Hey nozownicy...
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
K_P
PS. Ale czekam, tak jak TY, takze na glosy fachowcow. A jest ich? Ilu? Dwoch? No, trzech, czterech na tym forum... ( W tej dziedzinie).
Napisano Ponad rok temu
Do rzeczy, podoba mi sie koncepcja ruchliwosci, to co pokazano na poczatku, to podstawowe bledy. Blokowanie sie przy scianie, mlocenie rekami w powietrze stojac w jednym miejscu. Od strony technicznej, druga czesc to typowe filipino z ice-pickiem , podoba mi sie poruszanie. Natomiast jezeli przeciwnicy wspolpracowali by ze soba jak w czesci pierwszej, to niezaleznie od naszych umiejetnosci skonczylibysmy na ziemi.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Jedyna rzecz ktora mi sie podoba to wlasnie poruszanie , naprawde jest tu dobrze pokazane , jak trzeba zawsze trzymac przeciwnikow w linii , dobre zejscia z lini ataku i caly czas odgradzanie sie jedym z atakujacych przed drugim.Bardzo dobrze pokazana strategia walki z kilkoma.
Nigdy nie bylem fanem ice picka i dalej uwazam ze nie jest to wlasciwy uchwyt przy kilku przeciwnikach , bedacych do tego w bliskim dystansie.
Dla mnie czyni to noz zbyt malo mobilny a przez to podatnym za nawet przypadkowe zblokowanie i wytracenie.
Calkiem dobrze zrobiona reklamowka.
Napisano Ponad rok temu
hm...skoro zdązył sięgnąc po nóż to zdaje się, że po pistolet także by zdązył sięgnąć no a wtedy szanse jednak rosną a nie maleja więc logicznie pistolet by pomógł....podejrzewam , że po pierwszym strzale pozostali napastnicy by odstapili od ataku..albo zginęli..;-)przy takiej dynamice akcji, nie wiem, czy by pomogl nawet pistolet..
no ale w tym filmie chodziło o prezentowanie: jak bronić sie przy uzyciu noża..a to przecież inna technika i taktyka zachowania się..
Napisano Ponad rok temu
wojtek . ale zauważ , że zachownie napastników zdeterminowane są zachowaniem sie napadnietego..oni zawsze atakują grupą ! ale napadnięty zachowuje sie inaczej.....należy przyswoić sobie, że za cholerę nie można stac w miejscu ale nalezy poruszac sie (tak sie zachowuje w sytuacji nr 2-prawidłowej) co powoduje rozproszenie ataku i stwarza trudności z atakowaniem grupą bo nie jest znane miejsce w które ma byc skierowany atak...Zacznijmy od jednej sprawy. To jest reklamowka. W pierwszej czesci przeciwnicy dzialaja wspolnie, w drugiej nagle atakuja pojedynczo...
Wojtek
wiec pierwsze sytuacje pokazują jak nie powinno sie robić a drugie jak powinno być.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Kiedys Petelicki pytany o jakiego pistoletu uzywa do somoobrony, powiedzial, ze noz. Bo jest "szybszy" do 8 metrow niz jakikolwiek pistolet. Jestem w stanie mu zaufac.
K_P
przepraszam a kto to jest Petelicki???????
Napisano Ponad rok temu
kubus..chyba nie do samoobrony...bo jesli ktos stoi bliżej niż te 8 m(w praktyce wyszło mi że 5..) to jesli uzyje noż to nie ma szans na samoobrone...nawet nożem.oczywiście musi to byc ktoś zdeterminowany i umiejący posługiwac sie nozem...zgadzam sie, że przy typowych sytuacjiach czyli odległosci ok.2m nie obronisz sie przed nożem ale to nie jest samoobrona tylko atak...wiec w sumie nie wiem o co chodziło temu specjaliscie z ta samoobroną...skoro zdązy wyciagnąc nóż do obrony to chyba tym bardziej pistolet..wcale nie jest wolniejszy...a zancznie grozniejszy(przeładowany jest jeszcze szybszy;-))..Kiedys Petelicki pytany o jakiego pistoletu uzywa do somoobrony, powiedzial, ze noz. Bo jest "szybszy" do 8 metrow niz jakikolwiek pistolet. Jestem w stanie mu zaufac.
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mineral Mountain
- Ponad rok temu
-
"Spersonalizowany" CRKT
- Ponad rok temu
-
Co i gdzie kupić?