Jak tam na Karate - czyli mylenie styli
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak pozapominaja i znow beda mowili o Twoim "Karate" to poprostu na nich nawrzeszcz :-) (ja tak robiłem jak opcja nr1 nie przynosila rezultatow)
Jesli to i tak nie odniesie rezultatu udawaj głupka i mow " Co ja trenuje karate ? kto Ci naopowiadał takich bzdur ? ja nie trenuje karate tylko taekwon-do ! " Najwazniejsze zeby odbiorca ,poczul ze Cie czymś uraził (robiłem tak wowczas jak dwa poprzednie "środki"' nie wnosiły zadnej poprawy) :-)
Jednak moja złota rada : Olej to ! (moje obecne stanowisko , po 3 probach przestawienia znajomych) :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej to pokrótce wytłumaczyć,a jeżeli nie przynosi skutku,to najzwyczajniej,sobie odpuścić...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
"Jak tam na Karate synku" -pyta się mama synka, albo "to ten co trenuje Aikido" - słychać w szkolnym korytarzu. A ja trenuje Taekwon-do i nie chce żeby mylono to z jakimś Aikido. Takich sytuacji nie ma na zachodzie (a tym bardziej na wschodzie ), co zrobić żeby uświadomić naród ???[/u]
mylisz się. na Zachodzie też wszystko mylą. mieszkam teraz daleko, ale słowa karate i aikido wszyscy znają, Pekiti Tirsia już nie... myslą, że to odmiana salsy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mylisz się. na Zachodzie też wszystko mylą. mieszkam teraz daleko, ale słowa karate i aikido wszyscy znają, Pekiti Tirsia już nie... myslą, że to odmiana salsy...
Ale nie mow ze nie znają pikitiki patakakuka bo nieuwierze ;-) (żart)
Ostatnio kolega "zapomniał" co trenuje , wiec postanowił uogólnic do słowa karate. Za kare dostał dolyo i teraz juz zawsze bedzie wiedzial ze cwicze TKD :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i wszystkich dookola uczyl, ze to nie PAS,ale OBI!
i powiedz mi no ktory na pas...pas ...
ehh
dziecinada
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie ze nie. poza tym z tego co mis ie wydaje nazywanie karate-gi kimonem nie jest prawidlowea dobok to nie kimono
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jejq 8O wlasnie chodzi o to ze nie jest to tylko kwestia nazwy. dobok rozni sie od karategi KROJEM!!!albo jeszcze gorzej, np. pomylić ap-chagi z front kick'iem. ;-) paranoja, jak tak w ogóle można...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hapkido a TKD ciekawostka
- Ponad rok temu
-
Podrecznik