4 oczy :)
Napisano Ponad rok temu
No ale przejdźmy do mojego pytania. Czy ktoś z was nosi może szkła kontaktowe?Jak tak to czy zdarzyło się wam zgubić takie szkiełko na treningu?
Tylko nie mówcie mi że mam se związać okulary gumką.Albe że mam ćwiczyć bez bo wtedy jestem ŚLEPY 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale przejdźmy do mojego pytania. Czy ktoś z was nosi może szkła kontaktowe?Jak tak to czy zdarzyło się wam zgubić takie szkiełko na treningu?
Ja noszę, mój trener też i nie było przypadku by szkło kontaktowe wypadło. Ani przy au sem mao ani przy salcie czy czymś innym.
Spoko luz. Możesz nosić szkła.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
, oczy sa delikatne i nie ma co ich nadwyrezac
No zgodze się że są delikatne. Nie wiem czy potrafiłbym sobie grzebać w oku 8O Mam mały uraz z dzieciństwa co do oczu. Kidyś kumpel strzelił mi w oko z łuku. Między innymi dlatego nosze okularki. Ale dzięki Bogu 2 oczy mam.
Napisano Ponad rok temu
Co do długości noszenia, to ja teraz mam 3 miesięczne, ale nosze je tylko na treningi i jakieś specjalne okazje, czyli średnio jakieś 3 godziny dziennie. Najważniejsze żeby o nie dbać i dokładnie czyścić. Do pracy i na uczelnie lepsze sa okulary, bo przy komputerze lepiej się siedzi w okularach (dzięki antyrefleksowi).
W większości sklepów optyk-okulista, doktor dobierze ci szkła i nauczy się nimi posługiwać. Przejdź się i sprawdź sam czy dasz rade sobie je założyć i czy cię nie drażnią. Sądze że później na treningach nie pożałujesz 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście mówię tu o miękkich soczewkach kontaktowych, ale twardych już prawie nikt nie używa :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do urazow z dziecinstwa... Pewnogo razu z kolegom zbudowalizmy mala bombe (ehh ten MacGuyver )(mialem chyba z 10 lat wtedy) i mi wybuchla w twarz. 2 tygodnie przelezane na okulistyce, 7 operacji slepialek. I tak szczescie w nieszczesciu. Gdybym mial klowe milimetr bardziej w prawo (doslownie) oberwalbym w zrenice jednym z odlamkow i nie widzial na jedno oko. Dzieki bogu nic sie nie stalo. Jedyny udokumentowany przypadek w polsce krysztalkow cukru powbijanych w oczy (proch strzelniczy wlasnego pomyslu ;P ) . Glupota dzieciakow nie zna granic...
Napisano Ponad rok temu
A szkła na pewno od okularów bezpieczniejsze są, przy czym najpierw nalezy odwiedzić lekarza, bo nie każdy do noszenia szkieł się nadaje - niekiedy problemy ze spadaniem albo choroby oczu biorą się stąd, że niekompetenty lekarz przepisał szkła osobie, kórej nie były przeznaczone...
Ja mam -5 na obu, ćwicze w szkłach i sobie to bardzo chwalę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolejny artykul w szmacianej gazecie!!
- Ponad rok temu
-
Zumbi
- Ponad rok temu
-