Optymalny wybor?
Napisano Ponad rok temu
- MOD ATAC - jak na razie faworyt
- Camilus Cuda CQB1 (ze wzgledu na cene ciekawa propozycja)
- Timberline Lightfoot Zambezi
Moze byscie wyrazili opinie, co pomoze mi w ostatecznym wyborze. A moze macie inne propozycje?
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Kamil
Napisano Ponad rok temu
Al Mar SERE Operator:
Extrema Ratio Doberman K1S:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Gryphon Terzuola Combat:
Simonich Raven:
To tak na szybko ...
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
MOD nie nadajae sie noz codzienny , wedlug mnie ma tlko typowo militarne przeznaczenie , ja raczej by poszedl w strone "compactow" o glowni 4 -5 " i rozsadnie przemyslanym sposobie noszenia.
Jako przyklad podam np. noze Polkowskiego
Popatrz wyrzej , rozejrzyk sie tez po innych makerach , 300$ to juz cena ktora otwiera droge do nozy custom.
Npisz co myslisz , a ma przedstawie tobie moich faworytow
Napisano Ponad rok temu
Seiken, to ma byc fighter do co dziennego noszenia. Poprosze Twoje typy 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako przyklad podam np. noze Polkowskiego
Popatrz wyrzej , rozejrzyk sie tez po innych makerach , 300$ to juz cena ktora otwiera droge do nozy custom.
Piękne, naprwdę jest na co popatrzeć. Kenjiro, jakiś konflikt zbrojny się szykuje, że chcesz ganiać z MOD-em po ulicy? Za samo posiadanie masz niefajnie z policją ( ostrze powyżej 10cm? ).
Napisano Ponad rok temu
A tak na powaznie to fajnie byloby miec MODa ale fakt ze na co dzien nie bardzo go nosic.
Moze kiedys jak bedzie kasa...
Teraz wlasnie, zgodnie z radami, do 5" ostrza.
Piter, Camilus CQB1 ma dosc mala garde, nie bedzie to troche bolalo przy ewentualnym zetknieciu z ostrzem przeciwnika?
Napisano Ponad rok temu
Co Wy na to?
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z nozy ktore wymieniles , generalnie nic nie kwalifikuje sie jako "everyday fighter" , MOD i Zambezi (za duze ) , Camillus , to tactical nie fighter.
Kenjiro , sprawa jelca ( gardy) , to sprawa 3-rzedna , gwarantuje ze przez pierwsze 5 lat treinngu noz zblokujesz bardzo niewiele atakow na glownie , duzo wazniejsza sprawa jest to zeby noz mial mini garde lub finger grove , czyli po prostu zeby lapa sie nie zeslizgnela na ostrze.
JAk najbardzije kupujac noz za 300$ patrzysz w przyszlosc i tu sie zgadzam , garda , musi byc ( to jest moja podstawowe kryterium fightera)
Jak juz napisalem polecam Polkowskiego ( np. Polcat...spytaj sie naszego atesiarza ) , standartowege pochwy to kyxezowe palskie skladaki z 2 czesci z techlockiem.
Dalej moze Greco MST lub Whisper ( minus to pochwa , ale mozna sie dogadac ) [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mineral Mountain , firma nie znana ale praktycznie custom poniewaz wszystko robi , najsympatyczniejszy nozownik jakiego spotkalem Ted Frizzell ,polecam mojego "killera" - Mini Persian i FP Fighter ( opcja z finger grove's).NOze MM sa jak Busse nie to zajabania , mogeto jak najbardziej potwierdzic.Polecam skontaktowac sie z Tedem personalnie , za naprawde smieszna kase zrobi fightera marzen.
aha strona : [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] , popatrz "pre- owned" section , tam mozna wychaczyc czasami takie cuda za 120 $
..ten wlasnie juz jest moj
Pojawil sie tez jako fabryczny noz Roberta Newtona FUGU( dzieki atesiarz za info) , projektu Mr Szabo , mialem prototyp w reco ten noz to killer , jest niesamowity ( wlasnie sprzedalem Hallo 2 i zamowilem Fugu).Ma cos z poludniowo amerykanskick corvo ,jest po prostu sexy i jest moim #1 compact fighterem...juz sie nie moge doczekac.
Oczywiscie do zobaczenia na "Szaboinc"
Next ..Bobby Branton i jego Vorpal , za ta cene to rzecz piekna
Ryan Wilson ,nastepny custom za cene znakomita , polecam model 8 , naprade pieknie chodzi w rece , z tego co pamietam sprzedaje wilsona "Bladeart"
NO , nie wiem jak zlapales klimat nozy ktore podalem moge dac wiecej , ale teraz szczeka tak mnie napierdala ze juz nie moge myslec...dobranoc
Napisano Ponad rok temu
Piekna maszyna...
Polecat Polkovskiego tez jest niezly
ale Wilson Model 8 ma bardziej odpowiadajacy mi klimat.
Seiken, jesli masz w zanadrzu jeszcze cos pod klimat Model 8 to poprosze.
Aha, jaki jest kontakt na Teda Frizzelli?
PS Po czym (jakiej technice) zaliczyles KO 8) ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma toto garmaturę gruboziarnistego papieru ściernego i jest duża szansa że przy dłuższym trzymaniu w spoconej dłoni prędzej zedzrzesz skórę niż ci wypadnie z ręki.
Co do machania to ma wagę sporej cegły, więc najwygodniejszy nie jest, ja zakupiłem raczej do ozdoby kolekcji niż do użytku.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Spyderco Starmate - jest juz moj!
- Ponad rok temu
-
Hey nozownicy...
- Ponad rok temu
-
Mineral Mountain