Wizytacja w weekend 2 maja !!
Napisano Ponad rok temu
W piątek 2 maja przyjeżdżają do nas z Katowic Aluno Graduado Piriquito oraz Alunos Zebra i Biscoito. Treningi normalnie, w piątek na 18:30 w SP 21, w sobote Nordek cos zorganizuje (kazdy ma przyniesc 10 zl na oplate sali !!) a w niedziele GOSiR na 18:00. Polecam przyjscie, to 3 znakomici Capoeirisci
Z ostatniej chwili: osoby z Gdyni, ktore sa w stanie przenocowac ktoregos z nich przez jedna - dwie noce w weekend proszone sa o pilny kontakt !!!!!!!!!!!!!
Napisano Ponad rok temu
i postaramy sie przekazac innym
Napisano Ponad rok temu
...Aluno Graduado Piriquito...
chyba sie rypłeś. raczej instrutor miało być Aluno Graduado to on był 4 lata temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
1. aluno (4 stopnie - przyp. Uirapuru)
5. monitor
6. graduado
7. instrutor
8. estangeiro a proffesor (oczekujacy )
9. professor
10. contra mestre
11. formado
12. mestre
Napisano Ponad rok temu
Mozesz jeszcze napisac jakie sa kolory cordao w zaleznosci od stopnia czy tego akurat Biscoito ci niepowiedzial
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrowka!
Napisano Ponad rok temu
Tutaj jest wszystko w kwestii nowej gradacji:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czy cos sie dzieje w sprawie ujednolicenia gradjacji ? :twisted: ( wyczuwam pomalu podobienstwo ABADA )
Napisano Ponad rok temu
czy cos sie dzieje w sprawie ujednolicenia gradjacji ? :twisted: ( wyczuwam pomalu podobienstwo ABADA )
Boże broń
Nasza grupa bardzo ściśle pracuje m.in. z najbardziej poważaną grupą w Brazylii - Capoeira Brasil. Mestre Paulao jest (jeśli się nie mylę) jakby 'ojcem chrzestnym' Artes das Gerais i naszych mestres. To ten sympatyczny starszy pan, który czesto skacze w jeansach i mimo swojego wieku całkiem nieźle fika Z resztą, macie foto:
(od lewej: tablica, atabaque, Mestre Museu, jakiś debil co sie wepchnal i na końcu Mestre Paulao, chociaz jest jeszcze taki koles, ktory uczyl nas gry na bebnach, nie pamietam kto to dokladnie)
Decyzje dotyczące naszej grupy a także grupy Capoeira Brasil są podejmowane przez mistrzów wspólnie. I tak postanowili, ze cordao w obu grupach beda takie same. Wpierw CB miala wprowadzic gradacje z AdG, ale w Hamburgu Mestre Nem oglosil ze my rowniez zmieniamy gradacje Podobne decyzje dot. na przyklad spiewu w benguela, stylu, nowych elementow itd. (stanelo na tym, ze my spiewamy, oni nie ) Nie jest to (tak sadze) przedsiewziecie na rzecz stworzenia nowej capoeira, tylko po prostu zaciesnianie wspolpracy
Napisano Ponad rok temu
Nasza grupa bardzo ściśle pracuje m.in. z najbardziej poważaną grupą w Brazylii - Capoeira Brasil. Mestre Paulao jest (jeśli się nie mylę) jakby 'ojcem chrzestnym' Artes das Gerais i naszych mestres. To ten sympatyczny starszy pan, który czesto skacze w jeansach i mimo swojego wieku całkiem nieźle fika
Spdziewalem sie takiej odpowiedzi
(od lewej: tablica, atabaque, Mestre Museu, jakiś debil co sie wepchnal i na końcu Mestre Paulao, chociaz jest jeszcze taki koles, ktory uczyl nas gry na bebnach, nie pamietam kto to dokladnie)
Wiesz co ci powiem , gdybym to ja byl tym "debilem" ( " Boze Broń " - nie w takim towarzystwie ) to bym sie do ciebie wybral i pociagnoł ci z dyńki w nos
BTW. odsylam Cie do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
sam sobie ? 8OWiesz co ci powiem , gdybym to ja byl tym "debilem" ( " Boze Broń " - nie w takim towarzystwie ) to bym sie do ciebie wybral i pociagnoł ci z dyńki w nos
Napisano Ponad rok temu
Wiesz co ci powiem , gdybym to ja byl tym "debilem" ( " Boze Broń " - nie w takim towarzystwie ) to bym sie do ciebie wybral i pociagnoł ci z dyńki w nos
Wiesz, gdybys nie skojarzyl to ja jestem na tym zdjeciu
Napisano Ponad rok temu
Wiesz, gdybys nie skojarzyl to ja jestem na tym zdjeciu
No rzeczywiscie nie skojarzylem bo cie nie znam ... ale masz o sobie dobre mniemanie ... "debil" ... hmmm ...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
No rzeczywiscie nie skojarzylem bo cie nie znam ... ale masz o sobie dobre mniemanie ... "debil" ... hmmm ...
Chyba raczej poczucie humoru?!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
vale tudo w wawie
- Ponad rok temu
-
Ciekawy instrument podobny do berimbau - kamanche
- Ponad rok temu
-
Mam nowe Abada, wuhahahahaha !
- Ponad rok temu
-
"Jeden rytm, Jedna Roda"
- Ponad rok temu
-
Polskie sklepy Capoeira ;)
- Ponad rok temu
-
Capo w słownikach :)
- Ponad rok temu
-
Moze jednak po Polsku? :D
- Ponad rok temu
-
czym kierowaliście się przy wyborze grupy??
- Ponad rok temu
-
Dlaczego przestaliscie trenowac..
- Ponad rok temu
-
Dlaczego zaczeliscie trenowac...
- Ponad rok temu