Kitchen - fighters
Napisano Ponad rok temu
Ten "monster" w srodku to custom Georga Tischbourna , jednym cieciem odcina noge ( swini oczywiscie).
Napisano Ponad rok temu
Tischbourn... tak... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe co ty masz w garażu...może jakąś malutką katanę ?
Piter - ty burżuju - nawet cebule musisz ciachać Spyderco
A tak na serio - pewnie łatwiej kupić taką maszynę do kuchni pod pretekstem gotowania niż stricte dla własnej przyjemności...chodzi mi o stosunek do zakupu waszej drugiej połowy
Pozdrawiam
El Primo
W sumie doszedłem do wniosku że siekanie cebuli takim nożykiem jest jednak nielichą przyjemnością... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej czyms duuuuzym - np Giant Halo, #1 in the world!!!
papieros
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio - pewnie łatwiej kupić taką maszynę do kuchni pod pretekstem gotowania niż stricte dla własnej przyjemności...chodzi mi o stosunek do zakupu waszej drugiej połowy
No, nie było aż tak łatwo ale dało radę. Problem w tym, że moja żona nieco się boi szatkować cokolwiek Santoku bo uważa, że jakby sobie w palce wcelowała to nawet nie poczuje. Swoją drogą niechciałbym się zaciąć tym Santoku. Ostry jak cholera. No i ostrzony "po japońsku". Od lewej ledwo zaznaczona krawędż tnąca a od prawej wysoki i bardzo stromy szlif ostrza. Wchodzi we wszystko jak w masło, a na dodatek ślicznie "dokłada" plasterki na prawo. Po pierwszym kurczaku w papryce zrozumiałem też, dla czego ten nóż jest tak wysoki - poza masą (a przy tym wąskim ostrzu) pozwala np. po posiekaniu papryki czy cebuli zgarnąć wszystko z deski jak na szpachelkę i jednym ruchem przenieść na patelnię. Szybko i skutecznie... tym, się na prawdę nieźle w kuchni pracuje!
Oczywiście może się pojawić problem dla osób leworęcznych (niesymetryczne ostrze i rękojeść) ale niestety, Santoku to nóż japoński a jak już nieraz słyszałem tam po prostu dyskryminacja leworęczności posunięta jest do absurdu... a swoją drogą - prawda to?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
obrona przed nożem
- Ponad rok temu
-
Szerokość ostrza.
- Ponad rok temu
-
polskie prawo a noze
- Ponad rok temu
-
Kto już widział duży folderek...
- Ponad rok temu
-
clip point vs. tanto po raz setny pewnie ;)
- Ponad rok temu
-
Jak polerowac ostrze??
- Ponad rok temu
-
znowu o cryo
- Ponad rok temu
-
Noz w Trojmiescie
- Ponad rok temu
-
taka watpliwosc
- Ponad rok temu
-
Na dobry początek... KONKURSIK
- Ponad rok temu