Kyok-sul
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy może ktoś z was dysponuje szerszą wiedzą na temat tego systemu. W necie znalazłem tylko tyle, że jest to system combat spokrewniony z tkd praktykowany w armii Pn. Korei. Czy w Plsce ktoś tego uczy, czy może sprawa ograniczona jest tylko do kraju Kim-Dzong Ila ze względu na jego izolację?
W Warszawie na poczatku lat 80 byly sekcje kyok-sul - nawet znam instruktorow ktorzy to prowadzili -potem przeszli na kyokushin.
Nie wiem co tam bylo ale styl ten byl zabroniony do uprawiania w naszym kraju. W kazdym razie umarlo to smiercia naturalna.
Napisano Ponad rok temu
W Warszawie na poczatku lat 80 byly sekcje kyok-sul - nawet znam instruktorow ktorzy to prowadzili -potem przeszli na kyokushin.
Albo zostali przy taekwondo (Gutkowski, Ficek).
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Albo zostali przy taekwondo (Gutkowski, Ficek).
Pozdrówka.
Gutek to tez kyokushin swego czasu cwiczyl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma klub gdzies na Woli, ale z tego co wiem to zajmuje sie Combatem. Właściwie jest to jego specjalność Facet naprawde zna sie na rzeczy!! :twisted:
Polecam!!
pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem dokładnie co to jest kyok- sul :? , ale jak już na poczatku powiedzieliście, że jest to spokrewnione z combatem, to przyszło mi na myśl jedno nazwisko: Grzegorz Wyszomierski IV DAN. 8)
Ma klub gdzies na Woli, ale z tego co wiem to zajmuje sie Combatem. Właściwie jest to jego specjalność Facet naprawde zna sie na rzeczy!! :twisted:
Polecam!!
pozdroofka
no to chyba dostaniesz plusa za reklamę...
tylko co to ma do kyok-sul? Grzesiek jeszcze wtedy nie ćwiczył ITF-u.
pozdrowienia dla wszystkich z sekcji senseia Szymańskiego
Napisano Ponad rok temu
pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Materiały do KYOKSUL ma na pewno Gutek, ale żadna książka sie nie ostała.
Napisano Ponad rok temu
Wyszomir prowadzi system NAHKAMPF.
Materiały do KYOKSUL ma na pewno Gutek, ale żadna książka sie nie ostała.
nahkampf? co to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Styl ten nie był zabrono9ny, mam gdzies jeszcze urzedowy dokument dopuszczający trenowanie szuk i sportów walki. Kyoksul jest tam sklasyfikowane jako odmiana karate.
A umarło smiercia naturalną. Wyjechali wszyscy instruktorzy i nie zostawili materiałów. Zostały tylko notatki.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Jeśli się nie mylę to poprzedni instruktor koreański tkd, przebywajacy w naszym kraju (Kim Jong Su) zaczynał od kyoksul. Ktoś mi gdzies tak mówił, nie wiem czy czasem nie chłopaki ze Śląskiego Klubu Taekwondo w którym uczył Kim.
Pozdrówka.
wszyscy z korei pln zaczynali od kyok sul, bo tkd u nich nie było. ale zapytajcie Gutka, bo on to cwiczył.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Bing (1)
10 następnych tematów
-
Kluby w Krakowie
- Ponad rok temu
-
Szpagat
- Ponad rok temu
-