Jeet Kunde Do - antyreklama
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcialem tylko zauwazyc ze 2 lata minely i stronka moze nie dzialac
słuszna uwaga, bardzo słuszna
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem, że były próby założenia sekcji bedącej filią Szkoły Sztuk Walki Wojciecha Adamusika Warszawie co szybko wymarło, bo ludziom się odechciało chodzi (mieli podobno coraz częściej jakieś powody by nie przychodzić na treningi).
Może ktoś jest za reaktywacją pomysłu nauczania Jeet Kune Do w Warszawie przez przedstawiciela autoryzowanej szkoły sztuk walki?
JA JESTEM ZA
Chodziłem do pana Roberta Kwiatkowskiego 6 miesięcy. Okazał się mało przekonujący. To co zauważyłem elementy różnych sztuk walki, których z czasem coraz bardziej nie mogłem skojarzyć z Jeet Kune Do. Na początku dostrzegałem elementy:
-Thai/kick-boxingu (początkowo tylko na packach i w powietrzu, potem i na workach w formie treningu interwałowego)
-Wing Tsun (próby lepkich rąk)
-Filipińskich Sztuk Walki
-jakiś rzut (ja widzialem tylko jeden) + 3 pady - cienkie maty
Ale potem zauważyłem, że coraz bardziej zaskakujące mnie urozmaicenia:
-przyjmowanie ciosów na [górną część brzucha, okolice splotu słonecznego] bez bronienia się, z wydychaniem powietrza (raz nie zdążyłem wypuścić i myślałem, że zdechnę, bo się dusiłem)
-przewroty przez ramię
-techniki prosto z filmów ze Stevenem Seagalem
-klasyczne formy z Kung Fu 8O
Ostatecznie zrezygnowałem kiedy został zapowiedziany pierwszy po połowie roku treningów "lekki sparing bez ochraniaczy" i pojawiły się teksty żywcem wzięte z filmu "Ostatni Samuraj".
Zrozumcie mnie. Nie byłem przekonany, że trenowałem Jeet Kune Do.
Przepraszam, że tak truję, ale od czego w końcu jest forum
Napisano Ponad rok temu
Pisze to po raz drugi na tym forum, ale nie przypadkowo. Widze, ze jestes mocno zainteresowany tematem i kojarzysz pana Wojtka, a wlasnie jest okazja, bys mogl sie z nim zobaczyc na treningu.
Goraco zachecam do sprobowania. Najblizszy trening w ten piatek, 10.XI w zespole szkol na ulicy Zajaczka 7. Radze sie spieszyc, bo po tym treningu sekcja sie zawiaze na stale albo rozmyje, jesli ludzie nie dopisza.
Zachecam takze wszystkich zainteresowanych do kontaktowania sie ze mna pod nr gg 3576836 - udziele dodatkowych informacji.
Napisano Ponad rok temu
Mam bardzo poważne pytanie i proszę tylko osoby kompetentne czyli znające temat o wypowiedź.
Czy ktoś może z szanownych forumowiczów przybliżyć mi postać ŚP Piotra Święcickiego?
Moje pytanie dotyczy jego zainteresowania sztukami walk oraz JKD
Chcę dowiedzieć się kim był z kim ćwiczył a nie co się wydarzyło i z kim zadarł.
To była tragedia a ja chce poznać CZŁOWIEKA JEET KUNE DO
dziękuję i czekam.
pozdrawiam
Wojtek Adamusik
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zgrupowanie kadry Shidokan i Shido Team Poland
- Ponad rok temu
-
Najlepsza walka Minotauro w 2002
- Ponad rok temu
-
Pankration sa gdzies jakies filmiki z zawodow?
- Ponad rok temu
-
Pride fc na PS2
- Ponad rok temu
-
Bob Sapp - kilka ciekawostek
- Ponad rok temu
-
Propozycja dla polskich zawodników
- Ponad rok temu
-
Litewski Rings 7 "Adrenalina"