ZAKWASY !!!
Napisano Ponad rok temu
Jak skutecznie likwidowac zakwasy i czym?? Jesli znacie sposoby bez masci to podajcie!!
ps. pozdrowka dla wszystkich Gliwiczan z ADG:)
Napisano Ponad rok temu
Co jeszcze ?
Gorace kapiele, sauna, masaze...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgadzam sie ze na zakwasy to albo przeczekac az same przejda, albo (co jest wedlug mnie lepszym sposobem) pojsc na trening i jak Zedd napisal, rozcwiczyc :twisted: Po dobrej rozgrzewce mozna normalnie trenowac i zakwasow niemal nie czuc wcale...
Napisano Ponad rok temu
Prawda jest rowniez ze swietnym na nie sposobem jest ich rozcwiczenie (probowalem ) poczatkowo jest nieciekawe i boli, ale za moment mija jakby ich nie bylo:)
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Przecież jak mięsnie ostygną to ból powraca .Tak czy tak trzeba dać mięsniom te 72 godziny aby same sie zregenerowały.
Napisano Ponad rok temu
Co do zakwasów - nie wiem czy to prawda, ale mówił mi to ktoś z AWF, więc coś w tym musi być.
Po treningu jak bierzesz prysznic/kompiel lej gorącą wodą miejsca w których zazwyczaj masz zakwasy.Polewaj do bulu, aż polewane miejsce zacznie robić się czerwone. Próbowałem i jako tako pomaga.
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście sposoby wymienione wyżej są równie skuteczne
Napisano Ponad rok temu
A goracy prysznic jak najbardziej. Moze nie az tak do bolu, ale tak by skutecznie rozgrzac miejsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja uważam że treningi capoeiry są za słabe bo jeszcze nigdy nie miałem po nich zakwasów (no chyba że wcześniej jeszcze poszedłem na trening TKD) :wink:
Napisano Ponad rok temu
pzdr
A im mocniej bedziesz cwiczyl tym rzadziej bedziesz miewal zakwasy. Najwazniejsze to cwiczyc regularnie i nie pozwalac sobie na przerwy lenistwa [eh te pierwsze treningi po swietach, poezja...]
Napisano Ponad rok temu
Przy regularnym treningu nie ma już zakwasów, chyba że zdaży się baaardzo mocny trening, lub kilka w jeden dzień. Normalnie mięśnie się przystosowują do większego wysiłku i już się nie buntują
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Capo na teledyskach
- Ponad rok temu
-
Wielka Polska Roda w miescie Olsztynu
- Ponad rok temu
-
gdzie są grupy CAPOEIRY