Pudełka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mysle ze Piter mial na mysli Stridera lub Emersona, albo ja nie mialem oryginalnego Microtecha :wink:
Z tego wniosek, że powinienem już iść spać, bo na pewno coś przekręciłem.
Sorki :-)
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
No nie wiem ja bym sie tam wstrzymywal z cieciem takiego pudelka ...a ja gwarancja wymaga oddania noza w oryginalnym opakowaniu ?
Pozdrawiam
Nie wiem, jak wygląda to w innych firmach, ale u Benchmade`a warunkiem korzystania z bezterminowej ( a więc dość istotnej) gwarancji jest zachowanie kopii rachunku zakupu u autoryzowanego sprzedawcy. Noże zakupione u "niezależnych" sprzedawców nie będą serwisowane. Lista autoryzowanych sprzedawców w PL znajduje się na stronie oraz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] oraz [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Więcej informacji na ten temat gwarancji BM znaleźć można na: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jeśli ktoś wyśle nóż BM do serwisu w innym niż oryginalne pudełko, to jego sprawa. Benchmade nie stawia warunków w tym zakresie. Tak więc można ciąć :wink:
Napisano Ponad rok temu
No to mam w plecy gwarancję, ponieważ jeden paragon z kasy fiskalnej gdzieś się zdążył zgubić a z drugiego zaczynają znikać napisy - normalne przy wydruku termicznym. I co ja mam teraz biedny począć?... u Benchmade`a warunkiem korzystania z bezterminowej ( a więc dość istotnej) gwarancji jest zachowanie kopii rachunku zakupu u autoryzowanego sprzedawcy.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, jak wygląda to w innych firmach, ale u Benchmade`a warunkiem korzystania z bezterminowej ( a więc dość istotnej) gwarancji jest zachowanie kopii rachunku zakupu u autoryzowanego sprzedawcy. Noże zakupione u "niezależnych" sprzedawców nie będą serwisowane.
Nie wiem jak u Ciebie z angielskim, ale domniemuję że jednak nie najlepiej. Na stronie, którą podałeś jest notatka:
"The knife must be shipped by owner, prepaid and insured, together with a description of the problem and must be accompanied by the original bill of sale, your charge or credit receipt or any satisfactory proof of the original date of purchase" co bynajmniej nie oznacza, że nóż musi być zakupiony u autoryzowanego sprzedawcy, a jedynie że ma mieć jakiś dowód sprzedaży z oryginalną datą zakupu i kwotą. Jeżeli zatem dostarczysz na własny koszt nóż BM, wraz z dokumentem wskazanym w tym akapicie to spełniasz warunki gwarancji. A słowa o niezależnych to już w ogóle tam nie widziałem. Zresztą jest zapewna długa lista niezależnych sprzedawców (widziałem takich noży sporo w różnych sklepach Europy), którzy nie figurują na liscie Benchmade bo są luźną siecią dealerską.
Nie wiem jaki jest tego cel, ale usilnie próbujesz wskazać, że BM pochodzące tylko od "autoryzowanych przedstawicieli" podlegają gwarancji kiedy w istocie gwarancji podlega tak naprawdę oryginalny wyrób Benchmade.
Napisano Ponad rok temu
OK, wracając do pudełek: jedyne co dodam to tyle, że generalnie co ma pudełko do noża? Benchmade ma prosty, estetyczny kartonik, Microtech to generalnie biała tektura. Ale jedźmy dalej tym śladem... Chris Reeve (chyba niezłe noże) to także białe tekturowe pudełko (dokładnie takie jak MT) natomiast Busse czy Strider w ogóle nie mają pudełek! Po prostu dostajesz nóż zawinięty w folię bąbelkową i z wierzchu często jeszcze w ostatnie wydanie miejscowej gazety. Po prostu kolejne narzędzie opuszcza warsztat... owinięte w papier jak kiełbasa.
A pudełka wymięte jakby je wyszarpali psu z gardła to Emerson
Napisano Ponad rok temu
Dostaje nowego MT. Otwieram przesylke i co widze? Jakis brudny obsmarowany karton? Cholera, i za to dalem 400 USD?!?! Czyzby zrobili mnie w ch...? Jestem w szoku - otwieram pudelko, moze jednak cos tam ciekawego jest ?...hm...o boze...a jednak...co za cudo...
typowa zasada kontrastu, wiec nie gadajcie ze MT nie szanuje klientow...
Napisano Ponad rok temu
kocham czytać to forum bo wtedy wiem że sa na swiecie (a nawet w moim mieście 8O ) ludzie bardziej pos... eee zanangażowani ode mie
pozdro
ptysiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plunge-lock ?
- Ponad rok temu
-
Saber