CRKT Crawford/Kasper - wrazenia i testy
Napisano Ponad rok temu
Coz jesli chodzi o roznice pomiedzy nim a Polkowskim/Kasperem to brakuje gardy na palec (ale i tak pozostawiono oslone na palec wystarczajaca wg mnie). Folder jest tez grubszy ale nieznacznie.
Ciezar i wielkosc noza odczuwalne (naprawde - moje poprzednie foldery to byly Pumy i jakby takie male w porownaniu). Blokada ostrza to linearlock (bardzo dobre wrazenie i nie sadze by sie zamknal - chyba, ze wyjatkowo boza pomoca). Zdecydowanie noz dla oburecznych ze wzgledu na umieszczeniu bolca na ostrzu po obu stronach. Jesli idac porownaniami z Polkowskim/Kasperem to rekojesc dluzsza a oparcie na kciuk wlasnie na niej wypada - dostajemy za to troche wiecej false blade. Klip mocujacy do paska wyglada solidnie i mocno. Jesli chodzi o wlasciwosci ostrza to noz podobnie jak Polkowski/Kasper nadaje sie zarowno do pchniec i do ciec.
Napisano Ponad rok temu
Tak wogole to jeszcze a'propos okladek - w Polkowski/Kasper byly profilowane tutaj sa proste.
Noz siedzi pewnie w chwycie i watpie by w wyniku niejasnych okolicznosci nagle wypadl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak - to ten model.Mowa znaczy o 6773 skoro mowisz ze jest duzy?
Troche sobie nim pocwiczylem. Dobrze lezy w dloni... nie wiem czy to tylko wrazenie ale wydaje mi sie, ze lepiej lezy w dloni w odwrotnym chwycie (wciaz jednak przeszkadza mi troche ten wystep na rekojesci) - zdecydowanie wciaz b. dobre wrazenia w uchwycie szermierczym.
Zamiescilem sobie kawalek grubej gabki owinietej wokol kijka i oklejonej izolacja. Kilka ciec po skosie i w poziomie pozostawiaja glebokie ciecia, na kijku rowniez. W trakcie calosci noz w reku zachowuje sie b.dobrze.
Napisano Ponad rok temu
Zaczynam od teraz brac :wink:
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie nie chodzi o nich tylko moja interpretacje....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a wbijac probowales ? np. w drewno ? mi sie zgial czubek (sic !)
ta stal jest miekka jak...
z drugiej strony dobrze...bo sie dalo naprostowac i sladu nie ma
AUS-6 = za miekka, za szybko traci ostrosc...do tactical z perspektywy czasu stwierdzam ze to pomylka...do obierania jablek jak najbardziej
teraz jest BM z 154CM i jest cacy...a porownanie mialem niezle na miesku (sprawialem cielaka) AUS-6 po 15 minutach siadl....154cm ... chodzil do konca...przestal co prawda golic...ale przetrzymal by pewnie jeszcze ze 2 cielaki i cial by dalej
godniejszy polecenia jest CRKT w wersji tytan + AUS-8...noz niby tak samo skrojony ale o klase lepszy....nie wspominajac o oryginale Crawforda :wink:
Napisano Ponad rok temu
A czy wbijalem .. wbijalem wbijalem... co prawda tylko w deske do miesa i sklejkowa plyte. Nie zgial sie. Moze mialem szczescie (mowia, ze wiecej niz rozumu khekhe).
A cena Slaw.. cena ?godniejszy polecenia jest CRKT w wersji tytan + AUS-8...noz niby tak samo skrojony ale o klase lepszy....nie wspominajac o oryginale Crawforda
Napisano Ponad rok temu
Slaw ... no wiesz cielaczka ... morderco heheh...
wypraszam sobie...bylem ledwie rzeznikiem amatorem :wink:
A cena Slaw.. cena ?
no niestety jakosc kosztuje...nieporadze...wszystko zalezy do czego czcesz uzywac noza...a Kasperem ciezko sie obiera jablka...sprawdz
Napisano Ponad rok temu
Cena podobna a jakosc stali nie....
Wogole foldery jakos mnie ostatnio mniej interesuja, LCC i mini SOCOM wystarcza mi tymczasem na kazda okazje. Mam teraz zamiar nagromadzic troche fighterow ze stalym ostrzem, szczegolnie ze zabralem sie w koncu powaznie za nauke walki zelastwem.
Za jakis czas powinienem wiedziec jaki typ konstrukcji mi najbardziej lezy..
A na wypady tym czasem mam BK7, nie moge na niego nazekac..
Napisano Ponad rok temu
Zapomnialem ze ten temat jest o skladaku..
Napisano Ponad rok temu
Ksztalt juz mam w glowie ... ale jeszcze poczekam na ten THE ONE.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Lo-Han ... ja juz nosem czuje, ze kolejny na liscie do sprawdzenia bedzie Recon Tanto. Juz od jakiegos czasu sie na niego zamierzam.No to jak znajdziesz to koniecznie napisz!
Napisano Ponad rok temu
A moze kupisz nowego Operatora Strider'a?? Cenowo to co prawda 11 razy Recon, ale jesli to ma byc The One... :wink:
Odkad go zobaczylem nie moge spac po nocach... Cale szczescie ze nie mam chwilowo kasy bo pewnie bym kupil i pozniej musial sie z domu wyprowadzac...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
www.classicgunsandknives.com
- Ponad rok temu
-
Stal na ostrze
- Ponad rok temu
-
Teflonowa powłoka...
- Ponad rok temu
-
CRKT Polkowski-Kasper Companion - pierwsze testy i wrazenie
- Ponad rok temu
-
Jak ostrzyć nożyki Spyderco (szczególnie Police)
- Ponad rok temu
-
Benchmade 710 - bardzo pierwsze wrażenia
- Ponad rok temu
-
Microtech HAWK
- Ponad rok temu
-
Crowning ?
- Ponad rok temu
-
Wrocław a walka nożem