Czy to kimono się nadaje?
Napisano Ponad rok temu
" JUDOGI MATURO - BIAŁE I NIEBIESKIE
Bluza wykonana z grubej plecionki 23 OZ ze wzmocnionymi plisami, długa, rękawy stosunkowo krótsze, spodnie 10 OZ z długimi nogawkami oraz ze wzmocnieniami na kolanach; 100 % bawełny.
Doskonale sprawdzają się w treningu judo, aikido i ju jitsu. "
Foto: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Potem jednak kumpel powiedział mi, że takie coś to jest pieronem ciężkie i w tym nawet nie pochodzę.
Więc jak to z tym jest? Warto to kupić do bjj czy może polecacie sth else?
PS. Szukałem takiego tematu i nie znalazłem, więc nie miejcie pretensji, jeśli gdzieś był podobny 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Potem jednak kumpel powiedział mi, że takie coś to jest pieronem ciężkie i w tym nawet nie pochodzę.
Więc jak to z tym jest? Warto to kupić do bjj czy może polecacie sth else?
Z ciężkimi kimonami jest taka sprawa: są trwałe, działają trochę jak pancerz, ale latem to można się w nich ugotować. belzebub
Ja mam dwa kimonka, oba plecionki. Jedno służyło mi 6 lat i jest "pancerne". Trzymam je do dziś ze względu na sentyment. 8)
Drugie jest cieńsze i pewnie długo nie pociągnie, ale jak się podrze to kupię sobie następne, teraz można dostać plecionki nawet za 80 zł.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Kupuje to i nic mnie nie powstrzyma 8)
Tylko trza najpierw nazbierać
W lecie najwyżej będę nago ćwiczył
W Katowicach, tzn. w połowie grudnia byłem na 1 treningu, a od stycznia zaczynam regularnie.A przy okazji, gdzie cwiczysz BJJ?
Napisano Ponad rok temu
Nie ma tutaj duzych rozbiezonosni wzgledem tego co jest w judo. Na ogul ludzie trenujacy bjj w polsce uzywaja judog na treningach. Powod ? Zdecydowanie nizsza cena.
Do treningow codziennych lepiej urzywac kimon lzejszych, miekszych. Nie jest to tak niewygodne w noszeniu i ulatwia cwiczenie techniki z wykorzystaniem Gi.
Ciezsze Gi sa za to doskonale do zawodow. Maja na ogul specjalnie pogrubione kolnierze co daje efekt taki iz ciezko jest zlapac za takowy nie wspominajac juz o probie duszenia tymze.
Na zawodach bjj na ogul stojka wyglada podobnie jak w judo .. zaczyna sie od walki o ulubiony chwyt [tudziez wjazd w nogi :wink: ] i tutaj mozemy miec duza przewage jezeli wezmiemy na zawody takowa judoge.
Ja na treningi nosze bardzo miekka gi serwacha .. w tej samej na zawodach biore udzial ale to tylko ja :wink: .
Napisano Ponad rok temu
^Hast^ ja sie sprawdza judoga serwach'a ?
Jaki ma kolniez w miare gruby ?
Bo chce kupic wersje STANDARD(sa w miare tanie) ,ale najpierw wole spytac sie o zdanie tych , ktorzy juz uzywaja.
pod uwage biore Danikena i wlasnie Serwach'a co proponujecie ?
dzieki
Napisano Ponad rok temu
Jeśli znajdziesz kumpli do spółki - 600 $ - to w cenie standardki serwacha będziesz miał atamę. ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników])
Aviatot
Napisano Ponad rok temu
Pozostaje mi wiec z zasobnoscia mego portfela kupic albo Daniken'a albo
Serwach'a. W mym przypadku Serwach wyniesie jakies 195zl a Daniken jakies 170zl - co bycie wybrali ? A moze znacie cos w podobnych cenach a lepszego ?
Napisano Ponad rok temu
Aviator
Napisano Ponad rok temu
Polecam więc, żeby wszyscy przed zamówieniem sprawdzali strony producentów, co by nie przepłacić 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bjj w Legnicy?
- Ponad rok temu
-
Treningi w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Wesołych Świąt