UFC a Pride
Napisano Ponad rok temu
moze moglby mi ktos napisac roznice w zasadach Pride a Ufc.
Napisano Ponad rok temu
Cos ci sie miesza poniewaz tito z silva walczyl wlasnie w ufc.Co miał na mysli Vanderlei Silva mówiąc ze gdyby nie walczył według zasad UFC to by pokonał Tito,ja widzialem walke i Tito mail cały czas przewage,wygral spokojnie.
moze moglby mi ktos napisac roznice w zasadach Pride a Ufc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O ta pomylke mi chodzilo ale niewazne. Zasady w obydwu turniejach ciagle sie zmieniaja. Mysle ze zasady dla silvy faktycznie byly by leprze w Pride. Chyba wtedy mozna bylo kopac lezacego i wogole szersza mozliwosc uzywania kolan.Co miał na mysli Vanderlei Silva mówiąc ze gdyby nie walczył według zasad UFC
Napisano Ponad rok temu
Tito nie jest mistrzem UFC z przypadku. Nie tylko ma on sile technike i talent lecz cos jeszcze. Doskonala znajomosc przepisow i walki pod nie. Zna on bardzo dobrze przepisy UFC i walczy dokladnie pod nie dostosowujac swoj zapasniczy styl walki wlasnie do regul UFC. Jak mu to wychodzi to widac.
Pride ma regulamin zezwalajacy na uzycie kolan. Ma zakaz uderzania , podobnie jak w UFC , w tyl glowy i ataku lokciami. Jest to na pewno regulamin pozwalajacy uderzac w szerszym zakresie.
Tito vs Silva obecnie ? Silva przez KO. Kolana w glowe. Co do tego nie mam watpliwosci.
Nie ma co ukrywac ze USA ma silne lobby zapasnicze ktore "wplynelo" na regulamin UFC zakazujacy atakowania kolanami czy ataku glowy lezacego przeciwnika. To uklon w strone zapasnikow.
Nie mam tutaj watpliwosci [silva] podobnie jak nie mam watpliowci odnosnie zwyceistwa Minotauro z top zawodnikiem z UFC z jego kategori.
A na jakich przepisach ? Specjalnych .. czyli Vale Tudo aby nie bylo grania pod przepisy a bylo dazenie do KO lub TKO.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jedyna walka ktora przegrał Vandelrei byla wlasnie z Tito.
Napisano Ponad rok temu
A jedyna walka ktora przegrał Vandelrei byla wlasnie z Tito.
hmm Van przegrał dwa razy:
Artur Mariano TKO (Cut) IVC 2 - A Question of Pride
ale o tym niekoniecznie można wiedzieć :wink:
Ale to chyba każdy pamięta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Saku masz moze jakies linki z highlightami Bobba Sappa,albo cos o Vanderleiu???
Napisano Ponad rok temu
Obecnie : Tito << Vanderlei. Ludzie sie rozwijaja i podnosza swoje umiejetnosci. Podobnie to Vitora z tym ze on akurat przebyl droge odwrotna w takim sensie ze teraz niewiele pozostalo z tego super boksera ktorym byl kiedys.
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie z Hastem . Kiedys Silva byl gorszy. Przegral z Ortizem. Aktualnie nie widze zadnej przestrzeni w ktorej Tito mogl by z nim wygrac.Kiedys bylo tak: Tito > Vanderlei
Obecnie : Tito << Vanderlei. Ludzie sie rozwijaja i podnosza swoje umiejetnosci. Podobnie to Vitora z tym ze on akurat przebyl droge odwrotna w takim sensie ze teraz niewiele pozostalo z tego super boksera ktorym byl kiedys.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Antonio Rodrigo Nogueira - sylwetka fightera
- Ponad rok temu
-
Shido Team Poland - aplikacja dla polskich zawodników
- Ponad rok temu
-