Koniecznie!Opowiedzieć Wam dalszy ciąg tego filmu?
Waleczny wojownik - super film!!!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Udaje się im pokonać Mongołów, natomiast Yeesol puszcza wolno rannego generała Raumbulhwa.
Uratowaną księżniczkę postanawiąją doprowadzić do zamku w Nanjin, w zamian za pomoc w dotarciu do swojego kraju. Tymczasem Raumbulhwa dociera do obozu Mongołów i wktróce rusza w pościg za księżniczką. Koreańczycy odkrywając pościg, stosują fortel wsadzając Chinkę do wozu a wraz z nią rusza Yeesol z młodym chłopakiem przez równinę, a pozostali Koreańczycy z księżniczką ruszają w góry. Mongolski generał nie dał się nabrać ten fortel, rodzielił swoją grupę na mniejsze i polecił im przeczesywanie terenu oraz spalenie wiosek. A jednej grupie kazał zabic uciekających wozem. Yesool z tą grupą poradził sobie bez większych problemów i później dołączył do reszty. Do Koreańczyków dołączyli się mieszkańcy jednej ze spalonych wiosek.
Mongolscy tropiciele znaleźli ślad
i ruszyli za nimi.
Koreańczycy postanawiają podjąc walkę z Mongolczykami, rozdzielając się na dwie grupy. Tą pierwszą grupę otaczają Mongołowie
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i wykańczają.
Ruszają w pościg za zauważonym uciekinierem, a za nimi rusza druga grupa
wykańczają zdezorientowanych Mongołów indywidualnie
Część Mongołów znalazła bezbronnych uciekinierów i księżniczkę.
Pojawia się się Yeesol i ratuje ją sprytnym trickiem
Koreańczycy docierają do fortecy,
która okazuje się oputoszała i brakło łodzi by przeprawić się przez rzekę.
Pojawiają się Mongołowie,
którzy wysyłają posłów z ządaniem wydania księżniczki.
A oto zaskakująca odpowiedź Yeesola
i Daejunga
Trwają przygotowania do obrony fortecy i wkrótce bębny ogłosiły szturm Mongołów.
Właśnie gdy Mongołowie zaczynali zdobywać przewagę, przybył posłaniec w wiadomością o śmierci chana.
Raumbulhwa odwołuje szturm i udaje się na pogrzeb.
Następnego dnia księżniczka przygnębiona śmiercią tylu ludzi postanawia się poddać i wyjezdza za mury fortecy. Yeesol zatrzymuja ją w połowie drogi.
Choi Jung zabiera ją z powrtotem do fortecy.
Mongołowie sprowokowani, ruszają do ataku
a Yeesol rusza się na nich samotnie.
Koreański generał dołącza się do niego
Do generała dołacza się także wierny towarzysz.
Ranny zostaje generał, który dociera do fortecy, a Yeesol zostaje pojmany. Natomiast towarzysz generała ginie.
Wkrótce zbliża się decydujący szturm...
Opowiedziałem główny zarys fabuły. Pominąłem wiele wątków pobocznych, stosunki panujące pomiędzy członkami drużyny, motywy działań. Nie jestem w stanie wszystkiego opowiedzieć. Najlepiej to jest samemu obejrzeć.
I jak podoba się Wam taki film?
Napisano Ponad rok temu
U mnie juz sobie zapracowali na znak firmowy. Zawsze zadam sobie trud nie korzystania z ich uslug, o ile bedzie to mozliwe.
Napisano Ponad rok temu
a jak Ci sie podoba scena w ktorej jak to nazwales wierny towarzysz ginie i general mongolow pozwala mu chwycic miecz zanim go zabije?
to jest zajebista scena moim zdaniem!!!!
ten film jest dobry bo zadbano o szczegoly takie jak ten bo kiedys (w tych) czasach wojownik zawsze chcial umrzec z mieczem w rece
pozdrowionka
tomek
Napisano Ponad rok temu
Teraz ściągnąłem trzy części Kozure Okami z sześciu, film o Samotnym Wilku i jego dziecku - samuraju-zabójcy, którego można wynając za stałą cenę 500 Ryo, szukającym zemsty na klanie Yagu. Ciekawe pojedynki na katany, fortele, zasadzki - choć trochę przekoloryzowane ale podoba mi się ten klimat.
Napisano Ponad rok temu
Podoba mi się ta scena, a tak w ogóle to w tym filmie podoba mi się realizm podkreślany szczegółami i szczególikami np. obdarte stopy po wędrówce po skalistej pustyni i wiele innych rzeczy, które dodają smaczku. Podkreślona jest także psychologia postaci, co sprawia, że nie są to postacie płaskie z celuoidu, lecz jakby żywe. No i klimat, nie jest to typowy amerykański film z happy endem i bardzo dobrze. Honor, szacunek, podziw dla przeciwnika oraz azjatycka mentalność składa się na ten obraz filmu.
zgadzam sie w zupelnosci
Moją ulubioną postacią jest Daejung, sprytny kapitan, który jako jedyny z drużyny przeżywa.
moja tez moja tez
ostatnio ogladalismy jeszcze raz ten film w grupie i przy piwku i skandujac co jakies 10 minut: zajebac ksiezniczke zajebac ksiezniczke
Teraz ściągnąłem trzy części Kozure Okami z sześciu, film o Samotnym Wilku i jego dziecku - samuraju-zabójcy, którego można wynając za stałą cenę 500 Ryo, szukającym zemsty na klanie Yagu. Ciekawe pojedynki na katany, fortele, zasadzki - choć trochę przekoloryzowane ale podoba mi się ten klimat
wierz czy nie ale jest to pierwszy film jaki w moim zyciu widzilem na video mielem wtedy jakies 8 czy 10 lat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skad go sciagnac????
ktos wie czy jest i gdzie jest na ircu?
a jezeli w jakis inny sposob go mozna sciagnac to czy moge dostac z intrukca abslugi ba nie jestem za bardzo z tymi wszystkimi programikami zapoznany.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja mam prosbe. Czy kots z tych, ktorzy film maja moga mi wypalic plytke i wyslac. Koszty zwroce. Moge nawet zaliczkowo cos dac. Ja poprostu nie mam mozliwosci sciagniecia tego filmu. Ong bak ktos mi przyslal taki byl mily :-)
Driud ja Ci moge wyslac originalny dvd ktory kosztuje niewiele bo 7 zloty jakies ale przesylak do polski z chin bedzie pewnie okolo 30-40 zlotych
Napisano Ponad rok temu
slyszalem ze wersja oryginalna zawiera dodatkowo material z kulis krecenia filmu.
Napisano Ponad rok temu
chetnie bym Ci nagral ale ja mam ten film tylko na kasecie wideo :?A ja mam prosbe. Czy kots z tych, ktorzy film maja moga mi wypalic plytke i wyslac. Koszty zwroce. Moge nawet zaliczkowo cos dac. Ja poprostu nie mam mozliwosci sciagniecia tego filmu. Ong bak ktos mi przyslal taki byl mily :-)
Napisano Ponad rok temu
tomasz, powiedz mi w koncu ile jest wersji tego filmu? podobno jest oryginalna nieokrojona wersja i skrocona. czy to prawda?
slyszalem ze wersja oryginalna zawiera dodatkowo material z kulis krecenia filmu.
nie ma pojecia ja widzialem jedynie jedna i nieslyszalem ze jest wiecej na mojej nie widzilem zadnego materialu z krecenia filmu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prosz eo info na priva
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dziś (sobota) na Discovery Civ. ma być o łukach.
- Ponad rok temu
-
HERO
- Ponad rok temu
-
Dojo......???
- Ponad rok temu
-
Matrix: Reaktywacja
- Ponad rok temu
-
kiss of dragon
- Ponad rok temu
-
Gangi Nowego jorku
- Ponad rok temu
-
nowy film z Jackiem
- Ponad rok temu
-
"cztery smalce i nietoperz" - polski film MA !!!
- Ponad rok temu
-
Zawody w Krakowie - foty made by RAMIREZZZ
- Ponad rok temu
-
Discovery Channel - programy o MMA - REWELACJA
- Ponad rok temu