Stopnie w kravce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako ze malo znam sie na kravce to mam pytanie. Czy nazwa "krav maga" a "krav magen" to jest dokladnie to samo ? [...]
Ehh nie wysiliłeś się - RTFA.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do polski przyjechal Eli Avikzar zalozyciel systemu z asystentem. Eli byl byl uczniem tworcy krav magi i przez wiele lat szefem wyszkolenia armii izraelskiej w walce wrecz.
Nastawil swoj system bardziej na samoobrone dla osob cywilnych a zarazem bardzo go uproscil. Glowna zasada "wiele atakow jedna obrona"
Bardzo rozsadny czlowiek i posiadajacy duza wiedze. System ten ma kimona troche podobne do taekwondo (nakladane przez glowe i system stopni w postaci pasow)
tu strona kravmagenu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ty no wiem ze to glupie pytanie. Ale mi sie juz powalilo jak to wyglada. Staram sie glupot nie pisac ale no kurde. Bylem przekonany ze w krave nie ma pasow...
RTFA - po prostu znaczy czytaj archwium - kiedyś dawałem linka do krav-magen. Stopnie normalnej kravki też były (Saszak linka na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a krav-magen powinny leżeć na necie - zresztą
To "zwykła" krav-maga:
"Stopnie instruktorskie i szkoleniowe w Krav Maga -
symbolika kolorów i naszywek
W cywilnych szkoleniach Krav Maga stosujemy symbolikę naszywek na spodniach lub koszulkach. Wzorowane na modelu militarnym, przedstawiają:
1. żółte naszywki z czarnymi paskami - stopnie POCZĄTKUJĄCY od P1 (1 pasek) do P5 (5 pasków)
2. niebieskie naszywki z czarnymi paskami - stopnie ZAAWANSOWANY od G1 (Graduate 1 - 1 czarny pasek) do G5 ( 5 czarnych pasków).
3. naszywki instruktorów z uprawnieniami izraelskimi i miedzynarodowymi są czerwonego koloru. Owalna naszywka
KRAV MAGA oraz napis INSTRUKTOR.
4. krajowy szef wyszkolenia posiada poziom EXPERT oraz uprawnienia izraelskie i międzynarodowe. W Polsce jest nim Tomasz Adamczyk. Naszywka owalna KRAV MAGA kolor żółty oraz żółty napis INSTRUKTOR.
Każdy stopień oraz funkcja poprzedzone są cyklem szkoleń oraz egzaminów. Dzięki temu można bezpiecznie ćwiczyć z rosnącym stopniem trudności i kontaktu. " [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
To tylko marketing. Kazdy stopien tez jest poprzedzony spora suma pieniedzy, ktora trafi do instruktora- instruktora. W sumie zachodzi domniemanie, ze ten ostatni czynnik w stopniu znacznym przyspiesza sciezke kariery.
K_P
Duzo systemow ma stopnie za darmo nadawane lub niewielkie koszty organizacyjne - no chyba ze w systemach scisle nastawionych na sprzedaz stopni. Wiec nie mozna wszystkich pakowac do jednego worka.
Napisano Ponad rok temu
To tylko marketing. Kazdy stopien tez jest poprzedzony spora suma pieniedzy, ktora trafi do instruktora- instruktora. W sumie zachodzi domniemanie, ze ten ostatni czynnik w stopniu znacznym przyspiesza sciezke kariery.
K_P
Co to znaczy spora suma pieniedzy???
Te domniemanie- jezus...
Napisano Ponad rok temu
od chłopaków z Lublina (i mojego mistrza pana Andrzeja K.) , których tak miło ugościł w swoim domu i był uprzejm podrzucić na dworzec centralny.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia dla Martiusa,
od chłopaków z Lublina (i mojego mistrza pana Andrzeja K.) , których tak miło ugościł w swoim domu i był uprzejm podrzucić na dworzec centralny.
Przekaze bratu pozdrowienia bo to u niego w dojo byliscie - ja bylem ten drugi
tez pozdrowienia dla Was
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowienia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dostane coś za friko
- Ponad rok temu
-
Skroty uzywane w publikacjach USMC - UNITED STATES MARINES