piwko po treningu, warto wypic czy moze totalny blad??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czasem zdarza mi sie wyskoczyc na browarka po treningu (1 gora2 browarki), smakuje jak ambrozja, miod dla podniebienia . Zastanawiam sie czy to dobrze tak po ostrym treningu wlewac w siebie alkohol. Czy przypadkiem nie zaprzepaszczam tego co wypracowalem przez kilkudziesiecioma minutami?
pozdrawiam wszystkich amatorow zotego trunku Duzy
No to tak: robisz blad bo zamiast soczki czy cos takiego tylko niepotrzebnie
zabierasz wode- tak jest z piwkiem. Pozniej bedzie sie chcialo pic bardziej a witaminki poszly precz wraz z tym co wypociles na treningu.
''prawdziwe zwycięstwo to zwycięstwo nad sobą''
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie wiadomo że jedno piwko (dwa, trzy) nie szkodzi, również po treningu. Nie o tym jednak chciałem pisać. Zaobserwowałem u siebie dziwne zjawisko. Mianowicie po ćwiczeniach rozciągających (szczególnie tych siłowych) jedno piwo pomaga rozluźnić mięśnie, co owocuje przy następnym treningu rozciągającym. To samo zjawisko występuje po wypiciu bronka przed treningiem, wzrasta szybkość wykonywanych technik. Niestety nic za darmo- znacznie obniża się koordynacja ruchowa i koncentracja.
Czy wy też obserwujecie u siebie podobne reakcje?
Pozdrtawiam i " Pijmy bo jak stoi to się chce"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Eee chyba nie bardzo bo jak odwania to raczej zwiększa. Chociaż chciałbym się mylić. :wink:A jednak wiele osób zgadza się z opinią, że piwo pomaga likwidować zakwasy. Tylko czy ktoś tu potrafi wyjaśnić w jaki sposób?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wlasnie.... niech ktos da argumentacje
Służę uprzejmie
1. Alkohol w małych dawkach działa miorelaksacyjnie, co zmniejsza bolesność mięśni i zwiększa ich ukrwienie (mniejszy nacisk na naczynia przeszywające)
2. Alkohol w małych dawkach działa miorelaksacyjnie również na mięśniówkę naczyń krwionośnych co również zwiększa ukrwienie mięśni.
3. Wiele osób zapomina o obowiązku uzupełniania płynów, więc wypite piwko to pół litra zbawczej wody dla organizmu.
4. Z pkt.1 i 2 wynika łatwiejsze wypłukiwanie metabolitów oraz sprawniejsze uzupełnianie substancji niezbędnych w procesie regeneracji mięśni.
5. Poprzez blokowanie wazopresyny alkohol pobudza pracę nerek przyspieszając usuwanie toksyn z organizmu.
6. Jedno piwo w miłym towarzystwie zmęczonego po treningu koleżeństwa świetnie rozpręża i podtrzymuje dobry nastrój co nie jest bez znaczenia na mobilizację sił naszego organizmu i prędkość jego regeneracji.
Podsumowując - jedno piwo po treningu z kolegami - mniodzio!!
Napisano Ponad rok temu
1. Alkohol w małych dawkach
jako farmaceuta luźno zajmujący się toksykologią muszę niesety dopisać, że mała dawka kończy się po pierwszym piwie
ale co nas nie zabije to nas wzmocni
PIVO MAKES THIS WORLD GO ROUND
Akurat piwko po treninu, z racjonalnego punktu widzenia , to tak srednio jest przydatne... Kiedys, zdaje sie Roslon, cos na ten temat pisal (nie che mi sie szukac, ale bylo cos o kwasie, , zdaje mi sie o, szczawiowym(?) i zakwaszeniu organizmu dodatkowo przez piwko wlasnie) -mysle, ze warto to przeczytac....
octowym jak w zagrysce
Napisano Ponad rok temu
To tak na szybko 'z głowy' jak znajdę czas (zaczynam się grzebać w magisterce) to poszukam jakichś bardziej konkretnych i szczegółowych za i przeciw.
chociaż większość 'za' już wyliczył misiak --> mi zostanie rola adwokata diabła
Napisano Ponad rok temu
chociaż większość 'za' już wyliczył misiak --> mi zostanie rola adwokata diabła
Słoniak, słoniak nie misiak jeśli łaska
Wyraźnie podkreślałem, że piszę o jednym piwie. O większej ilości nie napiszę bo mnie browary przestaną sponsorować
Napisano Ponad rok temu
Słoniak, słoniak nie misiak jeśli łaska
jeszcze raz przepraszam jeśli nie zajrzałeś na zioła
bardzo się spieszyłem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1. Alkohol w małych dawkach
jako farmaceuta luźno zajmujący się toksykologią muszę niesety dopisać, że mała dawka kończy się po pierwszym piwie
a czy ja moglbym sie dowiedziec ile moze miec taka butelka ?
wiesz bo mamy te male, pollitrowe a w Chinach to nawet sprzedaja piwo w 0,66 litra wiec jezeli to nie wazne jaka butelka to ja bym optowal za ta ostatnia
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
p........ kontuzje!!!
- Ponad rok temu
-
Tabaka
- Ponad rok temu
-