Skocz do zawartości

Zdjęcie

trening TKD dla najmlodszych

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

budo_moro
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4585 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

trening TKD dla najmlodszych
interesuje mnie zagadnienie prowadzenia treningu Taekwondo dla dzieci. jakie sa wskazania? jakie sa przeciwwskazania? moze jakas literatura? artykuly w necie? bylbym wdzieczny za kazda informacje.
  • 0

budo_dran
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 326 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Re: trening TKD dla najmlodszych
O ile sie orientuje (w naszej sekcji tak zawsze bylo) to duzo cwiczen ogolno rozwojowych (bieganie, szybkosc, gimnstyka), rozciaganie, powoli wprowadzanie do technik (zaczynalo sie chyba od wymachow). Nie robic silowki duzo, to na pewno. No i ogolnie troche wiecej "zabawy", mniej powaznych treningow. Pozwolic wyrobic solidne podstawy, a na sile i ciezsze techniki przyjdzie jeszcze czas.
  • 0

budo_gizmo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: trening TKD dla najmlodszych
Ja niestety nie spotkałem się z literaturą na ten temat w necie. Troche ciekawych rzeczy odnośnie treningu dzieci podejrzałem głównie u zapaśników. W sumie jeśli masz jakieś bardziej sprecyzowane pytania w tym zakresie, pisz na priv, bo jest to temat-rzeka - chociaż to, co robię z dzieciakami juz sporo czasu, to raczej pewna suma doświadczeń, a nie jakis super-metodologiczny system na wszystko ;)

Pozdrówka

Gizmo
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024