polskie prawo a noze
Napisano Ponad rok temu
Jesli byl juz ten temat, prosze o link.
Napisano Ponad rok temu
mozesz nosic nawet miecz dwureczny, natomiast uzycie w samoobronie to juz interpretacja prokuratora.
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Wybaczcie moj brak wiedzy w tym temacie, ale jestem ciekawa, jak sie ma poskie prawo do sposiadania takiej broni, jak noz.
Dodam, że wszelkie teksty, że noże o długości ostrza większej niż ... są zabronione, to bajka, "urban legend" i pomysły dzielnicowych.
Wraz z kumplem (doktor prawa karnego UW, też lubi kosy) przeszperalismy jego mózg, kodeksy plus Info-Lexa, Lex-Polonike itd.
Nie ma takiego przepisu
Treść ustawy np. tu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Stosowny cytat
ART. 4
a) broń białą w postaci:
- ostrzy ukrytych w przedmiotach nie mających wyglądu broni,
- kastetów i nunczaków,
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,
- pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,
broń cięciwową w postaci kusz,
c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A miejsca publiczne. Jak ma sie wożenie oręża w autobusie naprzykład. Kiedyś kumpel wziął długi miecz bez pochwy i do szkoły z nim tydzień chodził Miecz był tępy, ale jaja były jak mu zabrałem tą giga kose i biegłem z nią przez miasto a on mnie gonił
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kto już widział duży folderek...
- Ponad rok temu
-
clip point vs. tanto po raz setny pewnie ;)
- Ponad rok temu
-
Jak polerowac ostrze??
- Ponad rok temu
-
znowu o cryo
- Ponad rok temu
-
Noz w Trojmiescie
- Ponad rok temu
-
taka watpliwosc