pragnę wiec przeprosić autora artykułu p. Adam Przechsztę jak również poinformować, że artykuł dot. Tanto – noża używanego przez japońskich Samurajów ukazał się na łamach nr 7/8 /99 MMS Komandos oraz na stronach Blade Broders.
Z poważaniem Ryszard Jóźwiak

PRZEPROSINY
		 Rozpoczęty przez , Ponad rok temu

1 odpowiedź w tym temacie

Napisano Ponad rok temu
Re: PRZEPROSINY

To się zdarza, zapomnienie, przepracowanie itp :-)  Czasami człowiek coś gdzieś przeczyta a potem po jakimś czasie swoimi własnymi słowami napisze dokładnie to samo :-)  Trudno, czasami jak czytam Twoje teksty to po prostu mam jakieś deja vu, ale nic to. Rozumiem to Ryszard i nie żebym się czepiał, bo pomyślisz że się uwziąłem na Ciebie czy co, ale tak mnie z akademickiej dociekliwości interesuje np. sprawa zdjęć i praw autorskich. Np. to zdjęcie noża Corvo z artykułu Zbigniewa Gwoździa z "Komandosa" sprzed paru lat które użyłeś wraz z informacjami o Corvo w najnowszym artykule w "Świat Neijia" nr 30 ( i które nb wstawione jest pomyłkowo przy nożach puuko) to oczywiście jest publikowane za zgodą autora, no nie? Pozdrawiam i życzę dalszej owocnej twórczości -
Wosiu

Wosiu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 KRAV MAGA - filmik ze szwedzkiej strony KRAV MAGA - filmik ze szwedzkiej strony- Ponad rok temu 
- 
			 ROKOPASZNYJ BOJ i SYSTEM VASILIEVA ROKOPASZNYJ BOJ i SYSTEM VASILIEVA- Ponad rok temu 
- 
			 Tonfa (ew. pałka) vs. nóż Tonfa (ew. pałka) vs. nóż- Ponad rok temu 
- 
			 PARTER - SAMBO czy BJJ ? PARTER - SAMBO czy BJJ ?- Ponad rok temu 
- 
			 Krav Maga a parter Krav Maga a parter- Ponad rok temu 
- 
			 Mity o combatach: "Systemy te uczą zabijania w 40 h&quo Mity o combatach: "Systemy te uczą zabijania w 40 h&quo- Ponad rok temu 
- 
			 szutki walki i...służba wojskowa szutki walki i...służba wojskowa- Ponad rok temu 
- 
			 yeah - bezpieczenstwo i samoobrona! rotfl yeah - bezpieczenstwo i samoobrona! rotfl- Ponad rok temu 
- 
			 Combat obecnie: cywile i armia. Combat obecnie: cywile i armia.- Ponad rok temu 
- 
			 co by bylo gdyby? co by bylo gdyby?- Ponad rok temu