Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mistrzostwa Polski Juniorów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

budo_lolipopka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mistrzostwa Polski Juniorów

dzisiaj jest wyjazd juniorów, którzy zakwalifikowali się na MP juniorów. Zawody te mają odbywać się w Zamościu!Serdecznie zapraszamy, moze byc niezła zabawa!

Hiehie wybieram sie na te zawody! :roll: zobaczymy jaki będzie efekt??
Jestem bardzo ciekawa czy zmieszczę się w kategorii w jakiej się zakwalifikowałam :? mam nadzieję, że tak. Do usłyszenie po zawodach, o ile je przezyje :wink: .

Wish me luck :)

Pozdroofka
  • 0

budo_folken
  • Użytkownik
  • Pip
  • 49 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Mistrzostwa Polski Juniorów
good luck!!!!!!!!!
skoczek idz ostro :D :D:D
  • 0

budo_kasiorek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 141 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

życzymy takze powodzenia Asi K. z GKT!!! ktora takze pojechala!!!
  • 0

budo_jubi
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja również życzę wszystkim zawodnikom powodzenia.
I nie oszczędzajcie się, gdyż mam nadzieję. że będzie na co popatrzeć :) :twisted: :)
  • 0

budo_jubi
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No i już po zawodach. Ci co byli może niech podzielą się wrażeniami to bedę wiedział czy mam rację czy też może się mylę.

Będę wypowiadał się na temat walk, gdyż konkurencji układów nie było mi dane widzieć, a technik specjalnych nie ma sensu komentowa.

Ogólnie mówiąc jestem zawiedziony :?
Walki juniorek stały na niskim poziomie - raczej nie było czego oglądać (z nielicznym wyjątkami) w żadnej z kategorii wagowych. Sytacja poprawiła się w finałach. Najciekawsza była chyba walka w kategorii open, ale tu głównymi bohaterami okazali się sędziowie - ich werdykt został nagrodzony gwizdami całej sali. Naprawdę skrzywdzili jedną z dziewczyn (niestety nazwiska nie pamiętam - przepraszam) przyznając jej drugie miejsce gdy ewidentnie kontrolowała sytuację przez całą walkę. Zachowanie naganne i wstyd wielki. :cry: :oops:
Walki juniorów były ciekawsze, ale też bez rewelacji większych naogół. Finały tu także okazały się najciekwszą częścią programu.

Na koniec pozostaje mi stwierdzić, że poziom był niski (z małymi wyjątkami), a sędziowe również się zbytni nie popisali swoimi werdyktami.
Mam tylko nadzieję, że Mistrzostwa Polski Seniorów będą znacznie lepsze pod tym względem.
  • 0

budo_lolipopka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja sama startowałam tam i nie wiem jak wyglądała moja walka finałowa, ale nie wykluczone że nie była najlepsza :? Jednak nie uważam, że nie było dobrych walk poza finałowymi.
Co do sędziowania zgodze się dodając jeszcze, że pare innych walk zostało dziwnie wysędziowanych. Pewien sędzia planszowy bardzo ciekawie przyznawał Gam jum'y(chyba wedle swojego uznania :roll: ).
Równie podobnie było z ju ui'ami,które były rozdawane zdaje sie nie tym zawodnikom którym się należały :!:
Wiele ostatecznych wyników także zostało zwyczajnie "przekręconych".
Niektóre walki rzeczywiście były na niezbyt wysokim poziomie :wink: , np w kat. -60kg była taka walka(nie wspomnę jednak nazwiska).
Natomiast bardzo ciekawe były finały układów stopni mistrzowskich oraz pokaz układu w wykonaniu Pauliny Myszewskiej przy muzyce :-) 8)

pozdroofka
  • 0

budo_majki
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nie bede sie wypowiadal nt.sedziowania... roznie to bywalo... fakt... z poziomem walk rowniez rooznie... natomiast bardzo mi sie nie podobala... organizacja... jak mozna zaprosic vipow i nic z nimi nie zagadac? zadnego stolika, zero rozkminki... ludzie sie wybili zanim 1 walka finalowa sie rozpoczela... czy tak wygladaja powazne zawody???to raz; dwa - dlaczego notorycznie na zawdoy TAEKWONDO sa zapraszani ludzie z innych sztuk walk i do tego ciency?(nie wiem czy komus sie podobala ta parodia kendo i 'niesamowitym' zakonczeniem(dla niewtajemniczonych przecieli mieczami dwa snopki siana)) moglbym dlugo wymieniac (przypomnijecie sobie jak wygladala 'gala' - spadajaca flaga, cienki pokaz miejscowego karate, stojacy goscie, o cenach nie wspomne;)) Paulina jest dobra, ale sam pokaz raczej mi sie nie podobal, mnie nie zaciekawil... mozna bylo zrobic ciekawszy;
RESPECT dla klubu organizujacego i dla samego trenera ktorego szanuje za osiagniecia i na prawde wielu utytulowanych zawodnikow... ale organizacja w moich oczach niestety bardzo slaba...
pozdrawiam; majki
  • 0

budo_lolipopka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

fakt-rozpoczęcie kiszka!! Bardzo mało gości szczególnie w porównaniu z innymi latami, np.Głubczyce MP jun. mł. w 2001!! ze spadającą flaga rzeczywiście fajny numer, ale fakt-faktem, że kadra nie została poinstruowana jak ma to wyglądac!! ceny z kosmosu!! noclegi wyzywinie baaaaardzo drogie!!
Majki jak moge wiedzieć??trenujesz gdzies w Wawie??mozesz powiedziec u kogo?? :lol:

pozdroofka
  • 0

budo_jubi
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ja sama startowałam tam i nie wiem jak wyglądała moja walka finałowa, ale nie wykluczone że nie była najlepsza. Jednak nie uważam, że nie było dobrych walk poza finałowymi.

Jak napisałem walki finałowe nie były najgorsze, a we wcześniejszych również zdarzały się nieliczne wyjątki :)

Wiele ostatecznych wyników także zostało zwyczajnie "przekręconych".

Za te Mistrzostwa powinno "polecieć" kilka sędziowskich głów :evil:

Niektóre walki rzeczywiście były na niezbyt wysokim poziomie :wink: , np w kat. -60kg była taka walka(nie wspomnę jednak nazwiska).

:) I tak wiadomo o kogo chodzi :)

Natomiast bardzo ciekawe były finały układów stopni mistrzowskich

Potwierdzam :) Z tym, że Paulina Myszewska nie bardzo miała z kim konkurować :?

oraz pokaz układu w wykonaniu Pauliny Myszewskiej przy muzyce

Tak - to było bajera :) 8)
  • 0

budo_lolipopka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jubi a Ty startowałes :?:
w którym ośrodku mieszkałes?? i jak Ci sie podobały ceny i Zamość nocą?? :wink:

pozdroofka
  • 0

budo_majki
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Radom... trenuje u Gremana Anfinogenova...
  • 0

budo_lolipopka
  • Użytkownik
  • Pip
  • 43 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

nio to wszystko już jasne!! pewnie, że Cię znam!! :) Pozdrowienia dla Ciebie. Gratuluje wyniku w formach!! 8)

Pozdroofka
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zamość nocą jest piękny. W dzień zresztą też. Dwa obozy w tym ośrodku mieliśmy. Miałem po cichu nadzieję, że wpadnę choć na trochę, ale nie wypaliło. Za to na MP seniorów mam zamiar zajrzeć...

A tak w ogóle, w najbliższy weekend tez są MP juniorów (i młodzików), tyle, że w GTF i w Obornikach Śląskich...

Pozdrówka

Gizmo
  • 0

budo_jubi
  • Użytkownik
  • Pip
  • 24 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jubi a Ty startowałes :?:
w którym ośrodku mieszkałes?? i jak Ci sie podobały ceny i Zamość nocą?? :wink:

Ja niestety nie startowałem - ja już za stary jestem na takie zawody 8)
No i za mały staż mam abym mógł startować w seniorach - ale za 2-3 lata może się na jakichś zawodach jako zawodnicy spotkamy :)

W Zamościu byłem z grupką przyjaciół z klubu w roli kibica - łatwo można było nas zauważyć - podchodziliśmy do maty i darliśmy się w niebogłosy klaszcząc gdy walczyły nasze koleżanki :)

A Zamość nocą jest piękny - zresztą całe Roztocze jest przepiękne :)

Za to na MP seniorów mam zamiar zajrzeć...

To świetnie - może wreszcie będę miał przyjemność Pana poznać. A może ktoś jeszcze ma zamiar zawitać do Lubartowa ? :)
  • 0

budo_majki
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 60 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ja sie postaram... zobacze jak bedzie z czasem... chcialbym wpasc chociaz na jeden dzien...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025