Strona WWW - pytanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Muzyki na stronach WWW po prostu nie znosze. Flasha na stronach tez nie lubie.
Twoja stronka załadowała mi sie błyskawicznie (a łącze mam beznadziejne). Ale tak naprawde dla jej oceny liczyła sie bedzie dla mnie tylko zawartsc. Najwieksze bajery we flashu nie wynagrodza pustki informacyjnej. Wybacze najgorszy styl robienia stron, o ile zawartosc bedzie ciekawa.
Ale rozumiem, ze Twoj przypadek jest troche nietypowy - u Ciebie wyjatkowo istotne jest nie tylko co piszesz o swojej sztuce, ale i jak to robisz - bo to jedna z umiejetnosci ktora starasz sie sprzedac.
Wiec jesli koniecznie ma byc muzyka, to z umiarem. Daj mozliwosc jej wylaczenia. Daj mozliwosc ogladania stronki bez Flasha.
Nie widzialem nic poza strona poczatkowa. Ciekawi mnie jak wygladała nawigacja...
Proponuje dolaczyc jakas ksiege gosci albo forum - zeby kazdy mogl Ci nawypisywac negatywnych komentarzy po obejrzeniu stronki. Ja tak lubie :-) A jak cos mi sie podoba, to tez lubie o tym napisac. W ten sposob uzyskasz feedback od SWOICH uzytkownikow, a ich opinie (nie nasze) powinny byc najwazniejsze.
Napisano Ponad rok temu
nie, tego wlasnie nie zrobie bo tym razem ja tego nie lubie. dlatego korzystam teraz z forum by spytac was o opinie i rade. i nie tylko was. uwazam ze maksymalna ilosc komentarzy z waszej strony spowoduje iz strona bedzie jak ta lala.Proponuje dolaczyc jakas ksiege gosci albo forum - zeby kazdy mogl Ci nawypisywac negatywnych komentarzy po obejrzeniu stronki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego najlepiej robic strone jak sie ma cos do powiedznia.. nic tak nie cieszy jak dobre , ciekawe txty a nie storna zawalona linkami..
Taak, a potem malkontenci :wink: mi się wpisują w księgę gości: "Uwagi i rady na twojej stronie sa bardzo ciekawe. Mam tylko pytanie... czy mozesz poprzec je jakimis dowodami na skutecznosc wymienianych przez ciebie rad? pzdr CarpeDiem"
lol
"Czytałem ją z ciekawości. Interesuję się i uprawiam sztuki walki od 20 lat. Strona co do ogólnego opisu jest OK. Mnie by satysfakcjonowała większa ilość szczegółów dotyczących samego stylu, czy też dodatkowo formy kata."
he he
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idac dalej rozumiem ze jak robiles juz we flashu to dla lepszych kompow bo na p90 mojego ojca to wszystko bedzie skakac tak czy siak. A skoro tak to daj wieksza czestotliowsc klatek tak z 20-25 - to juz daje plynny ruch i tylko zwieksz dlugosc poszczegolnych animacji. W ten sposob unikniesz skakania wszystkiego.
I jeszcze jedna uwaga taka forma strony to jest bardziej nadajaca sie na portfolio a nie na strone informacyjno-edukacyjna. Na Twojm miejscu bym zrobil normalna strone w MA i dodal gdzies link do swojego portfolio jesli juz musisz miec flasha.
Co do kolorystyki to nie bardzo wiem co jest nie tak ale cos jest. Poproboj z innymi odcianiami. Czasami roznica jednego tonu potrafi duzo zmienic.
I to co mnie najbardziej zirytowalo i mysle ze kazdy internauta zwroci na to uwage - zadlugie przejscia miedzy poszczegolnymi podstronami. Przyspiesz to a juz napewno nie dawaj nieruchomego ekranu - bo czlowiek nie wie czy sie cos zaraz zaladuje czy nie i idzie dalej.
Pozdrawiam, mam nadzieje ze potraktujesz to jako konstruktywna krytyke :wink:
Napisano Ponad rok temu
dziekuje za krytyke i wskazowki, masz wiele racji ale ta strona ma taka byc. zadnej edukacji na stronie nie bedzie jedynie pliki do sciagniecia nic poza tym, ta trona ma byc tylko wizytowka mojej osoby i tego co robie...taka forma strony to jest bardziej nadajaca sie na portfolio a nie na strone informacyjno-edukacyjna
a co proponujesz? czarne tlo napewno zostanie, a moze kolor czcionki zmienic?Co do kolorystyki to nie bardzo wiem co jest nie tak ale cos jest. Poproboj z innymi odcianiami
oczywiscie, czekam na krytyke...mam nadzieje ze potraktujesz to jako konstruktywna krytyke :wink:
Napisano Ponad rok temu
To sory, nie dokonca zrozumialem zalozeniadziekuje za krytyke i wskazowki, masz wiele racji ale ta strona ma taka byc. zadnej edukacji na stronie nie bedzie jedynie pliki do sciagniecia nic poza tym, ta trona ma byc tylko wizytowka mojej osoby i tego co robie
Apropo kolorow to ciezko powiedziec trzeba potestowac z ukladami kolorow tla i textu i patrzec co z tego wychodzi. Jesli chodzi o czarne tlo to looz. Ja tez jestem zwolenniem czarnego tla :wink: Ale pomyslalbym nad zmiana kolorow niebieskich, nie koniecznie na inne barwy ale na inne odcienie - bardziej zywe, no a razem z nimi trzeba by odopowiednio dobrac kolor czcionki. Mozesz tez sprobowac dac jakis delikatny wzorek na tlo(zarowno na cale tlo strony jak i na sama niebieska ramke) np lekko przeswitajaca Twoja twarz - bo widze ze lubisz ten motyw. Albo poprostu jakis stonowany malo "oczojebny" wzorek.
Co jeszcze do czarnego tla to tez zawsze bylem zwolennikiem - oszczednosc oczu, monitora i wogole lepiej to wyglada ale z biegiem czasu zaczynam miec odczucie ze "czarne" strony trudniej jest wypelnic tak wizulanie. No ale to juz moje odczucie, zreszta to juz sa pierdoly.
A tak na marginesie to rozumiem ze mowimy o [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] a nie o
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] bo ta jak na moj gust jest spox. Nie jest moze nadzwyczajna ale jest czytelna i niebanalna. Chociaz bym pomyslal o jakims nie wielkim linku zawsze w tym samym miejscu z history.back() bo ten powrot do strony glownej na dole jest troche malo praktyczny. Ale mnie sie ogolnie podoba
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieki za info ale chodzi ci o angielski czy o amerykanski bo nie wiem czy wiesz ale jest roznicaStrona fajna, tylko w angielskiej wersji jest trochę błędów gramatycznych. Wiem, że to nie ma nic wspólnego ze sztukami walki ale uczę angielskiego i jestem na to uczulony Sprawdź dokładnie tekst. Ale poza tym jest ok.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kenshiro dzieki za poprawki, jestes bardzo spostrzegawczy i widze ze dobrze znasz angielski. chyba poprosze cie o pomoc w korekcie... co ty na to? pisz na privaZnam różnice między standardowym angielskim i tzw. amerykańskim ( czyli, upraszczając, między Received Pronunciation i General American ) ale nie o to mi chodzi. Mówię o naprawdę podstawowych sprawach, choćby właściwego użycia czasów i prawidłowego stosowania "a/an" i "the". Niby pierdoły ale psują całość a chyba chodzi o własną wizytówkę. Ale ostatecznie to twoja strona.
Napisano Ponad rok temu
no w koncu Smokiem jestem wiec i miny odpowiednie ale nie taki Smok straszny jak o nim mowia... :)... stary, jaką ty masz minę na tym zdjęciu Instynktownie wykonałem unik, pad i schowałem się pod stołem Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Z błędów to klincz pisze się clinch, a nie chinch.
Reszta OK- ale nawet nie myślę, jak to działa na wolniejszym łączu... :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
dzisiaj! 20.15 tvp1
- Ponad rok temu
-
"Policyjna opowieść" w środę o 19.00 na TV4
- Ponad rok temu
-
... o lekarzu rybich dusz...