TEC-Lock
Napisano Ponad rok temu
jakies zdjęcia jak to się nosi ??
z góry dziekuje..
Napisano Ponad rok temu
a tak przy okazji - czy ktos moze powiedzie jaka jest prawidlowa pisownia tego slowa ?
Napisano Ponad rok temu
Aby założyć TecLock pochwa musi być kompatybilna z TecLockiem. A więc rozstaw otworów na krawędzi pochwy musi odpowiadać rozstawowi otworów w TecLocku. Na pewno kompatybilne są BM Nimravus, CUDA CQB-1 i CQB-2, MOD RazorBack, MT Medallion, MOD Scorpion, wszelkie Stridery z kydexową pochwą i wiele innych noży. Ale najlepiej zmierzyć rozstaw otworów. Dziś wieczorkiem mogę zmierzyć rozstaw w dużym i małym TecLock'u to podrzucę to na BUDO.
TecLock mały:
TecLock duży:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. Masz jakies zdjecia TekLock z Razorback'iem? Mnie sie nadal wydaje, ze nawet tak niewielki noz jak MOD Razorback z TekLockiem, czy bez, ale umieszczony w poziomie na pasie, to musi wystawac. No chyba, ze ktos ma powyzej 90 cm w pasie...
K_P
Napisano Ponad rok temu
Mnie sie nadal wydaje, ze nawet tak niewielki noz jak MOD Razorback z TekLockiem, czy bez, ale umieszczony w poziomie na pasie, to musi wystawac. No chyba, ze ktos ma powyzej 90 cm w pasie...
K_P
Zalezy to nie od tego ile sie ma w pasie a raczej od stylu ubierania sie. U mnie sredniej wielkosci nozyk pod luzna i dluzsza koszula tylko troszeczke wystaje przy okreslonych pozycjach (schylanie sie). Jednak jesli zaloze na to luzna bluza to nie ma zadnego problemu...Podejrzewam ze w noszeniu na tylnej czesci paska Razorback nie przysporzy wiekszych problemow. I daleko mi do "powyzej 90 cm w pasie"
Napisano Ponad rok temu
czy można nosić nóż tak, że TecLock jest na pasku a nóż wewnątrz spodni (taki IWB z TecLockiem).
Napisano Ponad rok temu
czy różnią sie ceną ??
no i czy pasuje do PIT BULLA ?????????????????????????????????
szkoda, że nie można go nosic na spodenkach...a może jak są cienkie to da się to-to zatrzasnąc jakoś ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze zarzuce pare zdjec?
Acha...i wedle moich inf. poprawnie pisze sie Tek-lok
Napisano Ponad rok temu
Zapinasz Tek Loka na pasku a kabura ląduje między spodniami a gołym ciałem. Spodnie znajdują się między kaburą a Tek Lokiem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tutaj jest wyjasnione chyba wszytsko na ten temat
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
calkiem fajnie wyglada. a to taki drobiazg...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jasne, że tak..ja tam nie mam wątpliwości , że to sie da zrobić ..tylko szczerze mówiąc wolałbym cos miekkszego niz kydex w spodniach..moje kabury wewnętrzne sa uszyte z miekiego materiału..No jak nie.
Zapinasz Tek Loka na pasku a kabura ląduje między spodniami a gołym ciałem. Spodnie znajdują się między kaburą a Tek Lokiem.
Napisano Ponad rok temu
Duży Tek-Lok
- prosto: 38mm między skrajnymi i 19mm między kolejnymi
- po skosie: 54mm między skrajnymi i 27,5mm między kolejnymi
Mały Tek-Lok
- prosto: 25mm między skrajnymi i 12,5mm między kolejnymi
- po skosie: 36mm między skrajnymi i 18mm między kolejnymi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy ktos zna odpowiedx na resztę pytań ?
Napisano Ponad rok temu
A JAK TY TO MIERZYŁES? od środka dziurki do środka czy po krawedziach. jeszcze jedno...jeśli nie pasuje do dziurek to czy mozna wywiercić w kydexie dziury do tego ustrojstwa ? czy ktos zna odpowiedx na resztę pytań ?
Od środka do środka. Dla ułatwienia - rozstaw skrajnych otworów w pionie i w poziomie (środek - środek) w większym to 1,50 cala a w małym to równo 1 cal. Otwory tworzą kwadrat więc można łatwo wyliczyć sobie resztę a nawet narysować taki układ.
Kydex można wiercić do bólu. Możesz sobie dodatkowy komplet otworów zrobić - no problem. W komplecie z Tek-Lok'iem są śruby mocujące i gumowe podkładki dystansowe.
Co do cen, to w USA stoją około 10 USD ale z uwagi na w sumie niską cenę w stosunku do ceny transportu z USA i uwzgledniając opłaty graniczne to w Polsce należałoby się spodziewać ceny nieco ponad dwa razy takiej jak w USA.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hierarchia
- Ponad rok temu
-
Troche o nozach i innych zabawkach
- Ponad rok temu
-
SURVIVAL
- Ponad rok temu
-
Kabar D2 Extreme Folder
- Ponad rok temu
-
Cholera !! A wszystko przez Lorda i Cougara...
- Ponad rok temu
-
Nowości na 2003 Shot Show.
- Ponad rok temu
-
A może jednak grupa w Warszawie?
- Ponad rok temu
-
Noz praktyczny
- Ponad rok temu
-
SOCFK czy warto?