Musashi Miyamoto - petycja
Napisano Ponad rok temu
Jak bedzie na DVD kupuje
Napisano Ponad rok temu
Kurosawa to klasyka..... widzieliście jego wersje Makbeta?? Nosi tytuł "Tron we krwi". REWELACJA!!!!!!!
heh dzieciaki.. a "Ran" to ekranizacja jakiego dziela?
no moze pytanie dodatkowe.. ktory z filmow Kurosawy byl oscarowym ewenementem ?
Napisano Ponad rok temu
Chodzi oczywiście o "Króla Lira"
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem kto grał Musashiego ale to był KTOŚ, facet np. zajmując siedzącą pozycję nie poruszał się nawet o milimetr, jak skała był. Przypuszczam, że był kimś więcej niż zwykłym aktorem. Pomimo choreografii itp. niektórzy występujący tam ludzie prezentowali rzeczywiste i duże umiejętności. Same walki - no nie da się tego opisać słowami.Pamiętam, że wtedy w Japonii były nakręcone dwa równoległe seriale o Musashim i TVP zdecydowała się akurat na ten, z pewnością słusznie. Po prostu odjazd.
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czekamy az kashira cos jeszcze znajdzie
Napisano Ponad rok temu
Pamietam tego musashiego z naszej TV i na 99% jestem pewien ze gral T. Mifune.
a nie myli Ci sie z "Shogunem"? Bo tam gral na pewno.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Zwłaszcza kiedy Musashi zamienia katanę na motykę i zabiera się do uprawiania ziemi tak, jak gdyby walczyl z przeciwnikiem czyli atak motyką na ziemię wraz z przepisowym "kiai". Myślę, ze serial otacza już jakiś mit podsycany wyobraźnią tych, którzy go nie widzieli. Moim zdaniem był zupełnie przeciętny. Ale wtedy byłem dużo młodszy i być może teraz inaczej bym go odbierał. Tak czy owak, ciekaw jestem Waszych opinii o nim po ewentualnej jego powtornej emisji.
Napisano Ponad rok temu
co do samego serialu - kurcze nie wiem, byl wtedy malo takich filmow, sam tez bylem maly, ponadto wtedy lykalem ja pelikan wszystko co bylo made in japan. Walki tez byly zarabiste, ale czy teraz takie by byly - nie wiem.
pamietam pojedynek na plazy - musashi z dwoma mieczami i walke slepego grajka - naginata. Wtedy bylo to dla mnie mistrzostwo swiata, teraz - sam jestem ciekawy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam tez teledysk PHOTEK "No Ten Ichi Ryu" sa tam urywki filmu o ktory byc moze nam chodzi.
Napisano Ponad rok temu
W pierwszym odruchu też myślałem, że grał go Mifune, ale chyba jednak nie - Mifune za często się pojawiał w TV w Shogunie i różnych innych i po prostu najbardziej pozostał w pamięci... Jak najbardziej popieram wniosek: Musashi wróć!!! :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shaolin Temple
- Ponad rok temu
-
Piątek , TVN7 , Mafijne Porachunki 23
- Ponad rok temu
-
"to się w głowie nie mieści" 28.06 TV4...
- Ponad rok temu
-
Moje zdjęcia (na edysku)
- Ponad rok temu
-
ponaddzwiekowe zolwie - 1 TVP sobota 21. czerwca 2003
- Ponad rok temu
-
"American Ninja 5" - sobota 21.06.2003 22:40 TVP 1
- Ponad rok temu
-
Murat za brak znajomości sztuk walk
- Ponad rok temu
-
TVP za reportaż o Arenie Berserkerów
- Ponad rok temu
-
Uwaga!!! Pomoc w realizacji programu TV - Pilne!!!!
- Ponad rok temu
-
Nowy Budokan
- Ponad rok temu