Stopnie w kravce
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
budo_Kowal napisał
Jako ze malo znam sie na kravce to mam pytanie. Czy nazwa "krav maga" a "krav magen" to jest dokladnie to samo ? [...]
Ehh nie wysiliłeś się - RTFA.
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Do polski przyjechal Eli Avikzar zalozyciel systemu z asystentem. Eli byl byl uczniem tworcy krav magi i przez wiele lat szefem wyszkolenia armii izraelskiej w walce wrecz.
Nastawil swoj system bardziej na samoobrone dla osob cywilnych a zarazem bardzo go uproscil. Glowna zasada "wiele atakow jedna obrona"
Bardzo rozsadny czlowiek i posiadajacy duza wiedze. System ten ma kimona troche podobne do taekwondo (nakladane przez glowe i system stopni w postaci pasow)
tu strona kravmagenu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_Kowal napisał
Ty no wiem ze to glupie pytanie. Ale mi sie juz powalilo jak to wyglada.
Staram sie glupot nie pisac ale no kurde. Bylem przekonany ze w krave nie ma pasow...
RTFA - po prostu znaczy czytaj archwium - kiedyś dawałem linka do krav-magen. Stopnie normalnej kravki też były (Saszak linka na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a krav-magen powinny leżeć na necie - zresztą

To "zwykła" krav-maga:
"Stopnie instruktorskie i szkoleniowe w Krav Maga -
symbolika kolorów i naszywek
W cywilnych szkoleniach Krav Maga stosujemy symbolikę naszywek na spodniach lub koszulkach. Wzorowane na modelu militarnym, przedstawiają:
1. żółte naszywki z czarnymi paskami - stopnie POCZĄTKUJĄCY od P1 (1 pasek) do P5 (5 pasków)
2. niebieskie naszywki z czarnymi paskami - stopnie ZAAWANSOWANY od G1 (Graduate 1 - 1 czarny pasek) do G5 ( 5 czarnych pasków).
3. naszywki instruktorów z uprawnieniami izraelskimi i miedzynarodowymi są czerwonego koloru. Owalna naszywka
KRAV MAGA oraz napis INSTRUKTOR.
4. krajowy szef wyszkolenia posiada poziom EXPERT oraz uprawnienia izraelskie i międzynarodowe. W Polsce jest nim Tomasz Adamczyk. Naszywka owalna KRAV MAGA kolor żółty oraz żółty napis INSTRUKTOR.
Każdy stopień oraz funkcja poprzedzone są cyklem szkoleń oraz egzaminów. Dzięki temu można bezpiecznie ćwiczyć z rosnącym stopniem trudności i kontaktu. " [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
budo_Kubuś Puchatek napisał
To tylko marketing. Kazdy stopien tez jest poprzedzony spora suma pieniedzy, ktora trafi do instruktora- instruktora. W sumie zachodzi domniemanie, ze ten ostatni czynnik w stopniu znacznym przyspiesza sciezke kariery.
K_P
Duzo systemow ma stopnie za darmo nadawane lub niewielkie koszty organizacyjne - no chyba ze w systemach scisle nastawionych na sprzedaz stopni. Wiec nie mozna wszystkich pakowac do jednego worka.
Napisano Ponad rok temu
budo_Kubuś Puchatek napisał
To tylko marketing. Kazdy stopien tez jest poprzedzony spora suma pieniedzy, ktora trafi do instruktora- instruktora. W sumie zachodzi domniemanie, ze ten ostatni czynnik w stopniu znacznym przyspiesza sciezke kariery.
K_P
Co to znaczy spora suma pieniedzy???
Te domniemanie- jezus...
Napisano Ponad rok temu
od chłopaków z Lublina (i mojego mistrza pana Andrzeja K.) , których tak miło ugościł w swoim domu i był uprzejm podrzucić na dworzec centralny.
Napisano Ponad rok temu
budo_Obronca napisał
Pozdrowienia dla Martiusa,
od chłopaków z Lublina (i mojego mistrza pana Andrzeja K.) , których tak miło ugościł w swoim domu i był uprzejm podrzucić na dworzec centralny.
Przekaze bratu pozdrowienia bo to u niego w dojo byliscie

tez pozdrowienia dla Was

Napisano Ponad rok temu

Pozdrowienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
dostane coś za friko
- Ponad rok temu
-