Macaco już jest!!!
Napisano Ponad rok temu
Jeśli macie czas i pieniążki to warto przyjechać,naprawdę fajny gość.
pozdrowienia
Bagi
Born To Fight
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje , ze ekipa z 3miasta dojechala 8)
Napisano Ponad rok temu
ten gosc jest naprawde niezly....szkoda tylko ze nieuczestnicze w stazu (kasy brak) ale naprawde warto widzialem jak solidnie tlumaczy i prowadzi staz jest zamocny...;;];] i zajebi**** wpazadku ;];];] podrofka ze szczecina .... ;];]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Panowie z 3city dojechali bo ich odebrałem z dwarca:)
Chłopaki z Krakowa byli na naszym treningu również
jak przypuszczałem i mówię do kolesi patrzcie jak szybko go skonćzy Dudu pokazał klase:) nikomu nie pozwolil wyjść z gardy i kończył prawie all(mnie też,również pan w czarnym kimono nie wiem jak się zwie ogólnie fajnie jest
Napisano Ponad rok temu
a jaki jest koszt ów seminarium ?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Prosze.
Napisano Ponad rok temu
"pan" w czarnym kimonie (Atama?) to najprawdopodobniej Bolo=Orto
Napisano Ponad rok temu
Dudu pokazał klase:) nikomu nie pozwolil wyjść z gardy
sprostowanie:)
Dudu pokazał klase:) nikomu prawie nie pozwolil wyjść z gardy [/b]
Napisano Ponad rok temu
Techniki, które pokazje są niewyobrażalnie skuteczne i nietrudne zarazem.
Warto było wydać te kilkaset zł.
Naprawdę polecam, ostatnia szansa w Poznaniu.
A tak na marginesie, to na stronce Berserker's Team będzie kilka niespodzianek związanych z MACACO.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam K_P
Napisano Ponad rok temu
z pozdrowieniem
Bagi
Born To Fight
Napisano Ponad rok temu
Niestety. Ciezko i wolno uczy sie czlowiek na wlasnych bledach. A czasu malo...
Pozdrawiam
Kubus Puchatek
Napisano Ponad rok temu
Treningi byly rewelacyjne
Pozdrowienia dla chlopakow ze Szczecina i Krakowa
Napisano Ponad rok temu
Na razie po spotkaniu z Soca (bylem niestety zbyt krotko) mam powazny metlik w glowie. (Zamiast zainspirowac sie tym spotkaniem, wobec klasy tego faceta uleglem... zniecheceniu). Musze wszystko jeszcze raz przemyslec.
Niestety. Ciezko i wolno uczy sie czlowiek na wlasnych bledach. A czasu malo...
Pozdrawiam
Kubus Puchatek
Kubus. Po każdym seminarium jest na początku mętlik w głowie. Zależy też od stopnia zaawansowania bo jeśli ktoś dopiero zaczyna ćwiczyc to nie wyniesie z seminarium tego co ktoś bardziej doswiadczony który łatwiej sie oswoi z nowymi technikami
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co z tego jednak, ze np. zawodnik ligi okregowej tez gra w te "sama" pilke nozna, co np. Ronaldo, jak w istocie uprawiaja dwie rozne dyscypliny? Bjj Soca to byla wlasnie ta inna dyscyplina. Pokazal (mowie o swoim odbiorze, jako ja) takze, ze walka w kimonach to juz zupelnie inna dyscyplin niz bez - do ktorej sie wczeniej mocniej sklanialem.
K_P
Napisano Ponad rok temu
A pasy daje tylko tym ktorzy cos osiagaja w zawodach :wink:
Napisano Ponad rok temu
również pan w czarnym kimono nie wiem jak się zwie
Ten pan w czarnym kimonie to byłem JA. Największy z nas to był Wolf, ten najmniejszy to Animek. A ten do którego pozostali mówili "szefie", to Dudu. 8)
Co się tyczy tych wieczornych "kulanek", to chyba laliśmy się w miarę równo: czasami udawało mi się sweepnąć Berserkera, ale też i parę razy schodziłem z maty (- starałem się walczyć na "czucie" i zanadto nie przypalać... za co zresztą później zebrałem straszne bury od Wolfa i Animka, uważających że podczas międzyklubowych sparingów należy postępować według zasady "zes*aj się, a nie daj się!" :shocked!
Zaś seminarium było naprawdę pierwsza klasa. Mnóstwo nowych technik (95% z nich to nawet na żadnej kasecie szkoleniowej nie widziałem), ćwiczonych w różnych kombinacjach (na zasadzie "co robić, jeśli w danej sytuacji przeciwnik zachowa się w taki a taki sposób i poprzedniej techniki już nie mozna zastosować"), wszystko wyjaśniane bardzo szczegółowo i powtórzone po kilka razy. Jeśli jednak komuś coś nie wychodziło, albo miał jakieś pytania, to Macaco miał czas dla każdego: podchodził, wyjaśniał, pokazywał różne warianty, przejścia... lub też jak zastosować daną technikę na nietypowym przeciwniku (Bagi rulez! :wink: ).
Krótko mówiąc: jeśli ktoś nie był, to ma czego żałować. I tylko trochę się dziwię Poznaniakom - na weekendowym stażu (które odbywało się w Poznaniu właśnie) pojawił się dokładnie JEDEN reprezentant BJJ Polska. Z Luta Livre też nie było nikogo, pomimo tego że tematem weekendowych zajęć miał być submission wrestling. OK, może seminarium nie należało do najtańszych, ale to chyba nie tłumaczy tak znikomego zainteresowania... Tym bardziej, jeśli komuś odpadają dodatkowe koszty (dojazd, nocleg, wyżywienie). Nie rozumiem takiego podejścia.
Na koniec powiem jeszcze, że Macaco naprawdę był zaskoczony ilością zawodników należących ćwiczących w szczecińskiej sekcji, oraz znakomitą atmosferą na treningu. A przynajmniej tak mówił... do swojej żony (niezła laska, BTW). Tia, bezczelnie ich podsłuchałem. Po portugalsku co prawda nie mówię, ale hiszpański mam opanowany na tyle, żeby większość z tej paplaniny zrozumieć... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak wchodze na sale,siadam na worku obok fajnej laski(dotknelem jej uda swoim udem)a tu podchodzi do mnie maly brazylijczyk(niski)juz myslalem ze za blisko usiadlem jego zony a on do mnie
HELLO MY NAME IS MACACO NICE TO MEET YOU
zwariowalem powiedzialem tylko yyyyyyy(angielskiego sie uczylem 8 lat)
a moj koles ktory siedzial obok mnie i kopnal go taki sam zaszczyt po chwili zastanowienia sie zablysna i powiedzial HI)
niesamowity czlowiek,ale i tak powiedzial za BAGI IS SUPERMAN)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
'The Gracie Way' - nowa książka
- Ponad rok temu
-
Mario Stapel w X-Treme Brawl
- Ponad rok temu
-
Naszywki BJJ - gdzie mozna je kupic?