Witam
Napisano Ponad rok temu
Od pewnego czasu przegladam grupe i doszlam do wniosku, ze pora aby cos napisac. Jezeli chodzi o mnie to od paru lat trenuje Tkd ITF.
Przy okazji pierwszego posta chcialabym zarzucic temat, z ktorym sie tutaj dotad nie spotkalam;
Czesc piszacych startuje w zawodach. A czy ktos ma moze doswiadczenia z drugiej strony - sedziego? Czy koniecznosc oceny, narzucenia sobie specyficznego sposobu ogladania walki zmienila cos w waszych wlasnych sparringach albo zmienila wasz poglad na zawody w ogole?
Pozdrawiam
Kaska
Napisano Ponad rok temu
Fajnie że napisałaś, pisz dużo, może jakieś nowe tematy :wink:
Też jestem ciekawy jak to jest sędziować, szczególnie jak później ktoś ma pretensje że było się stronniczym :?
Aha poczytaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - może się dołączysz
Napisano Ponad rok temu
Milo mi powitac kolejna osobke na Forum;) Ja nie jestem sedzia, ale wybieram sie w ym miesiacu na kurs i szklenie sedziowskie;) Z tego co slyszalam od kolegow, bedac sedzia, patrzysz na wszystkie bledy w czasie walki i przewinienia, ale jak sami walcza, to i tak je popelniaja;) to jest chyba silniejsze od nich, w czasie wlasnej walki malo sie mysli o tym, zeby nie popelnic zadnych przewinien...Ale maja taka przewage, ze jak ich sedzia karze, to przynajmniej rozumieja gesty sedziego i wiedza o co chodzi, a ja nie zawzse wiem... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Milo Cie widziec na grupie
Pare razy doswiadczylem okazji bycia "sprawedliwym"... Czlowiek zatrzyna troche inaczej patrzyc na bledy sedziow, bardziej sie je rozumie... Mam na mysli jakies niedopatrzenia albo zwykle ludzkie przeoczenie... Jak sie pare godzin sedziuje...Czesc piszacych startuje w zawodach. A czy ktos ma moze doswiadczenia z drugiej strony - sedziego? Czy koniecznosc oceny, narzucenia sobie specyficznego sposobu ogladania walki zmienila cos w waszych wlasnych sparringach albo zmienila wasz poglad na zawody w ogole?
A czy zmienilo to sposob walki? U mnie raczej nie
Dla mnie oglonie, zawody to dobra zabawa, niezaleznie z ktorej strony sie w nich uczestniczy
pozdro
E2rd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmm nic dodać nic ująć :roll:Adziaaaaaaaaaaaaaaaa 8)
MARDRAs
gut sum problem dude?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czas reakcji ;)
- Ponad rok temu
-
Doboka
- Ponad rok temu
-
czy nockouty na treningu czesto sie zdarzaja??
- Ponad rok temu
-
'Karty zyciowe' w ITF
- Ponad rok temu
-
Logo TKD c.d.
- Ponad rok temu
-
Trening skoczności. Atlas ćwiczeń. - Skarzyński, Sozański
- Ponad rok temu
-
"...nomo jop w mój krok..."