Porównanie i ewentualne przewagi BJJ nad Sambo.
Napisano Ponad rok temu
Zapomniales o Romanie Szyszkow, ktory z Polski nie wyjechal :>
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Zaleta sambo jest to ze jest bardzo wszechstronne techniki i z zakresu walki sportowej jak i samoobrony a dodatkowo istnieje wersja wojskowa najczesciej polaczona z systemami koreanskimi.
Sambo to tylko z 30 % parter nawet w walce sportowej a po ich wynikach w walce graplerskiej widac ze chociaz to nie ich domena jest wystarczajace aby odnosic dobre wyniki. Teraz oczywiscie troche zwiekszyl sie w sambo nacisk na parter ale wiadomo tak jak wszedzie spowodowane jest to terazniejsza moda.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i to nie ksyfka;)
btw aklaw , w krakowie mamy duuuzo lepszego sambiste:P
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam się nad ćwiczeniem Sambo ... jako ruwnożędnie ćwiczoną sztuke walki z Muay Thai ...
Chodzi mi głównie o jakies chwyty i walke w parterze ...
Wiem że Specjalnością nie sambo a BJJ jest parter ale nie wiem czy jest w kraku dobra sekcja Bjj a własnie podobno sambo jest całkiem całkiem ...
Poradzcie coś plz ..
Napisano Ponad rok temu
zobacz jacy wymiatacze
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
...taka urocza fotka :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak powaznie to sekcja w krakowie jest i jest bardzo dobra ,prowadzi ja dudu ktory miedzy innymi nie zle poradzil sobie w walce z mistzem europy w sambo na lidze bjj ,napewno w grapling krakow jest wysoki poziom widac to na zawodach ,co do sambo w krakowie to sie zgodze dosc dobry trener ale jednak parter jest mniej rozwiniety niz w bjj (bylem na kilku treningach) po za tym nie widze ze by zawodnicy sambo (krakow)startowali w jakich kolwiek zawodach w polsce ,ja zapraszam do grapling krakow na treningi
A jest jakis powod do zlosci? 8O
Sesje mam teraz i tyle.
Jest w Krakowie sekcja BJJ. Baaardzo dooobra oczywiscie!!!
Do tego znamy sie tez na judo wiec stojka u nas jest bardziej wszechstronna niz zwykle to w BJJ bywa :wink:
A od lipca beda tez obok BJJ treningi kickboxingu - bedzie prowadzil Tomek Mamulski, najlepszy trener kickboxingu w Krakowie, byly asystent i wspolpracownik krakowskiej legendy kickboxingu Andrzeja Firsta.
Przez cale wakacje beda u nas treningi BJJ, submission wrestling i kickboxingu - 5 treningow w tygodniu. Szczegoly podamy wkrotce w internecie i na plakatach na miescie
Napisano Ponad rok temu
popatrzcie na to zdjecie i na kolesia od lewej w czarnej koszulce to najwiekszy wymiatacz na swiecie :wink: czyli ja hehehe
Potwierdzam, Aklaw to nasz klubowy ekspert od dzwigni na nogi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli macie w wakacje zajęcia to może bym się zapisał ale ...
NO ale nie wiem czy mam blisko czy musze przez cały krak zapier... a tto mocno nie wskazane ....
Aha i czy treningi BJJ i Kicku będą ze sobą kolidowały w sensie czy się będą pokrywały godziny ?
Może by jakąs stronke zapodać o tym "centrum killingu"
- POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Człowieku, Dudu ma adres strony w profilu, widać go też pod jego postem... Poza tym na forum jest przyklejony post z adresami klubów.Sorki ale Gdzie jest ta sekcja BJJ i Kicka ?
Normalnie ręce opadają...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chyba troche przeoczyłem ale Saku ma racje "podnieciłem się tymi zajęciami w wakacje" Bo myślałem że będde musiał sieddziec przez d miechy i nic nie ćwiczyć oprucz siłowni a tu się szykuje fajne rozpoczęcie karjery w Bjj ...
Jeszcze raz przepraszam ... puźno już ...
- Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marek
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostatnie miejsca na obóz Berserker's Team!!!!!
- Ponad rok temu
-
Zdjecia z ADCC
- Ponad rok temu
-
SIŁA
- Ponad rok temu
-
Zasady prowadzenia zajec Jogi
- Ponad rok temu
-
BJJ a uderzenia