seminarium RYU TE z Renshi Piotrem Ciećwierzem
Napisano Ponad rok temu
Renshi zaraz komuś zrobi kuku :-)
no i zrobił
elementy graplingu
trzech kozaków - ja, Louis i kumpel z gosoku
a pod spodem dwie gropówki. - ps. ta z zielonym pasem to Seiryuu
Moze jeszcze pare dam potem
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jak swoje wywolam to tez cos dorzuce.
Pozdrawiam
Ty, Louis.. jak bede w 100lycy to pozondam pojsc do ciebie na trening (tak goscinnie ) moge ? Ja w zamian pokaze Ci, jak sie tradycyjnie, po okinawsku woodke pije... :wink: 8)
Napisano Ponad rok temu
pozondam pojsc do ciebie na
Eee.. mialo byc 'Ciebie' . .. sie reka omsknela...
Napisano Ponad rok temu
Ino znac daj kiej psyjezdzal bedzies zeby my sie ugadac lodpowiedniusio mogli i do lonej libacyii nastawienia odpowiedniego zdonzyli nabrac. I nie po Lokinawsku, bo lone tam jakis sypecyjaly z wezami alibo innemi gownami w lonej wodecce macanymi wypijajo, a to mnie lobrzydlistwem napawa takiem ze ino zezygac, zes..ac i rowerem pojezdzic, hej. Wiec my sie po nasemu upodlimy i nie bedziem daleko psykladow na to sukali. Ło.
Napisano Ponad rok temu
No sie ma rozumiec!!
Ino znac daj kiej psyjezdzal bedzies zeby my sie ugadac lodpowiedniusio mogli i do lonej libacyii nastawienia odpowiedniego zdonzyli nabrac. I nie po Lokinawsku, bo lone tam jakis sypecyjaly z wezami alibo innemi gownami w lonej wodecce macanymi wypijajo, a to mnie lobrzydlistwem napawa takiem ze ino zezygac, zes..ac i rowerem pojezdzic, hej. Wiec my sie po nasemu upodlimy i nie bedziem daleko psykladow na to sukali. Ło.
wow, prawdziwa gwara!!
Ty Louis to z południa jesteś czy jak?? Bo ja to daleki potomek Góroli jestem
Napisano Ponad rok temu
No sie ma rozumiec!!
wow, prawdziwa gwara!!
Ty Louis to z południa jesteś czy jak?? Bo ja to daleki potomek Góroli jestem
To wy oba gorole som ? Hyy... wiedziolech, ze z gorolami na gorzala sie umawiom... Jak byda do wos jechol, to zadzwonia, ja ? 8) [/list]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
UWAGA UWAGA - W KOLEJNYM ZESTAWIE ZDJECIE PT.
NAWRACANIE LASERA!!!
Interpretacja z Naihanchi Sandan
Interpretacja z Naihanchi Nidan
Interpretacja z Naihanchi Shodan
Cała zgraja
Napisano Ponad rok temu
trzech kozaków - ja, Louis i kumpel z gosoku
W morde, Laser, nie wygladales na takiego duzego goscia na tych zdjeciach z sylwestra ;-)
Napisano Ponad rok temu
UWAGA UWAGA - W KOLEJNYM ZESTAWIE ZDJECIE PT.
NAWRACANIE LASERA!!!
czekam z niecierpliwością
Dziś to kiepsko ćwicyć będę bo kontuzje mam koło kręgosłupa ale co tam.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze opis zdarzenia (troche oficjaly - sorry)
Seminaria Ryu-te
Bydgoszcz - Warszawa
Na przełomie roku 2002/2003 odbyły się treningi szkoleniowe Ryu-te prowadzone przez Renshi Piotra Ciećwierza (6Dan). Był to kolejny przyjazd Renshi Ciećwierza , mający na celu podnoszenie poziomu adeptów Ryu-te w Polsce. Seminaria odbywały się w Bydgoszczy oraz w Warszawie i ich program zawierał zarówno materiał dla osób początkujących i z zewnątrz; jak również dla zaawansowanych. Odbyły się również kameralne treningi pomiędzy seminariami.
Seminarium w Bydgoszczy liczyło ok. 60 osób przede wszystkim z Bydgoszczy i Ostródy, ale również z Warszawy i innych miast. Renshi przedstawiał techniki Tuite - kontrolowania przeciwnika poprzez dźwignie i wiele ciekawych technik bazujących na Atemi - uderzeniach w czułe miejsca na ludzkim ciele. Co ciekawe Renshi pokazywał również techniki w parterze wykorzystujące Tuite w analogiczny sposób jak w stójce. Kolejną części treningu było ćwiczenie kata w grupach w zależności od stopnia zaawansowania.
Seminarium w Warszawie liczyło około 70 osób z Warszawy, Ostródy, Ursusa, Warty, Sieradza, Bełchatowa, Katowic, Odolanowa, Opola i Wrocławia. Trening był podzielony na dwie sale i rozpoczął się od treningu dla dzieci na jednej sali, w pół godziny później rozpoczął się trening ogólny na większej sali. Po rozgrzewce prowadzonej przez instruktorów z Warszawy i Ostródy, Renshi rozpoczął trening skierowany na techniki Atemi oraz ich powiązania z kata jak i Kyusho - czyli ataków na punkty witalne człowieka. Demonstracja tych technik odbywała się jak zwykle na uczniach zaawansowanych, którzy najlepiej i najboleśniej mogli odczuć o co w nich chodzi. Trening był podzielony na dwie 2,5 godzinne części, podczas których pierwsza obejmowała wyżej opisane techniki natomiast druga poświecona była przede wszystkim kata.
Generalnie przyjazd ten dostarczył wiele nowych informacji i materiału technicznego do opracowania przed marcowym Festiwalem Ryu-te. Będzie to ostatnie spotkanie przygotowawcze dla tych, którzy w maju jadą na egzaminy na stopnie mistrzowskie do Waszyngtonu. Dla pozostałych będzie to zapoznanie się z materiałem, który należy opanować do sierpniowego obozu z Renshim.
Po drugie sprostowanie co do NAWRACANIA LASERA
miało ono miejsce nieco wczesniej bo w czasie listopadowego pobytu Renshiego w Polsce.
No i zdjęcia:
Od Lasera zacznamy
Kontrola przeprostu w łokciu.
Giętkość nadgarstka
Argument ostateczny - skręcanie karku (tuż po) - interpretacja uderzenia i sciągnięcia ręki zbliżonego do hikite
A to już Fit fun:
Dźwignia na nadgarstek - interpretacja z Naihanchi Nidan
A to Bydgoszcz:
Renshi "krzywdzi" senseia Marcina Danowskiego w parterze
Rozpoczęte tąsamą dźwignią co na poprzednim zdjęciu
A dalej już samo poszło
I tak to mniejwięcej wygladało
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Laser nad Toba sie pastwil Renshi? heheheh na pewno przyjemne
jakiego kolorku Ty masz pasek na tych fotkach
Sei
Napisano Ponad rok temu
fajne fotki Louis
Laser nad Toba sie pastwil Renshi? heheheh na pewno przyjemne
jakiego kolorku Ty masz pasek na tych fotkach
Sei
Sesja trwa i dawno tu nie byłem, hehe ano fajne zdjęcia. Szkoda że nie ma jakiegoś gdzie się krzywię przy jakiejś dzwigni.
Wreszcie sie sesja skonczy to bedzie mozna pocwiczyc w morde
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mariusz Linke - Brazylia 2002
- Ponad rok temu
-
stefek - niezly gigant
- Ponad rok temu
-
Twarze