Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jeet Kunde Do - antyreklama

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

budo_kemot722
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Jeet Kunde Do - antyreklama
Ocaleniem ludzi od herezji, podawanej jako JEET KUNE DO? Czy zadbaniem oto, żeby dobrze rozwinięty interes pewnego pana K. padł z powodu antyreklamy?
  • 0

budo_marcos
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 217 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mefistofeles na pewno dobrze podałeś adres strony?
  • 0

budo_warhead
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4469 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Różne

Napisano Ponad rok temu

Chcialem tylko zauwazyc ze 2 lata minely i stronka moze nie dzialac ;)
  • 0

budo_marcos
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 217 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chcialem tylko zauwazyc ze 2 lata minely i stronka moze nie dzialac ;)

słuszna uwaga, bardzo słuszna :oops:
  • 0

budo_taktyk
  • Użytkownik
  • Pip
  • 13 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Polecam Wojtka Leszczyńskiego, który zajmuje się tym tematem, a Dariusza Cieszyńskiego "Kaktus" znam z semonariów-człowiek z niesamowitą wiedzą.
  • 0

budo_kemot722
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Bardzo chciałbym trenować Jeet Kune Do w warszawie u kogoś kto naprawde zna się na tej sztuce walki, a nie tylko coś zobaczył na jakimś ekranie (np. film czy gra) i naucza JKD :( .

Wiem, że były próby założenia sekcji bedącej filią Szkoły Sztuk Walki Wojciecha Adamusika Warszawie co szybko wymarło, bo ludziom się odechciało chodzi (mieli podobno coraz częściej jakieś powody by nie przychodzić na treningi).

Może ktoś jest za reaktywacją pomysłu nauczania Jeet Kune Do w Warszawie przez przedstawiciela autoryzowanej szkoły sztuk walki?

JA JESTEM ZA :)

Chodziłem do pana Roberta Kwiatkowskiego 6 miesięcy. Okazał się mało przekonujący. To co zauważyłem elementy różnych sztuk walki, których z czasem coraz bardziej nie mogłem skojarzyć z Jeet Kune Do. Na początku dostrzegałem elementy:
-Thai/kick-boxingu (początkowo tylko na packach i w powietrzu, potem i na workach w formie treningu interwałowego)
-Wing Tsun (próby lepkich rąk)
-Filipińskich Sztuk Walki
-jakiś rzut (ja widzialem tylko jeden) + 3 pady - cienkie maty :(
Ale potem zauważyłem, że coraz bardziej zaskakujące mnie urozmaicenia:
-przyjmowanie ciosów na [górną część brzucha, okolice splotu słonecznego] bez bronienia się, z wydychaniem powietrza (raz nie zdążyłem wypuścić i myślałem, że zdechnę, bo się dusiłem)
-przewroty przez ramię
-techniki prosto z filmów ze Stevenem Seagalem
-klasyczne formy z Kung Fu 8O
Ostatecznie zrezygnowałem kiedy został zapowiedziany pierwszy po połowie roku treningów "lekki sparing bez ochraniaczy" i pojawiły się teksty żywcem wzięte z filmu "Ostatni Samuraj".

Zrozumcie mnie. Nie byłem przekonany, że trenowałem Jeet Kune Do.
Przepraszam, że tak truję, ale od czego w końcu jest forum :)
  • 0

budo_grzyb
  • Użytkownik
  • 3 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mam dla Ciebie wspaniala propozycje: Wojciech Adamusik po raz drugi probuje otworzyc sekcje w Wawie!

Pisze to po raz drugi na tym forum, ale nie przypadkowo. Widze, ze jestes mocno zainteresowany tematem i kojarzysz pana Wojtka, a wlasnie jest okazja, bys mogl sie z nim zobaczyc na treningu.

Goraco zachecam do sprobowania. Najblizszy trening w ten piatek, 10.XI w zespole szkol na ulicy Zajaczka 7. Radze sie spieszyc, bo po tym treningu sekcja sie zawiaze na stale albo rozmyje, jesli ludzie nie dopisza.

Zachecam takze wszystkich zainteresowanych do kontaktowania sie ze mna pod nr gg 3576836 - udziele dodatkowych informacji.
  • 0

budo_wa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 125 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Witam

Mam bardzo poważne pytanie i proszę tylko osoby kompetentne czyli znające temat o wypowiedź.
Czy ktoś może z szanownych forumowiczów przybliżyć mi postać ŚP Piotra Święcickiego?
Moje pytanie dotyczy jego zainteresowania sztukami walk oraz JKD
Chcę dowiedzieć się kim był z kim ćwiczył a nie co się wydarzyło i z kim zadarł.
To była tragedia a ja chce poznać CZŁOWIEKA JEET KUNE DO

dziękuję i czekam.
pozdrawiam
Wojtek Adamusik
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024