Przerywanie gardy.
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Przerywanie gardy.
Hmm.. przerywanie gardy. Nie bardzo wiem gdzie ten zbiór technik wsadzic. Tzn. do jakiego ""działu". Czy do dominacji pozycyjnych, czy do ucieczek pozycyjnych? Wydaje mi sie że do ucieczek. Ale nie jestem pewien. Jak jest Wasze zdanie? Pytanie niby banalne. Ale pytałem znajomych i każdy umieszczał to rożnie. Ale ograniczyło sie prawo wyboru do tych dwuch "filarow" ktore wymieniłem.
Napisano Ponad rok temu
Re: Przerywanie gardy.
Wlasciwie przerywanie gardy to osobna kategoria. Tak mi sie wydaje. Ale gdyby sie upierac to do ucieczek.
Uciekamy z gardy do pozycji teoretycznie lepszej dla nas. Tak wiec przerywanie gardy ma na celu poprawe naszej pozycji.
Jednakze przerywanie gardy to rzecz dosc rozbudowana i skomplikowana. Jak dla mnie to ma osobna kategorie o ile wogule mozna szufladkowac techniki bjj.
Uciekamy z gardy do pozycji teoretycznie lepszej dla nas. Tak wiec przerywanie gardy ma na celu poprawe naszej pozycji.
Jednakze przerywanie gardy to rzecz dosc rozbudowana i skomplikowana. Jak dla mnie to ma osobna kategorie o ile wogule mozna szufladkowac techniki bjj.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brazylijskie nazwy technik
- Ponad rok temu
-
Byl tam Andreas Shmitt?
- Ponad rok temu
-
Bjj w Wawie?
- Ponad rok temu