Prostowanie głowni noża
Napisano Ponad rok temu
Pacjent: kuchenny nóż "szefa kuchni" 15 cm głownia ze stali CrMo firmy Giesser Messer. Po miesiącu oddałem rodzicom, bo okazało się, że te 15cm to dla mnie za mało. A teraz odebrałem, bo nie używali i się kurzył tylko. Ale widzę, że cała głownia ma małą odchyłkę w lewo (skręca zaraz za rękojeścią). A ja jestem pedant i mnie to wkurza.
Jak to wyprostować, żeby nie złamać ? Ten nożyk kosztował kilka lat temu ponad 300 pln ... więc szkoda by mi było.
W imadło głownię i poprostu ciągnąć za rękojeść ?
Poproszę o jakieś podpowiedzi
Dzięki
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
W Twoim przypadku zrobilbym podobnie ale zamocowalbym noz w imadle i naciagal powoli rekojesc jakas linka nawijana w sposob podobny jak struny w gitarze. Po wstepnym nagieciu i pozostawieniu na kilka godzin zwolnilbym naciag i sprawdzil czy wrocilo na stara pozycje (zgieta) czy jednak cos sie poprawilo. Mysle, ze wiesz o co chodzi mimo mojego zagmatwanego wywodu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Amphibian MA/SW BC
- Ponad rok temu
-
Busse Combat do lasu - który najlepszy
- Ponad rok temu
-
Słodka naiwność :-)
- Ponad rok temu
-
Japonskie kamienie wodne...
- Ponad rok temu
-
Nóż w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Odrobina refleksji.
- Ponad rok temu
-
Cold Steel - Mini Tac i Recon
- Ponad rok temu
-
Mini Socom Elite - mini recenzja
- Ponad rok temu
-
Cuda CQBvsCQB Junior
- Ponad rok temu
-
Ma ktos dominatora??
- Ponad rok temu