4 maja - Festiwal sztuk walki w Paryżu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teksty typu karate podobne do muay thai tylko inne rękawice, dusi nogami (podczas gdy pokazywano dźwignie na ręke), japońskie taekwondo, Shaolin kung-fu wywodzi się z Japoni i czerpie dużo z karate i kendo... normalnie typ mnie rozwalił 8O rotfl
Napisano Ponad rok temu
Na matę wyskoczyła potem jakaś ekipa artystyczna, która pokazywała jakiś misz-masz na bazie karate i czegośtamjeszcze.
Potem pokaz starego kendo (?), były 4 osoby z ostrymi mieczami, jeden trochę pociachał, była też kobieta z mieczem (!!!). Pokazał się też samuraj w pełnym uzbrojeniu, ale niestety służył tylko jako model podtrzymujący patyk do ścięcia.
Następnie Aikido Aikikai - demonstrował Ch.Tissier z ekipą, krótko i khm, słabo. Na początku jeszcze jakoś im szło, ale pod koniec tak tragicznie się podkładali, że aż przykro było patrzeć. I jeszcze na koniec jakieś nieporozumienie, uke leci na tori, a tori stoi bo chyba myślał, że już koniec. No to uke sam robi salto w powietrzu i się przewraca.
Tu komentator przeszedł samego siebie:
(cyt. niedokładny) "Aikido zostało stworzone przez Ueshiba Morihei, który zmarł w 196x, widząc że aikido na świecie ładnie się rozwija". :roll:
Karate - chyba WKF - trochę elementów walk, jakieś podcięcia, też kiepsko, podkładali się i nic w sumie nie zaprezentowali.
Muay-thai - ładny pokaz, wprawdzie bez walki "na full", ale za to czytelna prezentacja technik stosowanych w muay-thai, w wolnym i szybkim tempie.
Jeet-kune-do - też dość dobrze pokazane, różnorodne techniki. Kopnięcia, uderzenia, jakieś przechwyty, obalenia i dźwignie. Pokazywali też ćwiczenie "lepkich rąk", a komentator "... karate z elementami boksu".
Potem jeszcze coś gadał o "japońskim taekwondo" i tym podobne kwiatki.
Na koniec pokaz Shaolin kung-fu, czyli to co zwykle...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Slaszysz dobrze opisal 8O
Aikido tez zauwazylam
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Kilka pokazów było całkiem ciekawych, tylko komentator psuł całe widowisko, no i wkurzony jestem, że nie dali pokazu tkd
Napisano Ponad rok temu
Proponuje napisac conieco, co myslicie o szanownym panu który ośmielił się komentować festiwal w Paryżu . Oto adres: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , ja już go zjechałem
Tak profilaktycznie 8) , żeby się to w przyszłości nie powtarzało.
Napisano Ponad rok temu
On też relacjonuje inne sporty i też podobnie się na nich zna ...
Co do samych pokazów, to były takie sobie i ogólnie mnie znudziły ....
Napisano Ponad rok temu
Koleś jest zupełnym ignorantem w temacie MA. Niestety jestcoroku na tym miejscu
Pozdrawiam
El Primo
Napisano Ponad rok temu
on moze byc jako komentator,ale z kims kto naprawde orientuje sie w sztukach walki, mogloby byc ciekawie.
SAM NIE POWINIEN PODCHODZIC DO MIKROFONU!
jakby policzyc jego wpadki to niezly cyrk by wyszedl
"...ta grupa robi _kate_ do filmow"...
Napisano Ponad rok temu
Mam nagrane, mozna posluchac
A pokazy... 2dni na francuskim programie wiecej tego bylo, chyba bylo na zywo, a tu pokazali fragment - pokazy trwaly 4 godziny a oni pokazali jakies poltorej godziny :roll:
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
PS. dla "pomocnych" - w google' a wlasnie wpisuje.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Były niedociągnięcia ale ogólnie GIT!!!
A co do pana z mikrofonem.....hmm...facio kilka lat komentuje jedną dyscypline, jedną impreze i nawet się nie przygotował. Ale jak walnął, że karatecy to po prostu nic nie robią tylko rozwalają otoczaki to nawet moja babcia go wyśmiała!!!!!
Jednym słowem: kula w łeb i do piachu!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Karatecy nie wiedza jak kopac, ich kopiecia sa za lekkie. W tajskim kickboxie kopniecia lamia nogi
Moze powtorza ten program bo chyba warto obejrzec
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A co wy na to?
- Ponad rok temu
-
Elvis i inni z MA
- Ponad rok temu
-
Piotrowski
- Ponad rok temu
-
1.05 - tv
- Ponad rok temu
-
pokazy iaido w Szczecinie
- Ponad rok temu
-
when Kenpo Strikes - Teledysk
- Ponad rok temu
-
Kung Pow
- Ponad rok temu
-
"Ame Agaru" niedziela 27 kwietnia na Ale Kino!
- Ponad rok temu
-
Mega Rengers
- Ponad rok temu
-
Raz Segal dwa razy Van Damme.
- Ponad rok temu