Niebezpieczne narzedzie?
Napisano Ponad rok temu
Czy w naszym kochanym polskim prawie jest cos na temat 'niebezpiecznego narzedzia' i jego posiadania? Czy normuje to tylko ustawa o broni? Czy tez jak bede szedl dajmy na to zmieczem (ktory itak wg. prawa moge nosic no ale niewazne) i powiem policji ze noz moge miec jaki chce bo tak w ustawie, moga mi rzucic jakims innym przepisem o niebezpiecznym narzedziu alboco?
Napisano Ponad rok temu
każde narzędzie może byc uznane za niebezpieczne jesli zagraża zyciu lub zdrowiu człowieka.nawet cięzkie buty mogą być niebezpieczne albo igła.
proste?
Napisano Ponad rok temu
miecz sobie nosisz w pochwie i jest ok.ale jak zaczniesz nim machać na ulicy to już bedzie niebezpieczne narzedzie w stosunku do tego komu machasz.
sama instytucja niebezpiecznego narzedzie własciwie nie istnieje. jest to okreslenie wspomagające przy okreslaniu innych przestępstw i może byc to byle co.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O tym decyduje sąd, bywa różnie. Był kiedyś duży artykuł w Rzeczypospolitej. Dwa ciekawe przypadkiCzy w naszym kochanym polskim prawie jest cos na temat 'niebezpiecznego narzedzia' i jego posiadania? Czy normuje to tylko ustawa o broni?
-but wojskowy desantowy został za takie uznany
-śrubokręt nie
Oczywiście były to różne sprawy, sądy i skutek.
Napisano Ponad rok temu
mam noz w kieszeni, kolesie stwierdzili ze mnie przeszukaja. Znajduja go i mowia: 'ok w ustawie nic nie ma, ale to niebezpieczne narzedzie'/ Z tego co czytam to tak jak myslalem chodzi o bezp. zagrozenie tym narzedziem wiec w sumie luz... jak beda chcieli to itak nawina :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Znaczenie slowa "iai"
- Ponad rok temu
-
Doce Pares w Warszawie
- Ponad rok temu
-