Mistrzostwa Polski Juniorów
Napisano Ponad rok temu
dzisiaj jest wyjazd juniorów, którzy zakwalifikowali się na MP juniorów. Zawody te mają odbywać się w Zamościu!Serdecznie zapraszamy, moze byc niezła zabawa!
Hiehie wybieram sie na te zawody! :roll: zobaczymy jaki będzie efekt??
Jestem bardzo ciekawa czy zmieszczę się w kategorii w jakiej się zakwalifikowałam :? mam nadzieję, że tak. Do usłyszenie po zawodach, o ile je przezyje :wink: .
Wish me luck
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nie oszczędzajcie się, gdyż mam nadzieję. że będzie na co popatrzeć :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Będę wypowiadał się na temat walk, gdyż konkurencji układów nie było mi dane widzieć, a technik specjalnych nie ma sensu komentowa.
Ogólnie mówiąc jestem zawiedziony :?
Walki juniorek stały na niskim poziomie - raczej nie było czego oglądać (z nielicznym wyjątkami) w żadnej z kategorii wagowych. Sytacja poprawiła się w finałach. Najciekawsza była chyba walka w kategorii open, ale tu głównymi bohaterami okazali się sędziowie - ich werdykt został nagrodzony gwizdami całej sali. Naprawdę skrzywdzili jedną z dziewczyn (niestety nazwiska nie pamiętam - przepraszam) przyznając jej drugie miejsce gdy ewidentnie kontrolowała sytuację przez całą walkę. Zachowanie naganne i wstyd wielki.
Walki juniorów były ciekawsze, ale też bez rewelacji większych naogół. Finały tu także okazały się najciekwszą częścią programu.
Na koniec pozostaje mi stwierdzić, że poziom był niski (z małymi wyjątkami), a sędziowe również się zbytni nie popisali swoimi werdyktami.
Mam tylko nadzieję, że Mistrzostwa Polski Seniorów będą znacznie lepsze pod tym względem.
Napisano Ponad rok temu
Co do sędziowania zgodze się dodając jeszcze, że pare innych walk zostało dziwnie wysędziowanych. Pewien sędzia planszowy bardzo ciekawie przyznawał Gam jum'y(chyba wedle swojego uznania :roll: ).
Równie podobnie było z ju ui'ami,które były rozdawane zdaje sie nie tym zawodnikom którym się należały
Wiele ostatecznych wyników także zostało zwyczajnie "przekręconych".
Niektóre walki rzeczywiście były na niezbyt wysokim poziomie :wink: , np w kat. -60kg była taka walka(nie wspomnę jednak nazwiska).
Natomiast bardzo ciekawe były finały układów stopni mistrzowskich oraz pokaz układu w wykonaniu Pauliny Myszewskiej przy muzyce :-) 8)
pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
RESPECT dla klubu organizujacego i dla samego trenera ktorego szanuje za osiagniecia i na prawde wielu utytulowanych zawodnikow... ale organizacja w moich oczach niestety bardzo slaba...
pozdrawiam; majki
Napisano Ponad rok temu
Majki jak moge wiedzieć??trenujesz gdzies w Wawie??mozesz powiedziec u kogo??
pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Jak napisałem walki finałowe nie były najgorsze, a we wcześniejszych również zdarzały się nieliczne wyjątkiJa sama startowałam tam i nie wiem jak wyglądała moja walka finałowa, ale nie wykluczone że nie była najlepsza. Jednak nie uważam, że nie było dobrych walk poza finałowymi.
Za te Mistrzostwa powinno "polecieć" kilka sędziowskich główWiele ostatecznych wyników także zostało zwyczajnie "przekręconych".
I tak wiadomo o kogo chodziNiektóre walki rzeczywiście były na niezbyt wysokim poziomie :wink: , np w kat. -60kg była taka walka(nie wspomnę jednak nazwiska).
Potwierdzam Z tym, że Paulina Myszewska nie bardzo miała z kim konkurować :?Natomiast bardzo ciekawe były finały układów stopni mistrzowskich
oraz pokaz układu w wykonaniu Pauliny Myszewskiej przy muzyce
Tak - to było bajera 8)
Napisano Ponad rok temu
w którym ośrodku mieszkałes?? i jak Ci sie podobały ceny i Zamość nocą?? :wink:
pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
Pozdroofka
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle, w najbliższy weekend tez są MP juniorów (i młodzików), tyle, że w GTF i w Obornikach Śląskich...
Pozdrówka
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Ja niestety nie startowałem - ja już za stary jestem na takie zawody 8)Jubi a Ty startowałes
w którym ośrodku mieszkałes?? i jak Ci sie podobały ceny i Zamość nocą?? :wink:
No i za mały staż mam abym mógł startować w seniorach - ale za 2-3 lata może się na jakichś zawodach jako zawodnicy spotkamy
W Zamościu byłem z grupką przyjaciół z klubu w roli kibica - łatwo można było nas zauważyć - podchodziliśmy do maty i darliśmy się w niebogłosy klaszcząc gdy walczyły nasze koleżanki
A Zamość nocą jest piękny - zresztą całe Roztocze jest przepiękne
To świetnie - może wreszcie będę miał przyjemność Pana poznać. A może ktoś jeszcze ma zamiar zawitać do Lubartowa ?Za to na MP seniorów mam zamiar zajrzeć...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Inwalida :)))
- Ponad rok temu
-
WTF a ITF
- Ponad rok temu
-
OLIMPIADA MŁODZIEŻY
- Ponad rok temu
-
mistrzostwa swiata w TKD ITF- warszawa 2003
- Ponad rok temu
-
Koordynacja kończyn
- Ponad rok temu
-
Kluby Taekwondo w Warszawie
- Ponad rok temu
-
TEORIA- TKD - wymagania na 1
- Ponad rok temu
-
papierochy i TKD
- Ponad rok temu
-
trening TKD dla najmlodszych
- Ponad rok temu
-
Hwa Rang Do - wszelkie info mile widziane....
- Ponad rok temu